Mazoni: Amb una veu i una guitarra acústica

Amb el seu últim trebal ‘Carn, ós i tot inclos’ en Mazoni sembla haver-se refundat per tornar als orígens, a en Jaume Pla.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

Els artistes generen reaccions. Poden emocionar. Plores, rius. Creen admiració; creen rebuig. T’agrada un artista pel que et provoca. Sigui el que sigui. Quan es tracta de la música, pots quedar bocabadat davant d’una veu, d’una manera de tocar. O de transmetre. Pots ballar animat. I cantar si saps la lletra. Bé, cadascú ho viu a la seva manera, això és evident. Com també ho és el que va provocar Mazoni el passat divendres al Sidecar de Barcelona.

Primer, però, va sonar Ayora, la banda que duu el cognom del cantant, en Guillermo. Tot sol i amb la guitarra acústica va pujar dalt de l’escenari. Poc a poc, el públic va anar acostant-se per escoltar el repertori de música alternativa, amb un toc retro, de l’artista. El músic de Barcelona va cantar cançons del seu primer treball Hay más luz (Satélite K, 2016), com Debo llamarte o no, i en va presentar de noves com No te necesito o Sendas equivalentes, amb la que va tancar el seu petit concert. Va dedicar unes paraules també a Mazoni. “Es una de las bandas que más me gusta y por las que más me interesé por la música en catalán. A partir de allí conocí a su bajista y él me produjo mi primer disco… Les tengo mucho cariño.” Ayora anticipava el que seria el següent concert. El públic va cantar, ja es va deixar portar amb cançons com Mi fin, entonant conjuntament la tornada dolça i emotiva.

I després va arribar Mazoni. Va arribar en Jaume Pla, exactament de la mateixa manera com Ayora: sol i amb l’acústica. Llavors sí que tothom es va enganxar a l’escenari entre xiulets i aplaudiments que van durar tot el concert. I Pla va començar amb peces del seu darrer treball, Carn, os i tot inclòs (Bankrobber, 2017), com No vull estirar-me al teu costat, Em toques em cures o Opinió Respectable, aquesta darrera més rockera en comparació amb un repertori que associem més al pop. Algunes peces parlaven d’amor, d’altres de política. O de superar situacions adverses.

El públic estava gaudint. Molt. Amb melodies i lletres que atrapaven, l’ambient i les bones sensacions es contagiaven amb una velocitat vertiginosa. Sobretot quan el cantautor recuperava cançons d’altres treballs, d’una llarga llista de treballs que s’iniciava el 2004. Així, Mazoni va interpretar, per exemple, el senzill Purgatori (Bankrobber, 2013) o Ulls de gat mesquer del LP Esgarrapada (Bankrobber, 2006) durant la primera part del concert.

La intensitat es va anar incrementant a mesura que Pla avançava amb les cançons. Els assistents no deixaven de cantar. “Deixo la tristesa i començo a caminar…”, s’animaven amb Sol, una de les peces noves, nostàlgica, entendrint l’atmosfera. L’artista també va reviure Caputxeta del LP Eufòria 5 – Esperança 0 (Bankrobber, 2009) i Perduts en la boira, de l’àlbum Esgarrapada, més tranquil·la. En algun moment entre Part d’un tot, que al nou àlbum interpreta amb Judit Neddermann, i Pedres, Ayora va retornar a l’escenari per acompanyar-lo a les tornades mentre l’emoció plasmada en el moviment i els aplaudiments del públic s’intensificava.

La tendència ascendent va culminar a la part final. Llavors sí que el públic va embogir. Ballar. Saltar. Aixecar les mans a l’aire. Mazoni va deixar pel final algunes de les cançons que han marcat la seva carrera musical. De les més populars. El públic s’exaltava cada vegada més a mesura que les reconeixia. Va riure amb la divertida A.I.L.O.D.I.U de Sacrifiqueu la princesa (Bankrobber, 2013). Va cridar amb ganes “apocalipsi now!”, de la crítica cançó del treball Eufòria 5 – Esperança 0. Del mateix LP, va exclamar “e-xi-gim eufòriaaa!” mentre l’artista accelerava amb la guitarra. I accelerava, accelerava, accelerava, accelerava… accelerava fins arribar a un ritme desenfrenat ensordit pels crits. Precisament d’eufòria. Animats únicament per una veu i una guitarra acústica.

Ayora, Sidecar
Ayora | © Sergi Moro
Mazoni, Sidecar
Mazoni | © Sergi Moro
Mazoni, Sidecar
Mazoni | © Sergi Moro
Mazoni, Sidecar
Mazoni | © Sergi Moro
Mazoni, Sidecar
Mazoni | © Sergi Moro
Mazoni, Sidecar
Mazoni | © Sergi Moro

Autores de este artículo

Sergi Moro

Sergi Moro

Desde que era un crío recuerdo tener una cámara siempre cerca. Hace unos años lo compagino con la música y no puedo evitar fotografiar todo lo que se mueve encima de un escenario. Así que allí me encontraréis, en las primeras filas.

Vienna

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Concierto de b1n0 en BAM 2020, La Model. © Montse Melero Arjona

b1n0: En tercer grado

b1n0 se han ido ganando un espacio como banda emergente, y de moda, dentro de la escena made in Barcelona. Una atención ganada a pulso con los pocos conciertos que les han dejado hacer tras presentarse en sociedad el pasado diciembre con su disco debut homónimo (Foehn Records).

The Campbell Brothers. Foto © Miguel López Mallach

The Campbell Brothers: Sagrada steel guitar

Noche de gospel en mayúsculas en la sala Barts que acogió las actuaciones de The Campbell Brothers, presentando ‘A Sacred Steel Love Supreme’, y el Little Light Gospel Choir con Clarence Bekker.

Concert de Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona

Núria Graham: Amb ganes de tocar i de sentir

De moment, res tornarà a ser com el concert de presentació de ‘Marjorie’ (Primavera Labels, 2020) a l’Apolo, just abans que esclatés tot. No obstant, la qualitat de la música i del directe de Núria Graham són tan palpables, que veure un concert seu asseguda és un sacrifici molt petit.

Lina_Raül Refree. © Òscar García

Lina_Raül Refree: Emoción sobre capas electrónicas

La actuación de la fadista Carolina Rodrigues (Lina) y del músico y productor Raül Fernández (Raül Refree) es el resultado final de un viaje a en busca de la renovación de la música popular, en este caso, el fado, pero abre tantas puertas que quizás es sólo un inicio.

Concierto de Ray Colom Quartet. © Òscar García

Ray Colom Quartet: El poder del silencio

Raynald Colom, como buen músico de jazz, hizo ayer dos pases; a las 18.30 horas, con la reinterpretación del ‘Sketches Of Spain’, de Miles Davis, en el Park Güell, con la participación de Vozes, y, por la noche, con su Quartet, en la plaça de Joan Coromines, para el festival BAM.

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat