Sessions de quarantena: una playlist de Lu Rois

Lu Rois ens proposa una playlist de dues parts: enDINS i enFORA. «Aquest és un moment per parar i mirar cap endins, per tal de repensar-nos individualment i col·lectiva, però sense oblidar-nos, també, de mirar cap enfora i cultivar el que ens fa feliços»
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Hidden Track Records

PUBLICIDAD

Quan necessitem animar-nos, sempre recorrem a la música. I aquests dies anem en falta d’una motivació extra. És per això que els hem demanat a alguns/es artistes que ens seleccionessin un conjunt de cançons importants per a ells/es. El resultat ha estat màgic: cada sessió és tan única com la personalitat de qui l’ha fet. Avui és la compositora, pianista i cantant Lu Rois qui ens fa la selecció.

L’any 2015, Lu Rois publicava un àlbum autoproduït titulat Camí del Far. La seva carta de presentació ja ens va fer entreveure que ens trobàvem davant una artista amb un món interior d’una profunditat extraordinària. Que aquest món interior era fruit d’un treball introspectiu i un esforç per entendre’s a sí mateixa. I fins que no va tenir-ne la certesa que això era una mica així, no el va exterioritzar.

És precisament aquest exercici el que Lu Rois ens convida a fer durant aquests dies de confinament. El de mirar cap endins per poder mirar cap enfora. Per aquest motiu, ha orquestrat una llista perfecta per acompanyar-nos en aquest viatge. Poseu-vos còmodes i, sobretot, no poseu el reproductor en aleatori.

Comencem per la primera part, la de la introspecció, que Lu Rois l’ha anomenada enDINS. Entrem en aquest primeríssim estadi intimista amb una gran presència femenina: Agnes Obel, Coco Rosie, Lana del Rey, Núria Graham, PJ Harvey i Birdy. Totes són artistes que destaquen per la intimitat i l’honestedat de les seves cançons. «En aquest confinament», explica Lu Rois, «crec necessari aprofitar per a fer una mica d’introspecció i autocrítica, i sortir-ne canviant hàbits i essent més curosos amb l’entorn i les persones». En aquest viatge a les entranyes, no hi poden faltar Nick Cave, El Petit de Cal Eril o Pau Vallvé. Per acabar la introspecció, Lu Rois tanca aquesta primera part de la llista amb la dedicatòria A la vida, de Maria Arnal i Marcel Bagés, perquè hem d’aprendre a posar la vida i les cures al centre de tot.

Malgrat que la introspecció és molt necessària també pot conduir a un cert abatiment. És per aquest motiu que és necessària una segona part de la llista, la part anomenada enFORA. Una sèrie de cançons més optimistes que ens fan volar, ballar i ens transporten arreu. Aquí hi trobem peces com Al Mar! de Manel, 7 días juntos de La Bien Querida i Joan Miquel Oliver o Qui més estima de Mishima; aquesta part és una abraçada i una festa, diu Lu Rois, per tal «d’oxigenar-nos i airejar-nos. Ballar o bé simplement sentir una brisa suau».

El passat 27 de març, en ple confinament, Lu Rois va publicar el seu tercer treball anomenat Microcosmos (Bankrobber, 2020). És un bon disc per escoltar aquells dies que tinguis ganes d’anar cap endins.

Autores de este artículo

Alicia Música

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Los mejores discos de marzo - XIU XIU - OH NO

Los mejores discos de marzo

Tarta Relena, Galgo Lento, XIU XIU, Visionist, Las Karamba, The New Raemon, Lana del Rey, Sandra Monfort, Ziggy Alberts, Justin Bieber, Arab Strap, Kings of Leon y Maria Arnal amb Marcel Bagés.

Clara Rueda © Alvaro Arteche

Els 10 millors videoclips del mes per desconnectar

Ariox, MTINES, Lil Nas X, Clara Rueda amb KICKBOMBO, b1n0 amb El Petit de Cal Eril o l’última col·laboració de Lola Índigo. Material audiovisual de primera que resumim en aquesta llista de 10 videoclips per quan necessitis un incentiu per rebel·lar-te contra tot i tothom. Posa’t els casos i submergeix-te en ells!

Hits de los bits Playlist © Helena de Juan del Villar

Hits de los bits: La playlist

Japón y Estados Unidos son la cuna de los videojuegos, de ahí salen buena parte de los grandes títulos y probablemente los más populares. Puedes disfrutar de nuestra playlist de videojuegos y canciones para todo tipo de gustos.

Videoclips del mes - Manel, L'amant malalta

Los mejores videoclips del mes para desconectar

Manel, Núria Graham, Future Islands, Kelly Isaiah, Zahara o DORA. Material audiovisual de primera que resumimos en esta lista de 13 nuevos videoclips para huir del aburrimiento y pasar un buen rato. ¡Dale al play!

Los mejores discos de febrero - FERRAN PALAU – Parc

Los mejores discos de febrero

C. Tangana, Slowthai, Ferran Palau, Clara Peya, JOINA, The Weather Station, Tindersticks, Mogwai, Black Country , New Road, Foo Fighters, Julien Baker, Clap Your Hands Say Yeah, Shinova, Aiala, Califato ¾ y Los Hermanos Cubero.

Los mejores videos musicales de febrero. Tanxungueiras. © Rocío Cibes

Los mejores videoclips del mes para desconectar

Ferran Palau, Alizzz, Tkay Maidza, Tanxugueiras o Maika Makovski feat. Howe Gelb. Material audiovisual de primera que resumimos en esta lista de 11 videoclips para huir del aburrimiento y pasar un buen rato. Poneros los casos y sumergiros en ellos!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat