Dídac Rocher: De l’espai, del temps i de la paciència

Qui li hauria dit a en Dídac Rocher quan decidia la data de llançament de ‘La derrota’, que el dia 13 de març quedaria gravat a la memòria col·lectiva com el de l’inici del confinament. Avui ens explica que va suposar per ell i com de tot allò n’ha sortit un nou single.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Hidden Track Records

PUBLICIDAD

A vegades el millor és parar-se en sec i escoltar. Per això de tant en tant demanem als músics que s’expressin i que ens expliquin la seva història per ells mateixos. Sense guió, sense preguntes. Simplement els donem espai i ells parlen. Avui és en Dídac Rocher, cantautor maresmenc -tot i que nascut a València-, qui ens parla de La derrota (Au! Records, 2019) i del seu nou single A porta tancada.

A finals de gener de 2020 vaig emprendre un viatge a través de paisatges gelats. El trajecte: Nova York – Montreal. Uns 600 kilòmetres recorreguts en unes 10 hores en tren. M’encanten els trens, trobo que és una bona manera de viatjar i que conserva encara un cert romanticisme. Sents la distància, prens consciència d’ella, veus com passa el món a través de la finestra.

Un temps més que suficient per badar, llegir, pensar, endormiscar-se… sense cap altra preocupació que la de deixar-se portar i sentir el moviment del tren. Però al cap hi tenia la idea de fer un videoclip per la cançó Arribar, el single que vam triar pel meu nou disc, La derrota (Au! Records, 2020), que tenia prevista la sortida al mercat el 13 de març (el 13 de març!!! Què poc ens imaginàvem el que ens vindria a sobre i com ens canviaria les vides), i vaig aprofitar el viatge per recopilar imatges evocadores que em servissin per construir una història que transmetés la idea de nostàlgia, de recerca d’alguna cosa o d’un mateix. Tenia molt present el referent imprescindible de Wim Wenders, i jo volia fer el meu Paris, Texas particular, i estava en terres americanes!, així que ho havia d’aporofitar. I el resultat és aquesta petita road-movie entre Nova-York i Montréal.

I va arribar la pandèmia i amb ella el confinament. I aquesta és l’altra aventura, i dic aventura perquè va ser tot un repte aguantar tot aquell temps tancats a casa, se’ns va posar a prova la paciència. Al final, de ja no poder més, vaig canalitzar aquesta energia continguda amb la creació d’una nova cançó. Es tracta d’A porta tancada, amb la que volia expressar sensacions i sentiments crec que compartits en general per tothom durant aquesta experiència traumàtica i col·lectiva. El títol no només reflecteix una evidència de com hem viscut tots durant uns mesos interminables, sinó que també agafa el títol d’una obra de teatre de Jean-Paul Sartre, que em va marcar molt al seu moment, i que em va venir al cap durant el confinament, perquè hi té molt a veure.

El procés de gravació i de producció va ser interessant, perquè ho vam fer cadascú des del seu confinament: l’Edu González Soto des del deu estudi a Sabadell, el Jordi Solans des del seu estudi a Barcelona, i jo, Dídac Rocher,  des de casa meva.

I res més, aprofitem el present i el que tenim, i deixem que les aventures succeeixin i ens sorprenguin!

Imagen de portada © Marta Huertas

Autores de este artículo

Alicia Música

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

b1n0. © Lluís Tudela

Cronologia de la música electrònica segons b1n0

L’Emili Bosch i en Malcus Codolà, més coneguts com a b1n0, serpentegen entre uns i zeros, modulant al seu pas sons que es fonen amb l’experimentació electrònica i la delicadesa pop. Avui coneixem millor el seu univers particular a través d’aquesta cronologia.

Chaqueta de Chándal

Chaqueta de Chándal: El catxalot per Guillem Caballero

Chaqueta de Chándal és el súper grup format per Guillem Caballero (Els Surfing Sirles), Natalia Brovedanni (Santa Rita) i l’Alfonso Méndez (lo:muêso, Fighterpillow). Un encreuament ortopédic de Neu!, la Polla Records i Los Brincos que avui us descobrim amb aquest autoperfil.

Buen Jose

Buen Jose, llegando tarde otra vez

‘Tarde otra vez’ marca el final de un largo periodo y es, al mismo tiempo, el preludio de una nueva aventura para Buen Jose. Con frescura lírica, libertad sonora, y siempre acompañado de su guitarra, Buen Jose comparte con nosotros historias personales sobre (des)amor, ansiedad, miedos, y el paso del tiempo.

Magalí Sare i Sebastià Gris _ Foto Mireia Farran

Magalí Sare: “Jo mateixa”

La Magalí Sare es presenta a sí mateixa com una música i cantant que és carn de conservatori ‘però’ amb el grau superior de jazz, encara que sembli que siguin mons contraris. Amb el guitarrista mallorquí Sebastià Gris han publicat ‘A boy & a girl’ i l’estaran presentant el proper dimarts 10 de març a L’Auditori de Barcelona.

Terrosrists of Romance

Terrorists of Romance: ¿Qué hacer cuando se nos parte el alma?

Terrorists of Romance es el proyecto musical de Vanessa Salvi, compositora e intérprete con una mezcla de raíces italianas y noruegas. Acaba de presentar ‘After you left’ y comparte con nosotros algunas reflexiones sobre como superar la pérdida de alguien muy querido.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat