Magalí Sare: “Jo mateixa”

La Magalí Sare es presenta a sí mateixa com una música i cantant que és carn de conservatori ‘però’ amb el grau superior de jazz, encara que sembli que siguin mons contraris. Amb el guitarrista mallorquí Sebastià Gris han publicat ‘A boy & a girl’ i l’estaran presentant el proper dimarts 10 de març a L’Auditori de Barcelona.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

A vegades el millor és parar-se en sec i escoltar. Per això de tant en tant demanem als músics que s’expressin i que ens expliquin la seva història per ells mateixos. Sense guió, sense preguntes. Simplement els donem espai i ells parlen. Avui és el torn de la cantant del Vallès occidental Magalí Sare, que juntament amb el guitarrista mallorquí Sebastià Gris estarà presentant el seu nou disc ‘A boy & a girl’ (Segell Microscopi, 2019) en concert a l’Auditori de Barcelona el proper 10 de març.

M’encanta que existeixi aquest espai en blanc per a dir absolutament el que se m’acudeixi. Podria explicar la meva vida o bé podria deixar anar la imaginació i escriure un relat surrealista i tot seria acceptat, perquè m’han dit que puc parlar del que vulgui. No m’he de regir a cap pregunta. Potser per això m’agrada tant estar dalt l’escenari i submergir-me dins d’una emoció, d’un personatge… generar jo les preguntes!

Allà dalt tot s’hi val. L’escenari és com una projecció de la vida. Un espai d’intimitat on des del públic pots implicar-t’hi emocionalment sense haver de passar comptes amb ningú. Un lloc avalat per la col·lectivitat des de l’individu. Un lloc on podem acceptar coses que si ens les trobéssim a la vida real potser ens costarien més d’encaixar (paradoxalment). Un somni, un viatge en el temps, un assaig de la vida.

Aquest espai en blanc d’aquí és obert com un escenari. Ja que se’m brinda la oportunitat d’escriure, podria aprofitar per mostrar un dels personatges més inquietants per mi: “jo mateixa”. No es pensin; per a mi és molt més fàcil interpretar una psicosi, una profunda tristesa o un estat d’èxtasi. Resulta que el “jo” no s’interpreta, si no que s’és i es viu. Fàcilment confonem el que som amb els personatges que som. A través de les meves paraules cadascú es pot imaginar quin tipus d’essència tinc. El que us faci més feliç o el que us faci més ràbia. Podeu pensar que aquest “jo mateixa” és de veritat o que és un “jo mateixa” pretès que vull mostrar més enllà del “jo”, o que simplement estic evitant mostrar-lo en tot moment, ja que no faig res més que desviar l’atenció.

Em dic Magalí Sare. El primer nom és dels meus pares i m’agrada força i el segon me’l vaig auto batejar per estimular-me, per jugar amb la vida. Sóc música. Bàsicament canto. Sóc carn de conservatori de música clàssica però tinc el grau superior de jazz. He dit “però” perquè, almenys en aquest país, sembla que la música clàssica i el jazz siguin mons contraris.
Si voleu escoltar el que he estat fent fins ara, així en plan més mediàtic, podeu començar pel Quartet Mèlt, tenim un parell de discos molt macos. Si voleu escoltar música meva, el 2018 vaig treure un disc amb temes propis del qual me’n sento molt orgullosa. Es diu Cançons d’amor i dimonis. Ara acabo de treure un disc de cançons experimentant amb l’electrònica al costat del guitarrista Sebastià Gris A boy & a girl. Podeu escoltar també Estómac de Clara Peya i ja us faig la primícia que no trigarem gaire en Manel Fortià i jo a treure un disc a veu i contrabaix de músiques del món.

Magalí Sare i Sebastia Gris
Magalí Sare i Sebastià Gris | © Mireia Farran

Autores de este artículo

WWW.AURECORDS.ES

PUBLICIDAD

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Isma Romero

Todos los días somos distintos a lo que fuimos, por Isma Romero

A veces lo mejor es pararse en seco y escuchar. Por eso de vez en cuando pedimos a lxs músicxs que se expresen y que cuenten su historia por ellxs mismxs. Sin guión, sin preguntas. Simplemente les damos espacio y ellxs hablan. Hoy es el turno de Isma Romero una de las nuevas voces del rock español.

Carretera hacia el río

Carretera hacia el río

Relato inspirado en canciones del músico estadounidense Bruce Springsteen. «The River» y «Thunder Road» son algunas de las protagonistas.

Aretha Franklin - © Jonathan Medina

Aretha Franklin: poner voz a la revolución

A Aretha Franklin la nombraron ‘Queen of Soul’, pero no fue solo la reina de la música, también de movimientos sociales y durante años dio voz a aquellos que no la tenían. Hoy hubiese cumplido 78 años y nosotros la (re)descubrimos a través de 5 claves que nos acercan a una artista que hizo política desde el escenario.

Jimi Hendrix

Hendrix: 50 anys d’un mite etern

D’entre l’allau de bibliografia de fets biogràfics sobre el considerat millor guitarrista de la història, el virtuós de Seattle Jimi Hendrix, nosaltres volem revisar, modestament, la mitificació d’una figura prolifera i efímera, en el dia que marca mig segle des de la seva mort.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat