Mishima i la seva primavera

Els Mishima porten ‘Ara i res’ de nou a Barcelona de la mà del Room Festival i amb en Jordi Lanuza com a artista convidat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Feia uns quinze minuts que havia començat el concert entre els udols de llop de Tot torna a començar i el so de la mandolina de Jimi. Abans, Jordi Lanuza havia presentat algunes les cançons del seu últim disc Com a casa (Bankrobber, 2018) assegut a un tamboret al mig de l’escenari i acompanyat només per la seva guitarra acústica.

Mentre Mishima tocaven els primers compassos calmats d’Una sola manera, de cop, a una zona del públic es van començar a sentir aplaudiments i crits d’eufòria que s’anaven escampant per tota la sala. David Carabén i el guitarrista Dani Vega, amb cara de circumstàncies miraven de saber què estava passant, fins que pocs segons després, aquesta cara es va convertir en un somriure i van interrompre la cançó. Des de l’epicentre de l’eufòria va començar a moure’s una caixeta que va arribar fins a l’escenari. Era un anell d’un valent o valenta que s’acabava de declarar. El motiu, que abans d’aquells acords havia sonat Cert, clar i breu, un tema tan senzill com preciós que s’ha convertit en una de les grans cançons d’amor del pop català. “Encara hi ha gent que creu en l’amor, sí senyor” deia Carabén ensenyant l’anell al públic. Després d’aquell moment res podia anar malament.

Les cançons de Mishima han estat la banda sonora d’aquella gentada que rondaven els trenta, quaranta anys i omplien la sala Razzmatazz. Era evident quan els senties cantar. Una S’haurà de fer de nit dedicada als presos polítics i a la llibertat expressió, despertava crits unànimes de llibertat entre el públic i acabava amb el bateria Alfons Serra recordant “Diumenge serem a la Model, al No Callarem”. Que Menteix la primavera o Qui més estima, del seu últim disc Ara i res (Warner Music Spain, 2017) fossin gairebé igual d’aplaudides i cantades que clàssics del grup com Tornaràs a tremolar o Tot torna a començar, confirma la bona rebuda que ha tingut aquest treball.

Mishima, liderats per un David Carabén pletòric i més carismàtic que mai, es va acompanyar del trompetista Pablo Fernández en diversos moments del concert. L’última vegada que havia vist al Pablo havia estat tocant amb el grup de rumba 9Son, amb camisa hawaiana i fent una coreografia diferent a cada cançó. En aquest cas anava amb una camisa més discreta i els ritmes no convidaven tant a fer coreografies, però les seves melodies, juntament amb les del teclat de Marc Lloret van acompanyar els moments més eufòrics i ‘corejables’ del concert.

Pels que hem hagut de fer malabarismes per tenir un setlist que arribi a l’hora de duració i no tingui gaires moments de baixada, veure Mishima tocant durant dues hores i tenint la sensació que cada cançó era imprescindible, feia bastanta enveja. L’última ressaca; Els vespres verds; Llavors tu, simplement… cadascuna creava una atmosfera diferent i despertava un ‘oh’ del públic quan començava. Molta enveja.

El grup es troba en un moment dolç i divendres a la nit eren possibles coses com que els músics marxessin en el segon bis, el públic continués cantant la melodia de No obeir amb l’escenari buit, i al tornar, la banda se sumés als càntics per reprendre-la i acabar-la junts. El concert va acabar amb èxits que es resistien com Un tros de fang o Miquel a l’accés 14 i el cantant preguntant a la gent “Per què voleu que deixi de tocar? President de què? A mi m’agradaria estar aquí tota la vida» en resposta als crits de “Carabén president”. A nosaltres també ens hagués agradat.

Mishima, Room festival, Razzmatazz
Mishima
Mishima, Room festival, Razzmatazz
Mishima
Mishima, Room festival, Razzmatazz
Mishima
Mishima, Room festival, Razzmatazz
Mishima
Mishima, Room festival, Razzmatazz
Mishima

Autores de este artículo

Miguel López Mallach

Miguel López Mallach

De la Generación X, también fui a EGB. Me ha tocado vivir la llegada del Walkman, CD, PC de sobremesa, entre otras cosas.
Perfeccionista, pero sobre todo, observador. Intentando buscar la creatividad y las emociones en cada encuadre.

WWW.AURECORDS.ES

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Lagartija Nick. Foto © Marina Tomàs

Lagartija Nick: Viaje escalofriante

Antonio Arias y sus Lagartija Nick presentan el poemario sinfónico rescatado de su hermano Jesus, ‘Los cielos cabizbajos’ (Montgrí, 2019) en la Sala Apolo de Barcelona para una nueva noche de Caprichos de Apolo.

Pau Riba

Pau Riba: 50 dioptries

Pau Riba celebra entre amics el cinquantè aniversari d’un dels discos més influents de la història de la música catalana moderna.

Paul Weller toma la Razzmatazz

Paul Weller toma la Razzmatazz para presentar su último disco, aunque el concierto también tuvo momentos remember de sus años con The Style Council.

Curtis Harding. Foto © Víctor Parreño

Curtis Harding: Cocktail de estilos

Curtis Harding triunfó en Barcelona en la presentación de ‘Face Your Fear’ (Anti/Epitaph), haciendo sold out en La [2] de Apolo y levantando al respetable con su estilo auto-apodado ‘slap’n’soul’.

concert-isaac-ulam-bankrobber-ratpenat-bam-plaça-del-angels-barcelona-qualsevol-nit

BAM 2016: Jueves

Así fueron los conciertos en el Barcelona Acció Musical (BAM Festival) y las Festes de la Mercè en el primer día, jueves.

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.