Sessions de quarantena: una playlist d’El Petit de Cal Eril

Comencem el mes d’abril presentant la sessió de quarantena curada per en Joan Pons, alma mater d’El Petit de Cal Eril i un dels màxims exponents de l’anomenat ‘pop metafísic’ Esperem que aquestes playlist que hem preparat a Qualsevol Nit ajudin a superar millor aquests llargs dies de confinament.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

Quan necessitem animar-nos, sempre recorrem a la música. I aquests dies anem en falta d’una motivació extra. És per això que els hem demanat a alguns/es artistes que ens seleccionessin un conjunt de cançons importants per a ells/es. El resultat ha estat màgic: cada sessió és tan única com la personalitat de qui l’ha fet. Avui és Joan Pons, alma mater de El Petit de Cal Eril, qui ens fa la selecció.

Com no podia ser d’una altra manera, aquesta llista de reproducció es titula Metafísicament confinats. I és que encara que ara toqui estar separats durant un temps, les cançons són capaces de traslladar-nos a espais comuns i fer-nos sentir més a prop de les persones que estimem. Potser per això quan li vam plantejar al Joan Pons la idea d’elaborar aquesta llista de reproducció, de seguida li van venir al cap els seus amics.

Veus tan consolidades com el seu ‘germà metafísic’ Ferran Palau, la Núria Graham o el Joan Colomo conformen una llista amb música de proximitat. Música artesanal, feta a casa i amb grans petits segells al darrere. La selecció presenta projectes amb ànima, com els illencs Da Souza o els punyents Marialluïsa. Una barreja de sons amb denominació d’origen metafísica.

Una llista per descobrir talent que tenim ben a prop, però que costa de trobar pels canals musicals convencionals. Música sovint invisibilitzada per la potència comercial d’altres propostes i el ritme frenètic de la nostra vida. Però que cada dia omple sales d’arreu del territori formant així un teixit cultural d’un valor incalculable. Veus indispensables com la del pianista i compositor Carles Viarnès, o unions tan interessants com Gèls (duent format per en Gès i en Cels), una formació de música exclusivament instrumental que crea atmosferes sonores evocadores, perfectes per a fugir de la realitat gris que ens envolta aquests dies.

El Petit de Cal Eril és un dels projectes de música independent indispensables en el panorama musical català. La seva barreja de pop i folk, es fon amb tocs psicodèlics, conformant un estil propi i inconfusible. ‘Pop metafísic’, com els hi agrada dir mig de broma als seus components.

Si us ha agradat aquesta llista, no dubteu a endinsar-vos en la seva proposta plena de melodies pop, atmosferes sonores misterioses i imatges oníriques. Música per perdre-s’hi. I, alhora, música per trobar-se.

Autores de este artículo

El Genio Equivocado

PUBLICIDAD

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

George Harrison - 'All Things Must Pass'

8 curiositats de l’obra mestra de George Harrison

Has llegit l’efemèride sobre el 50è aniversari d’All Things Must Pass i t’has quedat amb ganes de conèixer més anècdotes? Tot seguit et presentem 8 curiositats del triple àlbum que va propulsar la carrera de George Harrison.

Videoclips para desconectar - Julia Stoneo - © Brooke Ashley Barone IG_ brookeashleybarone

12 videoclips para desconectar de todo

Julia Stone, Harry Styles, Justin Bieber, Amaia, Lola Indigo, AC/DC, Carlota Flâneur y muchos más. Material audiovisual de primera que resumimos en esta lista de 12 videoclips para desconectar. ¡Poneos los cascos y sumergiros en ellos!

Discos de octubre 2020. NATHY PELUSO – Calambre

Los mejores discos de octubre

Gorillaz, Travis, Matt Berninger, Future Islands, Adrianne Lenker, Bruce Springsteen, Kurt Vile, Eels, Slow Pulp, Keaton Henson, Steffen Morrison, Junco y Mimbre, METZ, Mourn, Oneohtrix Point Never, Clipping, Onofree, Joe Crepúsculo, Delaporte y Nathy Peluso.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat