Sessions de quarantena: una playlist de Lu Rois

Lu Rois ens proposa una playlist de dues parts: enDINS i enFORA. «Aquest és un moment per parar i mirar cap endins, per tal de repensar-nos individualment i col·lectiva, però sense oblidar-nos, també, de mirar cap enfora i cultivar el que ens fa feliços»
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
HIDDEN Tracks

PUBLICIDAD

Quan necessitem animar-nos, sempre recorrem a la música. I aquests dies anem en falta d’una motivació extra. És per això que els hem demanat a alguns/es artistes que ens seleccionessin un conjunt de cançons importants per a ells/es. El resultat ha estat màgic: cada sessió és tan única com la personalitat de qui l’ha fet. Avui és la compositora, pianista i cantant Lu Rois qui ens fa la selecció.

L’any 2015, Lu Rois publicava un àlbum autoproduït titulat Camí del Far. La seva carta de presentació ja ens va fer entreveure que ens trobàvem davant una artista amb un món interior d’una profunditat extraordinària. Que aquest món interior era fruit d’un treball introspectiu i un esforç per entendre’s a sí mateixa. I fins que no va tenir-ne la certesa que això era una mica així, no el va exterioritzar.

És precisament aquest exercici el que Lu Rois ens convida a fer durant aquests dies de confinament. El de mirar cap endins per poder mirar cap enfora. Per aquest motiu, ha orquestrat una llista perfecta per acompanyar-nos en aquest viatge. Poseu-vos còmodes i, sobretot, no poseu el reproductor en aleatori.

Comencem per la primera part, la de la introspecció, que Lu Rois l’ha anomenada enDINS. Entrem en aquest primeríssim estadi intimista amb una gran presència femenina: Agnes Obel, Coco Rosie, Lana del Rey, Núria Graham, PJ Harvey i Birdy. Totes són artistes que destaquen per la intimitat i l’honestedat de les seves cançons. «En aquest confinament», explica Lu Rois, «crec necessari aprofitar per a fer una mica d’introspecció i autocrítica, i sortir-ne canviant hàbits i essent més curosos amb l’entorn i les persones». En aquest viatge a les entranyes, no hi poden faltar Nick Cave, El Petit de Cal Eril o Pau Vallvé. Per acabar la introspecció, Lu Rois tanca aquesta primera part de la llista amb la dedicatòria A la vida, de Maria Arnal i Marcel Bagés, perquè hem d’aprendre a posar la vida i les cures al centre de tot.

Malgrat que la introspecció és molt necessària també pot conduir a un cert abatiment. És per aquest motiu que és necessària una segona part de la llista, la part anomenada enFORA. Una sèrie de cançons més optimistes que ens fan volar, ballar i ens transporten arreu. Aquí hi trobem peces com Al Mar! de Manel, 7 días juntos de La Bien Querida i Joan Miquel Oliver o Qui més estima de Mishima; aquesta part és una abraçada i una festa, diu Lu Rois, per tal «d’oxigenar-nos i airejar-nos. Ballar o bé simplement sentir una brisa suau».

El passat 27 de març, en ple confinament, Lu Rois va publicar el seu tercer treball anomenat Microcosmos (Bankrobber, 2020). És un bon disc per escoltar aquells dies que tinguis ganes d’anar cap endins.

Autores de este artículo

El Genio Equivocado

PUBLICIDAD

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Videoclips para desconectar - Julia Stoneo - © Brooke Ashley Barone IG_ brookeashleybarone

12 videoclips para desconectar de todo

Julia Stone, Harry Styles, Justin Bieber, Amaia, Lola Indigo, AC/DC, Carlota Flâneur y muchos más. Material audiovisual de primera que resumimos en esta lista de 12 videoclips para desconectar. ¡Poneos los cascos y sumergiros en ellos!

Discos de octubre 2020. NATHY PELUSO – Calambre

Los mejores discos de octubre

Gorillaz, Travis, Matt Berninger, Future Islands, Adrianne Lenker, Bruce Springsteen, Kurt Vile, Eels, Slow Pulp, Keaton Henson, Steffen Morrison, Junco y Mimbre, METZ, Mourn, Oneohtrix Point Never, Clipping, Onofree, Joe Crepúsculo, Delaporte y Nathy Peluso.

Videoclips - Mª José Llergo

10 videoclips para sobrevivir sin bares

¿Qué somos sin los bares? Nadie, no somos nadie, evidentemente. Ahora que no podemos disfrutar de esos pequeños remansos de paz y a la vez trincheras de guerra, consolémonos pensando que al menos tenemos música. Recogemos para ti algunos de los mejores 10 videoclips de aquí y de allí publicados en las últimas semanas. A reveure!

Los mejores discos de septiembre. MARIA JAUME – Fins maig no revisc

Los mejores discos de septiembre

Fleet Foxes, Gus Dapperton, Alicia Keys, Sufjan Stevens, The Flaming Lips, Everything Everything, Fenne Lily, Maria Jaume, Nakany Kanté, Reik, Yellow Days, Doves, Nueva Vulcano,Carlsed, Deftones, Marilyn Manson y Ava Max.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat