Concert ’77 + Schizophrenic Spzers

Rock en estat pur

Text: Marina Tomàs
Foto: Víctor Parreño

Encara que la Terra giri al voltant del Sol i que els dies se succeeixin inalterablement, el temps no sempre va endavant. O potser sí, segur que sí! Però també pot passar que, de sobte, un gest ho capgiri tot i, llavors, com per art de màgia, et fagi viatjar al passat. Dissabte, 5 de març del 2016, a la Sala Bikini de Barcelona, el temps va recular fins aturar-se a mitjans dels setanta.

Però el concert de dissabte no anava de nostàlgia, sinó d’autenticitat. Hi actuaven Schizophrenic Spacers i ’77, dues bandes de rock de Barcelona que van oferir intensitat, volum i espectacle.

Els Spacers presentaven el seu darrer treball, Macumba. Live At Last (RockDising Productions, 2015), un doble disc enregistrat en directe a la sala Rocksound del Poble Nou. Amb el carisme i la veu d’un  Lon Spitfire absolutament posseït, el quartet es va moure per diferents camins: temes propis -com Hipocrite SunThere Goes To Misery o la incendiària Sick Minds-, i  desacomplexades versions:  des del soul de Rufus Thomas amb Walking the dog fins el hard rock d’Alice Cooper amb Under My wheels.

Però el concert de dissabte no anava de nostàlgia, sinó d’autenticitat. Hi actuaven Schizophrenic Spacers i ’77, dues bandes de rock de Barcelona que van oferir intensitat, volum i espectacle.

També per ’77 aquest concert era molt especial perquè coincidía amb el desè aniverasari de la banda,  també perquè després de dos anys de gira europea presentaven nou àlbum Nothing’s Gonna Stop Us Now (Century Media, 2015). Un dels arguments més convincents d’aquesta banda, és el seu directe. Amb els quatre discos publicats fins ara han arribat als fans del rock clàssic però en directe poden posar-se a la butxaca tota mena de públic. Camises obertes, pantalons de campana i melenes al vent… Transmeten força i diversió. Entre les noves peces van brillar les enèrgiques Street DogsCome On & Join Us, i sobretot, It’s AllrightPerò també temes més coneguts com Stay Away From WaterBig Smoker Pig o dues versions, We Will  Rock You, de Queen i The Hammer dedicada a Lemmy Kilmister que van fer embogir tothom, a l’escenari, samarretes i camises van volar i a la sala, per poc.

Estètica setantera i actitud  cent per cent rockera, entenent  per fí, el rock com a matèria cultural de primera divisió. Sense fragmentacions, sense prejudicis. Rotund.

Crònica publicada originariament a VPV Foto al març de 2016.

concert-'77-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

77′

concert-'77-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

77′

concert-'77-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

77′

concert-'77-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

77′

concert-'77-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

77′

concert-'77-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

77′

concert-'77-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

77′

concert-'77-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

77′

concert-schizophrenic-spacers-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

Schizophrenic Spacers

concert-schizophrenic-spacers-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

Schizophrenic Spacers

concert-schizophrenic-spacers-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

Schizophrenic Spacers

concert-schizophrenic-spacers-sala-bikini-curtcircuit-barcelona-qualsevol-nit

Schizophrenic Spacers

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Primavera Sound, sábado: La traca final​

A estas alturas del festival ya poco importaba que grupos habíamos visto o cuales nos habíamos quedado sin ver. Seguramente lo importante era que aún nos quedaban un montón de conciertos por delante.

Primavera Sound © Víctor Parreño

Primavera Sound, viernes: Del chill

Todavía con el empacho del jueves, afrontábamos el viernes ‘amb il·lusió’. Para empezar a pillar el ritmo, una buena ración de indie, pop y rock nacionales (Último Vecino, La Bien Querida, Marion Harper y Doblecapa) y, una vez a tono de nuevo, otro tanto de garage, rock alternativo y r&b americano (Waxahatchee, The Breeders y Ryhe).

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.