Cara B: qui és qui en el festival més modern de Barcelona

Rels B, Cupido, Albany, Melenas, Bronquio i El Bloque Djs es sumen al cartell de la 5a edició del Festival Cara B, on podem trobar el millor de l’escena independent i trap del país amb grups com Novedades Carminha, Pimp Flaco & Kinder Malo, Soleá Morente & Napoléon Solo, Sticky M.A., La Zowi, Putochinomaricón, Pedro LaDroga o La Plata.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
ANGE ft. Chelsea Warner

PUBLICIDAD

El Cara B, el festival de cultura musical independent i urbana de Barcelona, arribarà a la seva cinquena edició els dies 15 i 16 de febrer de 2019 a la Fabra i Coats.

Després de 5 edicions a les seves esquenes, el Cara B es consolida com un projecte integral. Amb una visió de 360º que aborda la creació artística vinculada a la música des tots els seus angles, amb un programa que durant els seus anys de trajectòria ha inclòs, a més de concerts, projeccions, festival de videoclips, exposicions i gastronomia.

Fem un repàs del que no t’has de perdre del Cara B, és a dir, res. I comencem per les darreres i definitives incorporacions al cartell:

Rels B

El mallorquí presentarà el seu quart disc al Cara B, Flakk Daniel’s, lp que compta amb col·laboracions de Dellafuente o D.L. Blando. ‘El chico bueno del hip hop’ te apenes 24 anys, però porta més de 10 fent música i ja ha girat per Espanya i Llatinoamèrica. És expert en sons urbans, i el seu bon ull i savoir-faire l’han permès ser el seu propi productor.

Cupido

És la sorprenent unió del traper, barcelonès Pimp Flaco i del grup d’indie rock madrileny Solo Astra. Van començar realitzant actuacions conjuntes, però pocs s’esperaven que terminessin creant un projecte paral·lel. La seva pirmera i única cançó fins el moment és No sabes mentir, coeditada per la família Primavera Sound i Universal Music. I el videoclip és simplement perfecte.

Melenas

Són Oihana, Leire, María y Lauri i la seva música és pop, garage i psicodèlia. Píldores de pop, teclats, cuidades melodies i lletres dolces que donen forma al seu primer disc de 2017 que reb el mateix nom del grup, amb temes com Gira, Cartel de neón o Mentiras. Amb influències de grups com Velvet Underground, Marine Girls, Television Personalities, Holy Waves, Thee Oh Sees o de les seves compatriotes, les ja extingides Panty Pantera.

Albany

És una granadina de 20 anys que ha aparegut del no res i que s’ha situat al més alt de l’escena trap. El seu rollo melancòlic i molt personal, les seves lletres i la seva proposta ens fan pensar que aquesta artista promet, i sobretot, que no te l’has de perdre al Cara B per res del món.

Bronquio

Portarà el seu Dj set al Cara B. Els seus remixes son sinònim d’electrònica, trap, pop, punk i tot el que pilli pel mig. Santiago Gonzalo, que va començar el projecte de forma casual i espontània, ha gaudit de molt bon 2018, i entre altres coses ha tret sis EPs entre els que destaquen Galgo i Estás chill. Ens farà ballar, verdad de la buena.

El Bloque Djs

El Bloque és un canal de Youtube sobre música urbana. Un espai periodístic per als que no miren la televisió ni llegeixen diaris ni revistes en paper a l’ús. En poc temps s’ha convertit en un referent de la música d’aquest gènere al nostre país: el primer programa que van emetre, pel que ningú donava un duro, superà les 200 mil visualitzacions. Porten el seu Dj set a tota mena de festes i saraos, però s’estrenen al Cara B com el seu primer festival, i no podrien estar més contents. El col·lectiu estarà amenitzant la nit del divendres amb els seus ritmes de trap, electrònica i música urbana.

Carolina Durante

Són la resposta a diverses preguntes que sorgeixen d’altres conjectures: què passaria si a l’avorridíssim shoegaze dels noranta li col·loquéssim de nou l’esperit de Mary Chain i, fins i tot, lletres al més pur estil David Summers? Es pot aconseguir que una pija/o taral·legi una cançó que es riu de les seves opcions estètiques i polítiques a base d’aconseguir himnes que estan per sobre de tals disparitats? Com és possible que en els temps del trap hi ha uns xavals que són capaços de fer que la joventut torni a fixar-se en el pop de guitarres de tota la vida?

