Sessions de quarantena: una playlist de Ran Ran Ran

En Ferran Baucells dels Ran Ran Ran ens descobreix una nova sessió de quarantena que hem impulsat des de Qualsevol Nit perquè en aquests dies grisos continuem gaudint de la música a les nostres cases.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Aiala - https://orcd.co/aiala_2021_an_earth_oddity

PUBLICIDAD

Quan necessitem animar-nos, sempre recorrem a la música. I aquests dies anem en falta d’una motivació extra. És per això que els hem demanat a alguns/es artistes que ens seleccionessin un conjunt de cançons importants per a ells/es. El resultat ha estat màgic: cada sessió és tan única com la personalitat de qui l’ha fet. En aquest cas, és el Ferran Baucells de Ran Ran Ran qui ens fa la selecció.

A través de la música podem manifestar «el desig de què tot vagi bé, que ens en sortirem i ens veurem ben aviat», afirma Ferran Baucells, veu principal i guitarrista de Ran Ran Ran. Per fer la quarantena més amena, Baucells ens prepara una playlist que resumeix aquests desitjos. Obra amb una cançó que l’ajuda a aixecar-se: Amb tot, d’El Petit de Cal Eril. Per què? «Aquests dies de confinament a casa em desperto amb aquesta cançó cada dia, em costa llevar-me amb aquesta sensació de Bill Murray al dia de la marmota, però el tema m’ajuda a començar el dia bé».

Love yourself: un dels lemes més primordials que cal repetir-nos cada dia en aquest confinament i, també, una de les precioses cançons de Sufjan Stevens, de qui Baucells reconeix ser un gran fan i amb qui comparteix la idea d’estimar-nos i cuidar-nos en aquests moments tan complicats. La segueix Chinese translation, de M. Ward, amb la mateixa vibra de felicitat que la cançó anterior, i que fa que «el temps s’aturi» i que, a més, «transmet calma i saviesa oriental, i sempre vénen ganes de tornar-la a sentir», segons Baucells. De fet, afegeix: «aquesta cançó té una virtut, podria escoltar-la moltes vegades de forma continuada… alguna tarda jo ho he fet».

Els 90’s estan presents en aquesta playlist amb Suede, de Sentridoh (Lou Barlow), una gravació al·lucinant que explica així el músic: «als 90, sentir el que feia Lou Barlow a casa seva, gravant cançons amb el quatre pistes i deixant que sonessin amb tota la màgia de la immediatesa de la gravació i la bufera que sonava va ser tot un descobriment per mi». Quina llàstima que no estigui a Spotify el doble The original losing losers, ja que compta amb «un munt de temes, entre ells demos del disc de Sebadoh Bakesale, que es van convertir en la meva referència a l’hora de posar-me a fer cançons a casa». Si combines això i el seu enamorament amb el lo-fi, surt l’EP Cançons confinades: Una odissea en el temps (Bankrobber, 2020) que són sis cançons gravades el primer cap de setmana de confinament a casa, en el seu cas a Vallparadís.

Aquest tema tan especial dona pas a Diamond day, de Vashti Bunyan, un record de Baucells sobre l’última cançó que sonava al seu cap abans d’entrar a l’estudi per acabar la gravació el seu nou disc, ara aturada. El folk tan intens en menys de dos minuts ens recorda l’efervescència del temps, i que cal aprofitar-lo com un cregui millor per cadascú.

Una altra cançó que sempre l’ha ajudat en dies complicats és Abigail, Belle of Kilronan, de The Magnetic Fields —»fa temps que em volta pel cap intentar adaptar-la al català, potser és el moment», que juntament amb Un puñetazo en el corazón, d’Invisible Harvey —un dels seus grups favorits d’aquí, amb el qual sempre parlen de fer un concert ‘mano a mano’—, i Have a cuppa tea, dels Kinks —dues coses, el te i els Kinks, que són dues de les debilitats de Ferran— aporten un toc més personal a la playlist, i serveixen per anticipar The shearing’s not for you, de Yorkston/Throne/Khan. Una cançó que ens fa «valorar més encara les petites coses que fèiem abans i que ens fan feliços», per exemple «poder tornar a Ultra-Local Records a comprar discos, compartir alegries i parlar de música». Qui no vol tornar a una botiga de discs, a un concert o a una festa? Malgrat tot, podem muntar-nos festes confinats a casa nostra amb cançons com Beauty is only skin deep, de Robert Mitchum, l’última de la playlist, i pensar que vindran temps millors.

Autores de este artículo

Albert Pla_Horizontal-300x600

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Los mejores discos de marzo - XIU XIU - OH NO

Los mejores discos de marzo

Tarta Relena, Galgo Lento, XIU XIU, Visionist, Las Karamba, The New Raemon, Lana del Rey, Sandra Monfort, Ziggy Alberts, Justin Bieber, Arab Strap, Kings of Leon y Maria Arnal amb Marcel Bagés.

Clara Rueda © Alvaro Arteche

Els 10 millors videoclips del mes per desconnectar

Ariox, MTINES, Lil Nas X, Clara Rueda amb KICKBOMBO, b1n0 amb El Petit de Cal Eril o l’última col·laboració de Lola Índigo. Material audiovisual de primera que resumim en aquesta llista de 10 videoclips per quan necessitis un incentiu per rebel·lar-te contra tot i tothom. Posa’t els casos i submergeix-te en ells!

Hits de los bits Playlist © Helena de Juan del Villar

Hits de los bits: La playlist

Japón y Estados Unidos son la cuna de los videojuegos, de ahí salen buena parte de los grandes títulos y probablemente los más populares. Puedes disfrutar de nuestra playlist de videojuegos y canciones para todo tipo de gustos.

Videoclips del mes - Manel, L'amant malalta

Los mejores videoclips del mes para desconectar

Manel, Núria Graham, Future Islands, Kelly Isaiah, Zahara o DORA. Material audiovisual de primera que resumimos en esta lista de 13 nuevos videoclips para huir del aburrimiento y pasar un buen rato. ¡Dale al play!

Los mejores discos de febrero - FERRAN PALAU – Parc

Los mejores discos de febrero

C. Tangana, Slowthai, Ferran Palau, Clara Peya, JOINA, The Weather Station, Tindersticks, Mogwai, Black Country , New Road, Foo Fighters, Julien Baker, Clap Your Hands Say Yeah, Shinova, Aiala, Califato ¾ y Los Hermanos Cubero.

Los mejores videos musicales de febrero. Tanxungueiras. © Rocío Cibes

Los mejores videoclips del mes para desconectar

Ferran Palau, Alizzz, Tkay Maidza, Tanxugueiras o Maika Makovski feat. Howe Gelb. Material audiovisual de primera que resumimos en esta lista de 11 videoclips para huir del aburrimiento y pasar un buen rato. Poneros los casos y sumergiros en ellos!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat