El Petit de Cal Eril: Que La força ens acompanyi!

Joan Pons, El Petit de Cal Eril, i companyia, presenten el seu darrer treball La Força (Bankrobber, 2016) a Barcelona dins del cicle Caprichos de Apolo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Després d’un any a la rereguarda, la setmana passada, El Petit de Cal Eril  presentava a la sala Apolo el seu cinquè disc, La força (Bankrobber, 2016). El concert emmarcat dins del cicle Los Caprichos de Apolo– va gravitar al voltant de les noves cançons però també durant la seva actuació van sonar molts altres temes anteriors. 

 Amb el seu univers musical oníric i màgic, Joan Pons -El Petit en qüestió- segueix  encandilant-nos. A El cap, la cançó que va obrir el concert, ‘el protagonista obre els ulls i veu que el seu cap és dalt d’un altre cos. I aquesta és la sensació que Joan Pons transmet amb les seves cançons, la de que alguna cosa molt seva se li escapa de les mans i pren vida pròpia’, i ell descriu aquesta nova realitat amb contundent plasticitat, barrejant melodies innocents i ritmes sobtats. Però a la fascinant lírica de les noves cançons, cal afegir l’encertada posada en escena del concert de dijous. Prenent ‘El Petit’ com a centre neuràlgic els altres membres de la banda  es van posicionar al seu voltant formant un petit cercle i mantenint, en tot moment, el contacte visual entre ells (destacaven les dues bateries situades una cara a l’altra, a banda del teclat i el baix). Així, dalt l’escenari es va crear una poderosa energia concèntrica, íntima de vegades, èpica i eufòrica d’altres, marcada per l’excel·lent connexió que hi va haver entre tots els músics, que es va anar contagiant per tota la sala.

 El plor, El cor i al final del concert, L’adéu van ser, potser, els temes més destacats del nou disc. També la presència dels convidats, com Luca Masseroni, de Germà Aire, o el trio de vents en els bisos. I La fi, amb ‘conducció’ inclosa dirigida pel trompetista, que sembla voler atrapar-te per arrastrar-te al seu terreny. És millor no resistir-s’hi, clar. Obrir portes i finestres i deixar-se endur. 

El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño
El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño
El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño
El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño
El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño
El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño
El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño
El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño
El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | © Víctor Parreño

Autores de este artículo

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Concierto de Rubén Blades en el Poble Espanyol

Todos los Blades el ‘Bleids’

El panameño Rubén Blades se despide de sus conciertos de salsa en el Poble Espanyol con su gira Caminando, adiós y gracias. Texto de Carlos Robles.

Adriana Varela: Alta literatura

Adriana Varela, una de las voces más internacionales del tango, regresa a Barcelona para presentarnos su último espectaculo ‘Por la Vuelta’.

PAVVLA a El Molino, Festival Mil·lenni. Foto © Víctor Parreño

PAVVLA es fa gran al Festival Mil·lenni

PAVVLA, el projecte musical de Paula Jornet, va presentar el seu segon LP ‘Secretly hoping you catching me looking’ (Luup Records, 2018) en un Molino amb tot venut dins de la programació del Festival Mil·lenni.

Dulce Pontes en el Palau de la Música Catala, Barcelona

Dulce Pontes: Dolç caminar

Crònica del concert de la portuguesa Dulce Pontes, considerada una de les millors veus del fado actual, dins del Guitar Festival al Palau de la Música. Text de Marina Tomàs.

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.