Cecilio G

Un dels principals responsables de que les coses siguin com són. La música de Cecilio G parla per si sola. Transgressora des de l’inici, amb la seva música no es va conformar amb subvertir les formes més ortodoxes del rap sinó que després va fer el mateix amb el trap i va iniciar un viatge sense retorn a un univers propi, on una sort de Gucci Mane amb actitud punk, reconfigura les formes i els colors dels carrers de Bogatell i les utilitza d’escenari per narrar-nos els seus rallys. OG com n’hi ha pocs, Cecilio G ha estat a més responsable de treure a la llum molts dels principals noms de l’escena quan encara no eren coneguts. El festival Cara B serà una ocasió immillorable per veure Cecilio G en tot el seu esplendor, jugant a casa i amb les energies renovades.

Pimp Flaco & Kinder Malo

Són dos germans per a dues visions molt personals del que és la música urbana avui en dia. Pimp Flaco i Kinder Malo han anat desenvolupant la seva carrera de forma paral·lela, buscant els punts de contacte entre el trap més fosc, l’emotivitat més sad i personal, i el pop lluminós. Versionant a Drake en cançons com Yo te quería a ti o a Justin Bieber con Lo siento, van aconseguir fer-se un lloc a l’escena quan aquesta encara no existia i, cançó rere cançó, han defensat i ampliat el seu radi d’acció fins a convertir-se en un fenomen global. La seva forma d’afrontar la música sense prejudicis ha ajudat a obrir nous espais a la música urbana nacional i crear un punt de trobada per aquell públic amb ganes de nous sabors, colors i sensacions.

Sticky M.A.

Després de brillar a l’àlbum d’Agorazein juntament amb C. Tangana i d’anar documentant la seva evolució artística a base de mixtapes, el seu últim treball, Las pegajosas aventuras de Sticky M.A., es percep com un moment àlgid al seu camí i s’ha convertit sens dubte en una de les mixtapes de l’any, un treball en el que el madrileny ha aconseguit unir l’essència del seu projecte amb un dels corrents més contemporanis del rap als Estats Units. El resultat? Psicodèlia, emotivitat i desimboltura sobre instrumentals vaporoses. Després del seu Pegajoso tour per tota la península, l’actuació al festival Cara B serà l’ocasió ideal per viure en carn pròpia una de les seves aventures: fum, alcohol i suor.

La Zowi

És directa i amb un so tret directament del carrer. Considerada la mare del trap a  Espanya, les seves frases curtes, argot, i capacitat única per crear amb dues pinzellades imatges costumistes del dia a dia, ja sigui al barri o en una trap house. Les cançons de La Zowi han despertat passions més enllà de l’entorn més immediat del trap i ha cridat l’atenció d’artistes com Zora Jones, amb la qual ha publicat temes com Money Hoe, Bitch te quemas o Obra de arte. La seva actuació al festival Cara B arribarà poc després de la publicació de la seva esperada mixtape debut, una ocasió immillorable per submergir-nos de ple al món de La Zowi.

Putochinomaricón

Internet i nostàlgia pop. El seu disc Corazón de cerdo con ginseng al vapor és un àlbum intel·ligent i iconoclasta. Pocs artistes han pogut condensar tanta crítica àcida i sarcasme en els menys de 20 minuts que dura el disc. Les seves lletras no seràn perfectas, però Putochinomaricón és una de les coses més rellevants que li ha passat al pop nacional en els últims anys. Ens parla del WiFi, el postureig a les xarxes i totes aquelles petites coses del dia a dia que ens molesten. La seva música és la definició perfecta de com és la música avui: una amalgama d’influències dispars que cristal·litzen en veus processades, sons ultradigitals mesclats amb synth pop, i vídeos DIY tan especials com la seva pròpia música.

