Ran Ran Ran: Te, cançons & cintes de cassette

De vegades el millor és parar-se en sec i escoltar. Per això de tant en tant demanem als músics que s’expressin i que expliquin la seva història per ells mateixos. Sense guió, sense preguntes. Simplement els donem espai i ells parlen. Avui és el torn de Ferran Baucells.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
HIDDEN Tracks

PUBLICIDAD

Aquesta vegada és Ferran Baucells, de Ran Ran Ran, qui ens convida a descobrir el seu món. Que per cert, hem inclòs el seu nou disc, Ran de mar (Bankrobber, 2018), a la llista dels millors àlbums d’octubre.

El millor que hi ha a la vida és el te. Em relaxa quan necessito calma, em motiva si el que vull és activar-me… hi ha tantes varietats i maneres de prendre’l que fan impossible que el trobi monòton o avorrit. A més, em transporta a persones i moments concrets de la meva vida. Ben pensat, podria dir el mateix de la música.

Però en realitat jo volia dibuixar còmic. Europeu, americà, mainstream, indie, amb un bon guió… qualsevol estil em valdria si sapigués dibuixar, però la meva mà esquerra no ajuda i tot i els cursos que vaig fer sóc incapaç de dibuixar res de res.

Després vaig decidir que el que em motivava era intentar fer cine, potser fins i tot arribar a dirigir alguna pel·lícula inspirat per les pelis orientals tan difícils d’entendre a vegades i fascinants al mateix temps. Però, en aquest cas, el meu pressupost no arribava a cobrir ni el primer curs de l’escola de cinema del nostre país, només em quedava mirar cap al que tenia més a l’abast.

Així vaig agafar una guitarra que estava per casa i amb la funció de karaoke de la cadena de música Amstrad vaig començar a gravar cançons i més cançons en cintes i més cintes de cassette. En realitat, encara tiro d’aquelles cintes. Ens reunim tota la banda, amb en Jordi, la Martina, en Valen i l’Armand, posem les cintes de cassette, amb un bolígraf a prop per si succeïx algun accident i triem les cançons que ens agraden i són les que gravarem. Les cançons funcionen com una mena de càpsula del temps i sembla que siguin noves però estan escrites de fa un munt d’anys.

Suposo que algun dia hauré de posar-me a escriure algun tema nou però no acabo de trobar la mateixa inspiració davant de l’ordinador que quan premia play+rec a l’equip de música.

Per sort, encara queda una cinta TDK de 90 minuts i una basf de 60 quasi plenes que esperen el seu torn per tenir la continuació de Ran de mar (Bankrobber / Ultra-local Records), el disc que acabem de publicar.

Ara mentre escric això estic tranquil prenent un bon te pensant que és el millor que hi ha a la vida, o potser és la música el millor. Tant és, pots escoltar i fer música mentre prens un te i, en el fons, jo preferiria no haver de triar.

Ran Ran Ran [2018] - Foto © Néstor Noci
Ran Ran Ran | © Néstor Noci

Autores de este artículo

Sidecar

PUBLICIDAD

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Todo lo que fuimos

‘Not everything was better in the past’ del cantautor británico Fin Greenall, más conocido como Fink, ha inspirado este relato de Eneko Garmendia sobre la enigmática Molly y sus días de otoño. Imagen de portada de Maca Arena.

Janis Joplin. © Carmen Virginia Grisolía

Janis Joplin, la reina blanca del blues

Tal día como hoy, 50 años atrás, Janis Joplin fue encontrada muerta en un hotel de Los Ángeles. Una sobredosis apagaba, trágica y prematuramente, una vida degustada vertiginosamente y exprimida aceleradamente. Su muerte dio paso al nacimiento del mito y leyenda de la mejor cantante blanca de blues.

Igor Paskual. Foto © David Ja

Igor Paskual: Todo lo que no se da, se pierde

Igor Paskual retoma la gira de ‘La Pasión Según Igor Paskual’ (Warner Music, 2019), donde combinará algunas fechas en formato acústico acompañado de Ángel Miguel y otras secundado por su banda habitual. El próximo 8 de febrero hará parada en Sidecar.

Ilustracion Marina Leiva

Rosildo

«Rosildo» es un relato musical de Eneko G.C. Relato porque es ficción y musical porque está inspirado en canción homónima de Elena Setién. Ilustrado por Marina Leiva.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat