Arrenca el festival MUD amb gran afluència de grups internacionals

Músiques Disperses aka MUD arriba a la seva tretzena edició. El festival de neofolk que se celebra a Lleida cada any a principis de març (aquest cap de setmana) promet ser una celebració de folk i rock global com mai fins ara.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
ANGE ft. Chelsea Warner

PUBLICIDAD

L’edició d’enguany del MUD, festival també conegut com el Músiques Disperses, es presenta amb un elevat nombre d’artistes internacionals com Kacy & Clayton, WITCH (We Intend To Cause Havoc), Ouzo Bazooka, The Parson Red Heads i Conjunto Papa Upa, als que s’hi sumen els estatals Depedro i Daniel Lumbreras.

El festival que serveix d’aparador per projectar nous camins que el folk modern emprèn amb el pas del temps, l’organització el reivindica com a «missatger intergeneracional», també com a «pont entre tradició i modernitat».

Depedro

Inaugura el festival Jairo Zavala, més conegut com a Depedro. Després de més de 10 anys de carrera, el projecte del cantautor segueix la seva particular línia ascendent a tots els nivells. Gires per tot el món, discs editats en més de 30 països, i ara un nou disc, Todo va a salir bien, que continua fent de Depedro un perfecte aparador on es poden mostrar amb elegància un conjunt d’influències de les cultures llatinoamericana, africana, mediterrània i nord-americana.

Kacy & Clayton

El divendres 8 de març i debutant al nostre país, obriran la nit els canadencs Kacy & Clayton. Produïts per Jeff Tweedy (Wilco), la banda liderada per aquest parell de joves cosins és una de les més excitants noves propostes de l’escena folk-rock mundial. Després d’un parell d’àlbums inicials amb sonoritats de cantautor clàssic, amb el seu darrer The siren’s song obren un nou camí a la seva carrera adoptant el format de quartet i generant un estil d’innegable arrel nord-americana tot i tenir també mig peu al folk britànic.

The Parson Red Heads

La mateixa nit els acompanyen The Parson Red Heads. Amb un so que barreja americana, folk rock i pinzellades de power pop, han arribat al seu punt àlgid amb el seu quart àlbum, Blurred harmony. Els entusiastes de Neil Young o The Byrds, veuran l’escenari en multicolor.

Daniel Lumbreras

El dissabte 9 enceta el MUD el barceloní Daniel Lumbreras. Beu de la música africana, celta, brasilera, fins i tot dels cants sufís o de la música raï. Per a major particularitat, canta improvisant fonemes, donant-li a la veu el paper d’un instrument més. El seu disc La Vila va ser escollit millor disc català de l’any 2017 per mitjans especialitzats i va ser produït per Pau Vallvé (que alhora ha publicat el que considerem és un dels millors de gener).

Ouzo Bazooka

Ouzo Bazooka, que obriran la nit de dissabte, són un dels màxims exponents de l’agermanament musical entre Orient i Occident avui en dia. Amb base a Tel-Aviv, el seu és el rock psicodèlic amarat de folklore de diferents punts de l’Orient Mitjà. Presentaran el seu nou tercer àlbum Transportert.

WITCH

La llegendària banda de Zàmbia WITCH (We Intend To Cause Havoc) portarà el seu afro-rock psicodèlic als escenaris del MUD també debutant al nostre país i en data única. Abanderats de la riquíssima escena anomenada zamrock, descoberta a occident fa tot just una dècada, els WITCH van editar diversos àlbums entre 1974 i 1984, on despleguen un particular so entre el garatge més brut i el rock psicodèlic, tot amb l’inevitable aire afro. Reestructurada recentment la seva formació, que inclou Emmanuel ‘Jagari’ Chanda, WITCH es presenten acompanyats de brillants músics europeus com Jacco Gardner.

Conjunto Papa Upa

Amb el Conjunto Papa Upa, des d’Holanda i liderats pel veneçolà Alex Figueira, el diumenge 10 de març claususaràn el MUD amb ritmes i balls frenètics. Essent com és Figueira un bregat en la música tropical dels anys 70, qui millor que ell per empènyer aquest projecte en el qual fan bullir la pista de ball. Ritmes Africans i Caribenys, psicodèlia, surf, samba, salsa de vella escola, funk i lletres sarcàstiques retratant la complexitat de la situació sociopolítica de Veneçuela. Tot això resulta en una mescla irresistiblement ballable, que tant sona vintage com futurista.

Autores de este artículo

El Genio Equivocado

PUBLICIDAD

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

NUEVA VULCANO 'Ensayo' © Alberto Polo

Assaig sobre l’assaig

El Banda Sonora és un dels molts locals d’assaig que hi ha a l’àrea metropolitana. Com estan vivint l’època Covid aquests espais tan bàsics per la bona salut de l’ecosistema musical?

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat