The Get Up Kids: Benvolguda nostàlgia

El grup de Kansas The Get Up Kids va tornar a Barcelona després de nou anys sense actuar-hi i el públic, no precisament jove, els esperava amb candeletes
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
HIDDEN Tracks

PUBLICIDAD

Fa nou anys un amic i jo vam fer un viatge a la costa cantàbrica per assistir al Takio Fest, un festival gratuït que tenia The Get Up Kids com a cap de cartell. També hi tocaven It’s Not Not i Nueva Vulcano, grups de la Barcelona que més meva em sento, la de la segona meitat de la primera dècada dels 2000.

Aquest dijous, a Razzmatazz, el grup de Kansas em va retornar un trosset de mi que em devia oblidar llavors en algun lloc. Recuperar-lo va ser reconfortant. I diria que, pels somriures que veia entre el públic, era una sensació compartida.

Es percebia només d’arribar: hi havia una colla d’homes músics relacionats amb aquesta ciutat en particular, com si hagués quedat congelada. A primera fila hi havia Maurici Ribera (The Missing Leech), la persona amb qui he coincidit en més concerts com a públic. Just al darrere, Joel Rojas, cantant d’It’s Not Not. Els primers anys a Barcelona coincidia amb ell cada nit a Sidecar. Encara dec conservar un paper escrit en plena borratxera amb grups que em va recomanar. Entre altres, Les Savy Fav.

També hi vaig veure Pol Rodellar, baixista de Mujeres. I Cristian Pallejà i Alfons Serra, que per mi sempre seran de Nisei, per molt que aparquessin el grup i ara continuïn tenint èxits en altres projectes. Ja sigui en l’estudi de gravació Caballo Grande, a Les Corts, o com a bateria de Mishima, respectivament. Els tinc controlats.

A la vegada, connectava amb el meu present d’una manera curiosa. La meva parella em va escriure un Whatsapp per dir-me que havia vist als stories d’Instagram que entre el públic hi havia @emedemartolas. És una influencer que seguim en l’àmbit de la maternitat, però també una professional que ha estat ascendida tot i tenir una reducció de jornada: vaja, un referent.

Molts d’ells no em coneixen, ni jo a la resta, però allà hi havia una certa comunitat construïda. Al meu costat, just abans de començar The Get Up Kids, hi tenia un grup de tres amics: dues noies i un noi. Ell portava els cabells tenyits i una samarreta d’Against Me!. Elles eren millors amigues i s’havien conegut en un concert de Blink 182. Sonava la cançó Waiting room. “Me encanta que Fugazi queden los domingos en su casa para tocar”, va dir una d’elles. No sé d’on ho treia. Però ‘I belong’, que diria Kiko Amat.

Finalment van aparèixer The Get Up Kids i van començar amb Satellite, la cançó que obre el seu últim disc, Problems (Big Scary Monsters, 2019). Des del públic vam cantar-la sencera. I quan ho va sentir Matt Pryor, el frontman de la banda, va deixar anar un somriure i es va relaxar. O almenys és el que em va semblar a mi. No crec que ningú esperés un àlbum tan bo després de vuit anys de no publicar res.

The Get Up Kids és un grup de la segona onada de l’emo de l’Oest Mitjà dels Estats Units, que va viure el seu millor moment creatiu a finals dels 90. Ells llavors rondaven la vintena i no tenien ells lligams i obligacions que tenen avui com a pares de família. Però és que la segona cançó va ser I’m a loner dottie, a rebel de Something to write home about (Vagrant Records, 1999) i la següent Shorty de For minute mile (Doghouse, 1997). Així que tots somrèiem. Tots suàvem. Tots cantàvem. Ho enteníem.

I per si feia falta, Jim Suptic, el guitarrista, ens ho va aclarir: “Tenim disc nou, però tocarem una bona estona i hi haurà cançons noves, però també totes les antigues”. Va complir la promesa: Holiday, Action & action, Ten minutes, Forgive and forget, la versió de Close to me, Dont’ hate me. Va ser un viatge per a tots. A casa ens hi esperava el de sempre, però durant unes hores vam poder tornar a ser allò que trobem a faltar de nosaltres mateixos. Tant a dalt com a baix de l’escenari.

Muncie Girls. Foto © Victor Parreño
Muncie Girls | © Víctor Parreño
Muncie Girls. Foto © Victor Parreño
Muncie Girls | © Víctor Parreño
The Get Up Kids. Foto © Victor Parreño
Matt Pryor, The Get Up Kids | © Víctor Parreño
The Get Up Kids. Foto © Victor Parreño
Jim Suptic, Rob Pope, The Get Up Kids | © Víctor Parreño
The Get Up Kids. Foto © Victor Parreño
The Get Up Kids | © Víctor Parreño
The Get Up Kids. Foto © Victor Parreño
Ryan Pope, The Get Up Kids | © Víctor Parreño
The Get Up Kids. Foto © Victor Parreño
Jim Suptic, Rob Pope, The Get Up Kids | © Víctor Parreño
The Get Up Kids. Foto © Victor Parreño
The Get Up Kids | © Víctor Parreño

Autores de este artículo

Víctor Parreño

Víctor Parreño

Me levanto, bebo café, trabajo haciendo fotos (en eventos corporativos, de producto... depende del día), me echo una siesta, trabajo haciendo fotos (en conciertos, en festivales... depende de la noche), duermo. Repeat. Me gustan los loops.

Vienna

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Aspencat: la història és nostra

Aspencat s’acomiada dels escenaris amb un concert a la Sala Razzmatazz de Barcelona acompanyats de Smoking Souls i convidats de luxe com Feliu Ventura.

The Cat Empire. Foto © Mario Olmos

The Cat Empire: figura de consens

Els australians The Cat Empire fan un doble sold out a Barcelona, confirmant el seu idil·li amb els seus fans a Catalunya, i tancant la gira europea que els ha portat a Amsterdam, Londres, Brixton i Madrid.

White Lies. Foto © Víctor Parreño

White Lies: The show must go on

Els anglesos White Lies tornaven a Barcelona per a presentar el seu cinquè àlbum d’estudi ‘Five’ (PIAS, 2019) en una sala Bikini plena de fidels que no van fallar a la cita.

Concierto de Ray Colom Quartet. © Òscar García

Ray Colom Quartet: El poder del silencio

Raynald Colom, como buen músico de jazz, hizo ayer dos pases; a las 18.30 horas, con la reinterpretación del ‘Sketches Of Spain’, de Miles Davies, en el Park Güell, con la participación de Vozes, y, por la noche, con su Quartet, en la plaça de Joan Coromines, para el festival BAM.

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.