Say it Loud, el festival de música i cultura negra de Barcelona

Say it Loud, se celebrarà del 18 al 31 d’octubre a diversos espais de la ciutat amb Ezra Collective, Sister Nancy, Coely i Blitz The Ambassador, entre els grans noms confirmats per aquesta onzena edició.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

El Say it Loud vol acostar propostes internacionals i nacionals de hip hop, reggae, jazz, soul i afrobeat i posar així al centre la cultura i la comunitat que l’envolta. És el festival d’economia social realitzat en equipaments públics i impulsat per la cooperativa Que Soni.

En aquesta edició tindrem el luxe de comptar amb el directe d’Ezra Collective (UK), en la que serà la seva primera actuació a l’estat espanyol i que actualment és una de les bandes de referència del nou jazz i a qui Gilles Peterson va catalogar el seu treball ‘Juan Pablo: The Philisopher’ com a millor disc de jazz del 2017; amb Sister Nancy (Jamaica), una de les icones més significatives del gènere jamaicà que actuarà en format de sound system. El festival clourà el 31 d’octubre amb Blitz The Ambassador (Ghana) qui ha acostat el hip hop i l’afrobeat col·laborant amb artistes com Seun Kuti o Emicida i amb Coely (Bèlgica), la jove MC que portarà tota la seva banda i que està sent una de les noves descobertes musicals de l’any.

Una altra de les activitats destacades serà la jornada Ciutat, Cultura i Comunitat que tindrà lloc el 20 d’octubre a la Farinera del Clot i serà gratuïta. Comptarà amb les actuacions de Big Menu, Compota de Manana, Lady Avocado, Alibabrass i l’espectacle infantil Els secrets de Mr. Stromboli.

A banda de les actuacions musicals, en aquesta edició també cal destacar l’estrena del documental Beltza Naiz. Comptarem amb la presència dels seus protagonistes per a la presentació als Cinemes Girona, Fermín Muguruza i Amaia Jackson. Un documental que narra tot el procés de creació del projecte Black is Beltza, del que recentment s’ha estrenat la pel·lícula d’animació i que anteriorment havia estat un còmic i una exposició.

Del 18 al 31 d’octubre tindrà lloc a diversos espais de la ciutat una nova edició del Say it Loud, el festival de música i cultura negra de Barcelona. Enguany celebra la seva onzena edició i a banda d’actuacions musicals, que són el gran gruix de la programació, també hi haurà projeccions de cinema, espectacles per a infants i activitats al voltant del món dels llibres, entre d’altres.

Les principals bandes confirmades són: Ezra Collective, Coely, Sister Nancy i Blitz The Ambassador. En les properes setmanes anunciarem la resta de la programació del Say it Loud 2018.

EZRA COLLECTIVE, SAY IT LOUD, BARCELONA

EZRA COLLECTIVE (UK)
Divendres 19 octubre, 22h (La Farinera del Clot)

Un dels grups de referència dins la nova escena jazzística al Regne Unit, Ezra Collective mescla l’afrobeat, el reggae, el jazz i el hip hop amb el seu toc distintiu londinenc. Producte de la riquesa cultural i musical característica de la capital anglesa, representen aquesta diversitat amb un estil refinat i un talent destacable.

Ezra Collective va irrompre a l’escena el maig del 2012 quan van sortir victoriosos al Yamaha Jazz Experience Competition, impressionant a experts i públic amb el seu mestratge musical. Aquest èxit els va portar al prestigiós London Jazz Festival i des de llavors han tocat a una gran quantitat de clubs de Londres i més enllà, inclòs al prestigiós Royal Albert Hall.

Una de les seves actuacions en viu al Boiler Room va cridar l’atenció als amants de la música a nivell internacional i els va consolidar com una de les noves i joves bandes més potents de l’escena del jazz mundial. L’any 2017, el prestigiós i famós crític Gilles Peterson va catalogar el seu treball ‘Juan Pablo: The Philosopher’ com a millor disc de jazz del 2017.

BLITZ THE AMBASSADOR, SAY IT LOUD, BARCELONA

BLITZ THE AMBASSADOR (GHANA)
Dimecres 31 octubre, 21h (Fabra i Coats)

Amuel Bazawule, conegut com Blitz The Ambassador, va néixer i créixer a Accra, Ghana, a ritme d’afrobeat, jazz i motown. Des de ben petit la música va formar part de la seva vida, tocant el djembé en grups locals de percussió i dansa. Però quan el seu germà gran li va descobrir el clàssic àlbum de Public Enemy ‘It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back’ va marcar un punt d’inflexió en la seva vida i començà a escriure algunes lletres pròpies.

El 2001 es trasllada a EEUU a estudiar a la Universitat de Kent i publica algunes mixtapes sense gaire repercussió. Un cop es muda a Nova York, la meca del hip hop, decideix perseguir el seu somni de convertir-se en un artista de rap i publica els seus primers àlbums sense l’ajuda d’una discogràfica important, fins que crea el seu propi segell Embassy MVMT.

Blitz The Ambassador porta el hip hop a un altre nivell, connectant els seus dos mons: el rap nord-americà i les tradicions musicals africanes. Crea així noves sonoritats plenes de líriques polítiques i conscients. Fins ara ha publicat quatre àlbums d’estudi: Stereotype (2009), Native Sun (2011), Afropolitan Dreams (2014), i Diasporadical (2016) i ha portat el seu potent directe als festivals més importants del món.

També destaca per la seva faceta de cineasta, amb la realització de diversos curts com ‘Native Sun’ o ‘Diasporadical Trilogia’, premiats al BAM New Voices in Black Cinema i és a punt d’estrenar el llargmetratge ‘The Burial of Kojo’.

COELY, SAY IT LOUD, BARCELONA

COELY (BÈLGICA)
Dimecres 31 octubre, 21h (Fabra i Coats)

Coely va començar la seva carrera amb només 17 anys després que algú l’escoltés cantar a un centre juvenil d’Amberes, Bèlgica. Encara anava a l’escola quan va signar un contracte amb la discogràfica independent Beatville. El seu primer tema ‘Ain’t Chasing Pavements’, publicat el 2012, va rebre una bona difusió a les emissores de ràdio nacionals, cridant l’atenció de diversos mitjans fins a llançar el seu primer EP ‘”RAAH The Soulful Yeah” l’any 2013. Els singles ‘All I Do’ i ‘My Tomorrow’ la van portar als principals escenaris del seu país acompanyada de Dj Ephonk i el raper DVTCH NORRIS.

Impossible encasellar Coely en un sol gènere i així ho ha demostrat en el seu primer àlbum de debut ‘Different Waters (2017) amb temes tan potents com ‘Don’t Care’, ‘No Way’ o ‘Celebrate’. Una barreja de hip hop fresc, R & B, potents rimes, soul elegant, notes electròniques, una tona d’actitud i el talent per combinar-ho tot en un enèrgic directe amb banda que farà ballar tothom.

Autores de este artículo

Alicia Música

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

el setmanari musical #32, Charlie Cunningham - Singulars

El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

Javiera Mena

El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!

El Primer Palau. Cristina Cordero Beltrán.

El Primer Palau: L’emoció del debut

Arrenca la 26a edició del cicle i concurs el Primer Palau, en què podreu sentir i acompanyar els joves genis de la música clàssica en el seu salt sobre l’escenari professional del Palau de la Música. Tot plegat, resulta una oportunitat magnífica per d’introduir-vos en el fantàstic món de la clàssica i presenciar alhora l’inici d’unes prestigioses trajectòries.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat