Ringo Starr: un Beatle a Barcelona

Ringo Starr, el que fou bateria de la mítica banda The Beatles, torna a Barcelona 53 anys després amb la seva All-Starr Band.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

Ahir, a l’esplanada del Palau Sant Jordi, no hi havia cues infinites, ni crits, ni rotllanes de joves bevent-se ràpid la cervesa de rigor abans d’entrar. Ahir hi havia grups de jubilats amb motxilles del Decathlon i ampolles d’aigua, famílies, vells amics que discutien quines cançons dels Beatles havia fet Ringo Starr i una calma inusual per aquest racó de Barcelona. L’ambient era entranyable, com aquell noi jove i amb el nas gros que fa uns anys somreia des de la bateria a l’ombra de Lennon, McCartney i Harrison.

Puntual, una veu en off anunciava la sortida de l’esperat beatle, que apareixia amb els braços aixecats fent el senyal de pau amb els dits mentre sonaven els primers compassos rock and roll de Matchbox. Davant d’un fons acolorit digne de l’època més hippy del grup de Liverpool, Ringo Starr s’acompanyava de músics veterans com Gregg Rolie, de Santana i Journey; Colin Hay de Men at Work; Steve Lukather de Toto; Graham Gouldman de 10cc; Greg Bissonette o el saxofonista i flautista de Bloodrock i Kansas, Warren Ham. La procedència musical dels artistes no és anecdòtica, ja que bona part del repertori del concert es va alimentar de cançons d’aquests seus grups. La tria en qüestió —tot i que per a qui esperava un setlist ple de cançons dels Beatles o, almenys, una majoria del mateix Ringo, devia ser difícil de pair—, ens va deixar moments curiosos com veure l’anglès portant el ritme de bateria de la cançó Oye cómo va, tema de Tito Puente i que va popularitzar Carlos Santana.

A aquestes altures de la pel·lícula, tant el mateix artista com el públic tenen més que assumit que, musicalment, Ringo Starr en solitari no canviarà la vida de ningú. Tot i així, tothom també tenia molt clar que qui hi havia ahir sobre l’escenari era ni més ni menys que un beatle i això mereixia tot el respecte del món. Els músics també n’eren conscients i mentre es tornaven el protagonisme i la veu per versionar clàssics com Who can it be now? de Men At Work, Black magic woman versionada per Santana o Hold the line de Toto, molts d’ells acabaven agraint i demanant aplaudiments per a Ringo Starr.

La reina indiscutible de la nit era la nostàlgia. A més, va ser un concert d’aquells per dir «jo hi vaig ser». Es feia evident en sentir la reacció del públic quan Ringo Starr s’asseia darrere la bateria, tocava amb el teclat els primers acords de Don’t pass me by o entonava la tornada de Yellow submarine amb el públic dempeus. Si jo, que vaig néixer 30 anys després que els Beatles publiquessin el seu primer àlbum, ja tenia una sensació estranya, no m’imaginava com es devien sentir aquells senyors que el 3 de juliol de 1965 eren adolescents que omplien La Monumental i ahir estaven asseguts al palau. Tot i així, veient-lo saltar i ballar en moments com el final apoteòsic amb la mítica With a little help from my friends m’havia d’esforçar a recordar que Sir Ringo Star té 77 anys.

«Peace and love» repetia el músic com un mantra durant tot el concert, i, per si no havia quedat prou clar el missatge, tornava a la bateria per tocar la seva cançó Anthem i dir-ho cantant. També van sonar cançons pròpies com Photograph o It don’t come easy i d’altres amb essència beatle com I wanna be your man, «la que le dieron a los Stones», com s’hi referia un home sortint del concert. Després d’una hora i tres quarts d’espectacle i amb la tornada de Give peace a chance, el grup s’acomiadava i Ringo Starr tornava a aixecar els dits amunt, aquesta vegada potser en senyal de victòria.

Ringo Starr and His All-Starr Band
Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Gregg Bissonette, Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Steve Lukather y Warren Ham, Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Gregg Rolie y Steve Lukather, Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Graham Gouldman, Ringo Starr & His All Starr Band
Ringo Starr and His All-Starr Band
Ringo Starr & His All Starr Band

Autores de este artículo

Víctor Parreño

Víctor Parreño

Me levanto, bebo café, trabajo haciendo fotos (en eventos corporativos, de producto... depende del día), me echo una siesta, trabajo haciendo fotos (en conciertos, en festivales... depende de la noche), duermo. Repeat. Me gustan los loops.

Microscopi, Adrià Plana

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Love Of Lesbian. © Miguel López Mallach

Love of Lesbian: Los irrompibles

Love of Lesbian subió al escenario del Teatre Grec en su Barcelona natal por primera vez, con toda la energía y emoción de hace 20 años.

Adiós Tequila Tour: Nadie los va a parar

La banda de rock que hizo vibrar a toda una generación, Tequila, puso punto final con un sonado concierto en Razzmatazz que reunía a Alejo Stivel y Ariel Rot, dos de los miembros de la formación original.

Concierto de Ride en Apolo. Foto © Aitor Rodero

RIDE: La alegría es ruidosa

RIDE, grupo emblemático del sonido shoegaze, presentó su último disco ‘This Is Not a Safe Place’ (Wichita Recordings, 2019) en la sala Apolo de Barcelona en un concierto ensordecedor y lleno de vitalidad.

Koko-Jean & The Tonics. © Víctor Parreño

Koko-Jean & The Tonics: Un torbellino y tres maestros

Koko-Jean & The Tonics acudieron al Milano Jazz Club para ofrecer, finalmente, el concierto que el 52 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona había programado con anterioridad. Sobreponerse o tirar la toalla, no existe otra alternativa.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat