SCARS: Una lluita per la visibilitat lèsbica i LGTBI+

SCARS és un projecte musical i audiovisual iniciat per tres joves, l’Alex Barat, la Carla Molina i l’Anabel Romero, graduats en Comunicació Audiovisual a la UAB, que lluita per la visibilitat lèsbica i del col·lectiu LGBTI+.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

PUBLICIDAD

SCARS és un projecte construït a partir de 3 cançons i 3 vídeos en els quals es combina música original amb una història LGTBI+ no estereotipada, on la dona té el paper protagonista i on es desenvolupa la temàtica de la homosexualitat sense un tractament amorós o sexual, sinó més bé des de l’autoacceptació i la normalització front a una societat que encara no ho ha interioritzat. La diversitat, la igualtat i l’autoacceptació són alguns dels valors pels quals aquest joves es van decidir a portar endavant aquest projecte.

El juny de 2018 es va estrenar la primera part, Escape, amb Anabel Romero com a guionista i directora de fotografia i Carla Molina com a productora, juntament amb un equip tècnic que tal i com elles esmenten «seria impossible haver-ho fet possible». Aquest Escape introdueix la història de l’Ivy (Neus Gispert), una noia lesbiana que se sent incompresa amb la seva vida i el seu entorn únicament per estimar a algú del seu mateix gènere. Aquesta incomoditat i manca d’autoacceptació li causa una estranya reacció que li trenca la pell. Quant a la part musical, la cançó de títol homònim està escrita i produïda per Alex Barat, enregistrada a Temps Record Estudi i compta amb la veu de Sílvia Farrés, la cantant principal dels igualadí JoKB, un dels grups emergents més prometedors del panorama musical català d’avui dia.

Recentment, s’ha publicat la segona part del projecte, Highway, amb Anabel Romero i Marta Serna com a directores i guionistes i Carla Molina i David Zambudio com a productora i productor executiu, respectivament. A Highway es mostra la continuació del viatge emocional de l’Ivy. En aquest camí coneix a dues persones, Lie(Nina Mirez) i Yara (Aurora Ranchal) que l’ajudaran en el seu procés d’autoacceptació i sanació. Amb aquesta part, l’equip ha volgut visibilitzar el col·lectiu trans. De nou, la cançó ha estat produïda i escrita per Alex Barat i gravada amb Temps Record Estudi. Aquesta vegada, però, l’artista que li ha posat veu ha estat la polifacètica Sofia Coll, qui ja té una àmplia experiència en el món musical, havent participat a La Voz Kids i arribant a la fase final del càsting d’OT 2018, a més de ser guitarrista, compositora, actriu i ballarina.

Només queda una part del projecte per tancar la història. Sabem que el títol serà Pride i prometen un interessant gir narratiu. Encara no hi ha una data fixa de llançament, però ens avancen que algun tastet de Pride podria sortir aquest mateix juny, la temporada en què es celebra el Pride Barcelona, acompanyat d’alguns esdeveniments per la ciutat. 

Autores de este artículo

Sidecar - José Domingo

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

SIDECAR. OFFCIRCUIT. Nasty Walkers. Foto © Víctor Parreño

Nace Offcircuit, nuevo concurso de bandas emergentes

Las charlas MID se suman al festival Curtcircuit y a la sala Sidecar para crear Offcircuit, un ciclo de conciertos donde bandas emergentes competirán para tocar en la programación oficial del Curtcircuit 2020. Qualsevol Nit será parte del jurado que decidirá la banda ganadora junto con Binaural y Mondo Sonoro. Las inscripciones para los grupos ya están abiertas. ¡Apuntaos!

Videoclips de enero - Billie Eilish - everything i wanted

12 videoclips de enero que no te puedes perder

Rosalía, Billie Eilish, Dua Lipa, C. Tangana, The Crab Apples y mucho más. El año empieza cargado de material audiovisual para que os paséis las próximas semanas dándole al play. ¡A disfrutarlos!

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.