Sessions de quarantena: una playlist de Meritxell Neddermann

En aquesta nova sessió de quarantena que us presentem avui, toca endinsar-nos dins l’univers d’una artista que va treure el seu primer treball en solitari just abans que es decretés el confinament: Meritxell Neddermann.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

Quan necessitem animar-nos, sempre recorrem a la música. I aquests dies anem en falta d’una motivació extra. És per això que els hem demanat a alguns/es artistes que ens seleccionessin un conjunt de cançons importants per a ells/es. El resultat ha estat màgic: cada sessió és tan única com la personalitat de qui l’ha fet. Avui és la pianista i cantant barcelonina Meritxell Neddermann qui ens fa una selecció que viatja a través de paisatges indies, passant pel jazz i la música clàssica.

“He escollit cançons que escolto en loop, temes que m’inspiren i em transporten molt”, ens diu la Meritxell Neddermann, que tot just començava el confinament estava presentant el seu primer treball, l’esperat In The Backyard of the Castle (Halley Records, 2020). Així doncs, aquesta playlist és un bon exercici d’escalfament abans d’endinsar-se, si no ho has fet encara, al seu univers.

El tema que obre la llista és Nothing Thought de Sonnymoon, una banda que val molt la pena escoltar, sobretot per la presència d’Anna Wise, una artista coneguda per les seves col·laboracions amb Kendrick Lamar i el grup de hip hop CunninLynguists. La playlist de la Meritxell Neddermann continua amb l’últim single de Nick Hakim, QADIR, perquè “em sembla un músic increïble i totes les seves cançons són brutals”. I del contemporani R&B passem al jazz, de la mà d’un dels grans saxofonistes alt dels anys 50: Cannonball Adderley. I un dels seus temes imperdibles, pel groove i pel solo de saxo, és One for Daddy-O, malgrat que Neddermann ens recomana escoltar la resta de temes de Somethin’ Else (Rudy Van Gelder Edition) (Blue Note Records, 1999).

De la dècada dels 50 viatgem al 2019, amb I’ll Come Too, de James Blake i també amb Have Mercy, d’YBN Cordae, un raper, cantant i compositor nord-americà de només 22 anys que forma part del col·lectiu de hip-hop YBN (Young Boss Niggas). Seguim amb Far de The 1978es (yU & Slimkat), que Neddermann també escolta compulsivament des que el guitarrista Josep Munar li va ensenyar. En la mateixa línia, trobem l’artista de neosoul D’Angelo amb One Mo’Gin, un tema que la cantant catalana ens ha confessat que és ideal per cuinar. I per ballar una mica tenim Tainted, un tema dels Slum Village en col·laboració amb Dwele, que recorda a Overjoyed d’Stevie Wonder. De la seva visita a Nova York, a la playlist de Meritxell Neddermann hi trobem Hologram Lover un tema de Jesse and Forever, una banda amb qui va tocar.

Abandonem Estats Units uns instants amb els dominicans Yasser Tejeda & Palotre i els cubans Los Muñequitos de Matanzas. Dues apostes més ballables i alegres que són molt interessants per la fusió de diferents gèneres que fan. I, a continuació, Neddermann ens presenta dues propostes artístiques catalanes. En primer lloc, l’Eva Fernández –a qui considera “un talent increïble que tenim aquí”– amb La Culebra, que és un poema d’Alfonsina Stormi musicat i arranjat per Josep Munar. En segon lloc, La Iaia amb Dissabtes bons, un tema del seu aplaudit disc Tornar a ser u (Right Here Right Now, 2017). La playlist de Meritxell Neddermann també ens regala una pinzellada de música clàssica amb l’adaptació musical de La passió de Brockes de Händel, una obra que escolta molt sovint. No podien faltar en aquesta llista figures de R&B i soul contemporanis com són Jordan Rakei, Frank Ocean o Childish Gambino.

Per acabar, Neddermann s’acomiada amb un clàssic d’El Gran Combo de Puerto Rico, un tema que ha obsessionat a la cantant catalana per la seva harmonia i bon rotllo. El resultat? Una sessió que et transporta a diferents racons del món, que va des de la música clàssica al jazz passant pels ritmes llatins, i que la fusió d’estils ben feta és d’allò més interessant. I tot, sense sortir de casa.

Autores de este artículo

Halley Records

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Los mejores discos de marzo - XIU XIU - OH NO

Los mejores discos de marzo

Tarta Relena, Galgo Lento, XIU XIU, Visionist, Las Karamba, The New Raemon, Lana del Rey, Sandra Monfort, Ziggy Alberts, Justin Bieber, Arab Strap, Kings of Leon y Maria Arnal amb Marcel Bagés.

Clara Rueda © Alvaro Arteche

Els 10 millors videoclips del mes per desconnectar

Ariox, MTINES, Lil Nas X, Clara Rueda amb KICKBOMBO, b1n0 amb El Petit de Cal Eril o l’última col·laboració de Lola Índigo. Material audiovisual de primera que resumim en aquesta llista de 10 videoclips per quan necessitis un incentiu per rebel·lar-te contra tot i tothom. Posa’t els casos i submergeix-te en ells!

Hits de los bits Playlist © Helena de Juan del Villar

Hits de los bits: La playlist

Japón y Estados Unidos son la cuna de los videojuegos, de ahí salen buena parte de los grandes títulos y probablemente los más populares. Puedes disfrutar de nuestra playlist de videojuegos y canciones para todo tipo de gustos.

Videoclips del mes - Manel, L'amant malalta

Los mejores videoclips del mes para desconectar

Manel, Núria Graham, Future Islands, Kelly Isaiah, Zahara o DORA. Material audiovisual de primera que resumimos en esta lista de 13 nuevos videoclips para huir del aburrimiento y pasar un buen rato. ¡Dale al play!

Los mejores discos de febrero - FERRAN PALAU – Parc

Los mejores discos de febrero

C. Tangana, Slowthai, Ferran Palau, Clara Peya, JOINA, The Weather Station, Tindersticks, Mogwai, Black Country , New Road, Foo Fighters, Julien Baker, Clap Your Hands Say Yeah, Shinova, Aiala, Califato ¾ y Los Hermanos Cubero.

Los mejores videos musicales de febrero. Tanxungueiras. © Rocío Cibes

Los mejores videoclips del mes para desconectar

Ferran Palau, Alizzz, Tkay Maidza, Tanxugueiras o Maika Makovski feat. Howe Gelb. Material audiovisual de primera que resumimos en esta lista de 11 videoclips para huir del aburrimiento y pasar un buen rato. Poneros los casos y sumergiros en ellos!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat