Tarta Relena o grans veritats de tots els temps

Les Tarta Relena avancen sense pressa. Després de la rebuda a la festa ‘Ora Pro Nobis’, ara arriba el brindis amb l’EP ‘Intercede Pro Nobis’ (The Indian Runners). Ens agradaria que fossin més de cinc cançons, però el ritme el marquen elles i la sort és que la maquinària no s’atura.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

A vegades el millor és parar-se en sec i escoltar. Per això de tant en tant demanem als músics que s’expressin i que ens expliquin la seva història per ells mateixos. Sense guió, sense preguntes. Simplement els donem espai i ells parlen. Avui són l’Helena Ros i la Marta Torrella, Tarta Relena, qui ens presenten Intercede Pro Nobis, el seu segon EP publicat amb el segell The Indian Runners.

Un dels passatemps amb què ens vam distreure molt durant la nostra joventut era profanar citacions cèlebres de grans personalitats que teníem a l’imaginari compartit i donar-los un gir humorístic i/o absurd. A vegades el joc també consistia a canviar les autories o inventar-nos-les. Heus aquí que, en el moment de més repertori de citacions, vam voler obrir un compte a Instagram per donar a conèixer aquestes grans veritats. Així vam titular aquest compte: Grans Beritats, i de subtítol: “citacions cèlebres de tots els temps”, amb la voluntat d’arribar al major nombre de seguidors però mantenint el nostre anonimat. 

Un any més tard, ens van contactar per fer un bolo de Tarta Relena al festival Adoberies de Vic, i vam creure oportú obrir un compte d’Instagram per fer que el projecte tingués més entitat. Fins el moment, fèiem una mica de promo per Facebook però poca cosa més. En el moment d’obrir tal compte, vam adonar-nos que el correu electrònic de Tarta Relena ja estava vinculat a un instagram. Ens va costar una estona de desorientació i frustració adonar-nos que Grans Beritats ens estava impedint tal empresa. Així que vam haver de prendre la humil i difícil decisió d’esborrar tot el contingut en citacions i deixar enrere els seguidors fidels per recomençar de nou amb un projecte seriós com és Tarta Relena. Del contingut anterior, no en queda res. El vam esborrar tot sense pensar que potser ens agradaria remirar-lo amb nostàlgia un dia com avui.

En efecte, des del concert a l’Adoberies 2018, el projecte de Tarta Relena es va posar seriós: ens va fitxar la discogràfica The Indian Runners perquè ens havien sentit allà; i vam gravar el nostre primer EP, Ora Pro Nobis, que ens va servir de carta de presentació de la nostra música: dues veus a cappella cantant música aparentment tradicional mediterrània amb alguns tocs d’electrònica i misticisme. Després de treure’l, va arribar una bona gira per Catalunya, fent concerts un dia en una sala underground, l’altre dia en una església, festivals de poesia, places… nosaltres dues amb l’estimat Ableton. 

Durant aquest confinament hem tret el segon EP, Intercede Pro Nobis, on hem estirat una mica més del fil treballant amb els Nerobambola, que ens han gravat, mesclat i produït el disc. Fins a nou avís, seguirem fent discos on explorem amb el mínim d’elements el contrast de les nostres veus i jugarem a trobar el límit entre el que és tradicional i el que és experimental.

Ens pots escoltar per plataformes digitals i investigar el que tenim penjat per xarxes socials, no te’n penediràs! També pots buscar Tarta Relena al Google i flipar amb tot el contingut de sucre i gluten que apareix: pàgines i pàgines de receptes de postres i pastissos farcits que no et decebran.

Tarta Relena - © Duna Vallès
Tarta Relena | © Duna Vallès

Autores de este artículo

Alicia Música

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Sr. Chen

Los dolores de cabeza del Sr. Chen

Después del single ‘Ai Dolores’, el cantante y productor nos presenta su tercer trabajo en solitario: ‘Como no hacer un trío’. En este autoperfil Sr. Chen nos habla de su trayectoria hasta llegar a la música y sus reflexiones dentro de este mundo.

Viva Belgrado: Listos para recoger lo sembrado

El cuarteto cordobés de post-rock, Viva Belgrado, vuelve a la carga este jueves en la antigua fábrica Fabra i Coats de Barcelona, dentro del festival Cara-B XTRA. Su cantante Cándido Gálvez nos habla de cómo llegan al concierto que esperan les sirva para volver a la carretera y no bajarse en una temporada lo más larga posible.

Antonio Vega

Antonio Vega para principiantes

Hoy se cumplen diez años desde la desaparición de Antonio Vega. De algún modo, uno tiene la sensación de que han sido muchos más: esta década ha corrido a una velocidad capaz de dejarlo todo atrás. Su música se conserva como una ventana cubierta de flores, como un acceso a otro tiempo. Hoy lo recordamos.

Ramón Aragall según Ramón Aragall: ‘Kamikaze’

A veces lo mejor es pararse en seco y escuchar. Por eso de vez en cuando pedimos a lxs músicxs que se expresen y que cuenten su historia por ellxs mismxs. Sin guión, sin preguntas. Simplemente les damos espacio y ellxs hablan. Después del australiano Didirri, ahora es el turno de Ramón Aragall.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat