#Loladay: 50 anys del hit ‘Lola’ dels The Kinks

Avui, 12 de juny, arriba el #Loladay, un dia oficial per commemorar els 50 anys d’un dels grans èxits del grup britànic The Kinks.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Aiala - https://orcd.co/aiala_2021_an_earth_oddity

PUBLICIDAD

Amb motiu del 50è aniversari de la cançó Lola, la banda de rock i la seva discogràfica BMG, han volgut rendir-li homenatge amb diversos actes a escala mundial amb el #Loladay. D’una banda, ja podeu escoltar la nova versió remasteritzada de l’èxit llegendari dels The Kinks, a través de totes les plataformes digitals.

Però, a més a més, al llarg del dia The Kinks compartirà a través de les seves xarxes socials les versions de la cançó que tant aficionats com professionals els vagin enviant,  i també hi haurà disponible un seguit de stickers i la possibilitat de personalitzar la foto de perfil amb motiu del #Loladay a la web oficial.  

 

El que hi ha darrere de Lola

 

Aquesta cançó, és sens dubte una de les més icòniques i populars del grup capitanejat per Ray Davies i de fet, en els últims anys s’ha utilitzat com a símbol del moviment LGTBI, pel seu rerefons transsexual. I és que, el tema que va servir als The Kinks per recuperar l’èxit dins del panorama musical als anys setanta no està exempt d’anècdotes.

De fet, la guitarra (una antiga Dobro de 1938) i l’amplificador (un Martin) amb els que va aconseguir el peculiar so de Lola els va comprar just abans de gravar el tema en una botiga d’instruments a Shaftesbury Avenue.

Una altra curiositat és que Lola va ser vetada per algunes emissores de ràdio britàniques com la BBC, per citar la marca “Coca-Cola”. Així doncs ho consideraven publicitat implícita. Amb la qual cosa, el grup va haver de tornar a gravar la cançó canviant “Coca-Cola” per “Cherry-Cola”, que curiosament anys més tard també esdevindria un producte de la marca de refrescs.

Però això no és tot, si els germans Davies ja tenien desavinences, aquesta cançó els va servir per afegir encara una mica més de tensió a l’assumpte, ja que mentre Dave ha reclamat en alguna ocasió la seva aportació pel que a la qüestió musical, “pels acords que setmanes abans havia ensenyat al seu germà”, Ray mai ho ha reconegut així.

Sigui com sigui, Lola va tenir un gran èxit mundial posicionant-se al capdavant de les llistes musicals d’arreu, d’aquí que el grup hagi volgut celebrar ‘com Déu mana’ l’aniversari d’una cançó tan emblemàtica com aquesta.

Autora de este artículo

Halley Records

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

El setmanari musical. Daniel Sabater © Pepe Martínez

El setmanari musical #13

Avui al setmanari musical: Aiala, Prince, La Bien Querida, Big Thief, Yaeji, Ramon Aragall, La Sra. Tomasa, Marialluïsa i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Música en vivo. Festivals X la Cultura Segura. © Vicens Tomas

La esperanza se asoma de cara al verano

Después del concierto de Love of Lesbian en el Palau Sant Jordi el pasado 27 de marzo, se ha abierto una pequeña esperanza para poder recuperar una cierta normalidad para la música en vivo este verano.

Gente que escucha lo mismo desde hace años

¿Hace cincuenta años que escuchas la misma música? ¿Para ti no hay nada mejor que los grupos de los años noventa? Que no te hablen de nuevos grupos, sabes perfectamente que hace mucho que no se hace buena música. Sentimos decírtelo, pero eres un hikikomori musical.

Setmanari musical - Sara Roy © Alícia Rey

El setmanari musical #12

Aquesta setmana en el nostre resum musical: Radiohead, Lorde, El petit de Cal Eril, Texas, Los Planetas i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat