Chaqueta de Chándal: El catxalot per Guillem Caballero

Chaqueta de Chándal és el súper grup format per Guillem Caballero (Els Surfing Sirles), Natalia Brovedanni (Santa Rita) i l’Alfonso Méndez (lo:muêso, Fighterpillow). Un encreuament ortopédic de Neu!, la Polla Records i Los Brincos que avui us descobrim amb aquest autoperfil.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

PUBLICIDAD

A vegades el millor és parar-se en sec i escoltar. Per això de tant en tant demanem als músics que s’expressin i que ens expliquin la seva història per ells mateixos. Sense guió, sense preguntes. Simplement els donem espai i ells parlen. Avui és el torn de Guillem Caballero de Chaqueta de Chándal, que juntament amb la Natalia Brovedanni i l’Alfonso «Pocho» Méndez,  acaben de presentar el seu àlbum debut ‘Gimnasia Menor’.

-Estira’t bé els leotards Guillem, que els plecs als turmells fan lleig!

I jo me’ls estirava per enèssima vegada, abduït totalment per una mescla –que sorprenentment recordo– de nervis, pànic escènic i el germen del que acabaria esdevenint el meu complex Alfa. Als pocs minuts sortíem totes les companyes de la classe dels Cargols a l’escenari, disfressades i en el rigorós ordre en què en Jaume Sisa enumera els personatges a la cançó Qualsevol Nit pot sortir el Sol, que sonava altíssima. Jo era Moby Dick, el catxalot. Un catxalot amb cames com filferros. Em moria de vergonya, i així tants altres cops de llavors ençà: vestint pantalons, duent banyador, copsant que el maillot no se m’ajusta, despullat davant d’algú.

-Súbete las mallas Guille, que los pliegues esos de los tobillos son horrendos!

Això m’ho diu l’Alfonso, el Pocho, mentre gravem el primer videoclip de la banda que tenim els dos juntament amb la Natalia, Chaqueta de Chándal, farà un mes. Han passat poc més de 32 anys des d’aquella festa de final de curs de l’escola, vaig disfressat de cortesà del segle XVIII (de catxalot realment) i la forma i el volum de les meves cames em segueixen acomplexant.
Penso en que em tornaré a trobar de sobte amb aquella mescla de sensacions que em va estrènyer fa tant de temps, però descobreixo que aquest cop passa una altra cosa: ric àmpliament, li trec ferro, faig broma. Em sento còmode, m’és ben igual, m’ho passo enormement bé.

Per a mi Chaqueta de Chándal en part vol dir això: vèncer la por al ridícul. Quan vam engegar el grup farà tres anys jo no volia sortir del local d’assaig, fer-ho significava tornar a convertir-me en Moby Dick. Estava segur allà dins, tocant únicament per a nosaltres. Abans que muntéssim aquesta banda ho he fet en moltes d’altres, això d’esdevenir catxalot, però sempre ha estat en un segon pla, i aquest cop era diferent.

La Natalia i el Pocho, naturalment, em van encoratjar a fer-ho. I crec que difícilment això podria haver passat amb ningú altre. Aquest és un motiu més de tots els que tinc per a estimar-les tant, i també quelcom del qual sentir-me’n orgullós.

I hem tret un disc, i a nosaltres prou que ens agrada, i ens encantaria que l’escoltéssiu. I hem fet i farem concerts, i ens encantaria que vinguéssiu. I potser seran un desastre, o potser no, però passi el que passi tot estarà bé perquè ho farem juntes.

I les meves cames seguiran sent els filferros del catxalot. I què.

Chaqueta de Chándal
Chaqueta de Chándal | © Carolina Álvarez

Autores de este artículo

Sidecar - Camellos

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

El poderoso mensaje feminista de Anna Calvi

‘Behind the song’ es una nueva sección en la que explicamos mediante reflexiones e ilustraciones qué hay detrás de una canción. Hoy hablamos de ‘Don’t beat the girl out of my boy’, de Anna Calvi, increíble artista que estará en concierto la Sala Razzmatazz de Barcelona el próximo 14 de octubre.

Didirri: “Comencé a escribir canciones para perdonarme a mi mismo”

A veces lo mejor es pararse en seco y escuchar. Por eso de vez en cuando pedimos a lxs músicxs que se expresen y que cuenten su historia por ellxs mismxs. Sin guión, sin preguntas. Simplemente les damos espacio y ellxs hablan. Comenzamos este ciclo con The Crab Apples y con r.e.a.l.. Ahora es el turno de Didirri. Tienes el texto en castellano y más abajo en su versión original.

Mark Oliver Everett

Mark Oliver Everett para principiantes

Mark Oliver Everett, aka Mr. E, líder y espíritu de Eels, es persona y también es sombra. Se podría decir que su trayectoria es una suerte de diálogo divertido y profundamente triste entre ambos. Hoy, pese a las vicisitudes del camino, este hombre insólito y tierno cumple 56 años.

Courtney Barnett ha inspirado esta reflexión feminista

‘Behind the song’ es una nueva sección en la que explicamos mediante reflexiones e ilustraciones qué hay detrás de una canción. Hoy hablamos de ‘Nameless, faceless’, uno de los temas más conocidos de Courtney Barnett. Adéntrate en esta introspección sobre su contenido y mensaje desde una perspectiva feminista.

Analizamos el mundo interior y la trayectoria artística de Sufjan Stevens, quien hizo la banda sonora de la aclamada película 'Call me by your name'.

El viaje interestelar de Sufjan Stevens

Con la 91ª Ceremonia de los Premios Oscar a la vuelta de la esquina, analizamos el mundo interior y la trayectoria artística de Sufjan Stevens, quien hizo la banda sonora de la aclamada película ‘Call me by your name’ de Luca Guadagnino, entre muchas, muchas, muchas y muchas cosas más.

Suscríbete a Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos contenidos de autor y sorteos exclusivos de entradas. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.