Ran Ran Ran: Vet aquí una vegada, L’hereu

Crónica del concierto de Ran Ran Ran en la Sala BeGood. La banda presentó en la sala Barcelonesa su segundo álbum, L’hereu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

La pluja havia deixat deserta l’entrada. Els qui haurien enlairat núvols de fum, assentaven les copes i les ampolles de cervesa sobre la barra de la sala. Allà, a aixopluc del temps capriciós de març, feien riures i esperaven a Ran Ran Ran.

A l’escena, algun tamboret, alguna cadira, un parell de micròfons i una bateria a primera línia. Intacte tot, immòbil, esperant als seus eterns companys. I allà hi pujaven, els uns i els altres, prenent posicions i amb alguna petita ensopegada que marcava la tònica familiar de la trobada.

Ran Ran Ran eren la nit del divendres 31 actors i aquell vespre ens volien explicar l’historia de L’hereu, el protagonista del seu darrer i segon disc. Les seves histories, que prenien forma de cançó, de sobte també cobraven vida.

Entre acords, entre bambolines, arpegis i somriures, l’Hereu marxava de casa, vivia i tornava. Era l’eix central de la nit, i en Ferran Baucells n’era la veu en off, d’aquesta auca. I la bateria, capitanejada per Jordi Farreras, marcava el ritme de la seva marxa. Amb escombretes, amb masses o amb les mateixes mans, controlant dinàmiques com de forma gairebé màgica; hipnotitzava a cada un dels allà presents, que seguien amb els ulls ven oberts cada redoble.

Els dits seguien acariciant cordes, les segones veus encertaven cada nota i l’atmosfera creada era clara i compacta. Érem a dins del disc, érem amb l’hereu i l’acompanyàvem a les tornades quan cantava al seu amor o recordava cançons del passat.

L’hereu finalment tornava a casa, se n’adonava a Homecoming Song que el temps passava hi fos o no, i s’acabava el conte, l’obra, la història de tantes persones. El grup se n’acomiadava amb Quan devalla l’estiu, enlairant-se com un helicòpter al tram final i tancant el relat, deixant temps per un parell de cançons més fora de l’últim disc.

Llavors els qui feien riures i esperaven a Ran Ran Ran, ara els hi deien adéu; assentaven les copes i les ampolles de cervesa sobre la barra de la sala i enlairaven núvols de fum a l’entrada que, llavors, ja havia deixat d’estar deserta tot i el temps capriciós del mes de març.

Concierto de Ran Ran Ran en la Sala BeGood de Barcelona
Ran Ran Ran | © Cristina Moral
Ran Ran Ran | © Cristina Moral
Concierto de Ran Ran Ran en la Sala BeGood de Barcelona
Ran Ran Ran | © Cristina Moral
Concierto de Ran Ran Ran en la Sala BeGood de Barcelona
Ran Ran Ran | © Cristina Moral

Autoras de este artículo

MASANAI

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

The Cat Empire. Foto © Mario Olmos

The Cat Empire: figura de consens

Els australians The Cat Empire fan un doble sold out a Barcelona, confirmant el seu idil·li amb els seus fans a Catalunya, i tancant la gira europea que els ha portat a Amsterdam, Londres, Brixton i Madrid.

Sleep. Foto © Victor Parreño

Sleep: Al Cisneros is my cult leader

Sleep, la banda stoner de referencia desde los ’90 presentó su último trabajo ‘The Sciences’ (Third Man Records, 2018) en Apolo teloneados por el cuarteto islandés de rock psicodélico Lucy In Blue.

Morgan. Foto © Aitor Rodero

Morgan: Un explosivo punto y aparte

Tras casi dos años pasando por diferentes salas y festivales de la península y de Europa, el grupo madrileño de pop-rock Morgan puso fin a su gira ‘Air Tour’ sobre el escenario de la Sala Apolo de Barcelona.

STARCRAWLER, Primavera Club 2017

Lo mejor del Primavera Club 2017

El Primavera Club 2017 (la edición otoñal y en pequeño formato del Primavera Sound) nos descubrió nuevos talentos como Happy Meals, Intana o Yellow Days.

Primavera Sound, sábado: La traca final​

A estas alturas del festival ya poco importaba que grupos habíamos visto o cuales nos habíamos quedado sin ver. Seguramente lo importante era que aún nos quedaban un montón de conciertos por delante.

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.