Pedro LaDroga

El seu incomptable número de cançons i mixtapes són un pilar indispensable sobre el qual es recolza l’escena actual. Des dels seus inicis, Pedro LaDroga ha construït un univers personal que beu del vaporwave i de les diferents formes de creativitat a Internet que, a més, amb cada treball perfecciona i reformula. La seva inesgotable font de creativitat i la seva hiperactivitat gravant, l’ha portat a explorar tots aquells sons que l’han influenciat, ja sigui l’electrònica fosca del witch house o el rap old school de Memphis. És innegable que Pedro LaDroga representa una personalitat única dins l’escena i un font inesgotable d’ingeni. El 2018 ha tret dos discs: Formateando i DRWTSN32.exe que presentarà al Cara B i que no ens perdriem per res.

Novedades Carminha

No és que hagin reinventat el garage punk, però Novedades Carminha tenen ganes de liar-la ben grossa. Durant els últims mesos s’han dedicat a disparar hits com qui dispara als escuradents amb una escopeta de balins a les fires: amb frescura i vocació. Però Te quiero igual, El vivo al baile i Verbena, que van sumar aquest any milions de reproduccions, formen part d’un pla més gran: aplanar el terreny pel 5è àlbum del grup que veurà la llum al febrer de 2019 i que presentaran a tot Espanya i Llatinoamèrica al llarg d’aquest proper any. Això sí, la seva primera parada serà al festival Cara B 2019. Si les cançons d’aquests hedonistes i vividors parlen d’una vida que apenes ens deixen viure, que al menys, acabem ballant molt fort.

La Plata

Beuen del pop rock de la new wave i els sons de la València dels 90. Emulant a la música de ball de les discoteques d’aquella època i d’aquelles terres, La Plata aposta per cançons pop addictives, directes i sense concessions. Els inicis d’aquest grup es remunten a 2015, i des d’aleshores han girat, tocat i composat un disc que s’ha colat a la llista dels 12 nominats a millor disc de l’any pel Premi Ruido. El pop impregnat de nervi de Desorden promet fer estralls a la 5a edició del festival Cara B.

Soleà Morente & Napoleón Solo

Presenten Ole lorelei, el seu segon àlbum, una col·lecció de joies a mig camí entre l’elegància pop i l’espontaneïtat flamenca, produït per Alonso Díaz de Napoleón Solo. Sensualitat i risc són les claus d’aquesta nova mirada al pop i al flamenc en la que la filla d’Enrique Morente ha demostrat no només no tenir por a explorar nous camins, sinó a gaudir d’endinsar-se en ells.

Autores de este artículo

El Genio Equivocado

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Concierto online Osees, Levitation Sessions

Osees y la virtualidad de los conciertos

Estos días hemos visto tres conciertos muy diferentes todos de forma virtual. Os contamos cómo fue la experiencia y nos preguntamos: ¿Son los conciertos online una alternativa a este pandemia para los grupos?

Melenas, Music Moves Europe Talent

Melenas: del BAM als premis Music Moves Europe Talent

La banda de Pamplona Melenas, que actuarà aquest dissabte a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm dins el BAM, és un dels nominats als premis Music Moves Europe Talent Awards 2021 que tindran lloc a l’Eurosonic Noorderslad l’any que ve.

El Galliner. Eescena musical de Cardedeu

Descobreix l’escena musical de Cardedeu

En els últims dos anys una colla d’artistes de Cardedeu han anat construint una escena musical amb veu pròpia: Ariox, Noxtorn i Massaviu són alguns dels noms a tenir en compte

Jimi Hendrix

Hendrix: 50 anys d’un mite etern

D’entre l’allau de bibliografia de fets biogràfics sobre el considerat millor guitarrista de la història, el virtuós de Seattle Jimi Hendrix, nosaltres volem revisar, modestament, la mitificació d’una figura prolifera i efímera, en el dia que marca mig segle des de la seva mort.

BILL CALLAHAN - Gold record

El bo d’en Bill

L’últim treball d’en Bill Callahan, ‘Gold Record’ (Drag City 2020), situa el cantautor nord americà a l’ombra de les grans figures que el precedeixen, com en Jonny Cash o en Leonard Cohen, gràcies al revelador significat de les seves lletres y el minimalisme instrumental de les seves melodies.

K-pop. EXO

Cómo funciona la industria del K-pop

Desde años antes de que debuten hasta que lanzan sus primeros temas: te contamos el proceso de creación de los grupos prefabricados del K-pop y el lado más oscuro de su industria.

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.