Mazoni, Sidecar

Mazoni

Mazoni: Amb una veu i una guitarra acústica

Text: Anna Martín
Foto: Sergi Moro

Els artistes generen reaccions. Poden emocionar. Plores, rius. Creen admiració; creen rebuig. T’agrada un artista pel que et provoca. Sigui el que sigui. Quan es tracta de la música, pots quedar bocabadat davant d’una veu, d’una manera de tocar. O de transmetre. Pots ballar animat. I cantar si saps la lletra. Bé, cadascú ho viu a la seva manera, això és evident. Com també ho és el que va provocar Mazoni el passat divendres al Sidecar de Barcelona.

Primer, però, va sonar Ayora, la banda que duu el cognom del cantant, en Guillermo. Tot sol i amb la guitarra acústica va pujar dalt de l’escenari. Poc a poc, el públic va anar acostant-se per escoltar el repertori de música alternativa, amb un toc retro, de l’artista. El músic de Barcelona va cantar cançons del seu primer treball Hay más luz (Satélite K, 2016), com Debo llamarte o no, i en va presentar de noves com No te necesito o Sendas equivalentes, amb la que va tancar el seu petit concert. Va dedicar unes paraules també a Mazoni. “Es una de las bandas que más me gusta y por las que más me interesé por la música en catalán. A partir de allí conocí a su bajista y él me produjo mi primer disco… Les tengo mucho cariño.” Ayora anticipava el que seria el següent concert. El públic va cantar, ja es va deixar portar amb cançons com Mi fin, entonant conjuntament la tornada dolça i emotiva.

I després va arribar Mazoni. Va arribar en Jaume Pla, exactament de la mateixa manera com Ayora: sol i amb l’acústica. Llavors sí que tothom es va enganxar a l’escenari entre xiulets i aplaudiments que van durar tot el concert. I Pla va començar amb peces del seu darrer treball, Carn, os i tot inclòs (Bankrobber, 2017), com No vull estirar-me al teu costat, Em toques em cures o Opinió Respectable, aquesta darrera més rockera en comparació amb un repertori que associem més al pop. Algunes peces parlaven d’amor, d’altres de política. O de superar situacions adverses.

El públic estava gaudint. Molt. Amb melodies i lletres que atrapaven, l’ambient i les bones sensacions es contagiaven amb una velocitat vertiginosa. Sobretot quan el cantautor recuperava cançons d’altres treballs, d’una llarga llista de treballs que s’iniciava el 2004. Així, Mazoni va interpretar, per exemple, el senzill Purgatori (Bankrobber, 2013) o Ulls de gat mesquer del LP Esgarrapada (Bankrobber, 2006) durant la primera part del concert.

La intensitat es va anar incrementant a mesura que Pla avançava amb les cançons. Els assistents no deixaven de cantar. “Deixo la tristesa i començo a caminar…”, s’animaven amb Sol, una de les peces noves, nostàlgica, entendrint l’atmosfera. L’artista també va reviure Caputxeta del LP Eufòria 5 – Esperança 0 (Bankrobber, 2009) i Perduts en la boira, de l’àlbum Esgarrapada, més tranquil·la. En algun moment entre Part d’un tot, que al nou àlbum interpreta amb Judit Neddermann, i Pedres, Ayora va retornar a l’escenari per acompanyar-lo a les tornades mentre l’emoció plasmada en el moviment i els aplaudiments del públic s’intensificava.

La tendència ascendent va culminar a la part final. Llavors sí que el públic va embogir. Ballar. Saltar. Aixecar les mans a l’aire. Mazoni va deixar pel final algunes de les cançons que han marcat la seva carrera musical. De les més populars. El públic s’exaltava cada vegada més a mesura que les reconeixia. Va riure amb la divertida A.I.L.O.D.I.U de Sacrifiqueu la princesa (Bankrobber, 2013). Va cridar amb ganes “apocalipsi now!”, de la crítica cançó del treball Eufòria 5 – Esperança 0. Del mateix LP, va exclamar “e-xi-gim eufòriaaa!” mentre l’artista accelerava amb la guitarra. I accelerava, accelerava, accelerava, accelerava… accelerava fins arribar a un ritme desenfrenat ensordit pels crits. Precisament d’eufòria. Animats únicament per una veu i una guitarra acústica.

Ayora, Sidecar

Ayora

Mazoni, Sidecar

Mazoni

Mazoni, Sidecar

Mazoni

Mazoni, Sidecar

Mazoni

Mazoni, Sidecar

Mazoni

Mazoni, Sidecar

Mazoni

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Primavera Sound, sábado: La traca final​

A estas alturas del festival ya poco importaba que grupos habíamos visto o cuales nos habíamos quedado sin ver. Seguramente lo importante era que aún nos quedaban un montón de conciertos por delante.

Primavera Sound © Víctor Parreño

Primavera Sound, viernes: Del chill

Todavía con el empacho del jueves, afrontábamos el viernes ‘amb il·lusió’. Para empezar a pillar el ritmo, una buena ración de indie, pop y rock nacionales (Último Vecino, La Bien Querida, Marion Harper y Doblecapa) y, una vez a tono de nuevo, otro tanto de garage, rock alternativo y r&b americano (Waxahatchee, The Breeders y Ryhe).

Primavera Sound 2018

Primavera Sound, jueves: Una noche de leyendas

Jueves de paella. Así se presentaba el segundo día de festival. Un plato contundente, variado y nutritivo, con ingredientes para todos los gustos: mar y montaña. Y el preferido de lxs guiris…

Ciutat Flamenco. Jose Maria Gallardo ; Ana Morales, Ciutat del flamenco, El Dorado, Barcelona, 25/5/2018. FOTO: MARINA TOMAS ROCH.

Ciutat Flamenco

Un cansado pero brillante Rycardo Moreno, culminó, en el Auditori Sant Martí, el 25 aniversario del festival barcelonés Ciutat Flamenco.

Morgan, Apolo

Morgan

Sábado 19 de mayo. Luces apagadas. Silencio. Cuatro hombres con los ojos cerrados, inmóviles, las cabezas agachadas.

Fantastic Negrito, La [2]

Fantastic Negrito

Fantastic Negrito: ¿Quién era Robert Johnson? Texto: Barracuda Foto: Mario Olmos La figura de Robert Leroy Johnson, uno de los mejores guitarristas de la historia del
Ayo, BARTS

AYO: Good vibes

AYO: Good vibes Texto: Celia Sales Valdés Foto: Miguel López-Mallach Atravesando las callejuelas de Barcelona, una voz de mujer la atrajo hacia las entrañas de un
Kamasi Washington, Razzmatazz

Kamasi Washigton

Kamasi Washington, o de com construir el crescendo etern Text: Nuria Ribas Foto: Sergi Moro Com un lleó, entra com un lleó. Dilluns a les

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.