Núria Graham: Amb ganes de tocar i de sentir

De moment, res tornarà a ser com el concert de presentació de ‘Marjorie’ (Primavera Labels, 2020) a l’Apolo, just abans que esclatés tot. No obstant, la qualitat de la música i del directe de Núria Graham són tan palpables, que veure un concert seu asseguda és un sacrifici molt petit.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

A les sis en punt comença a sonar la bateria electrònica de Connemara, que retruny amb les façanes que envolten el pati de la presó de la Model, i Núria Graham saluda amb un ‘bona tarda’ tímid i alegre, acompanyada dels seus inseparables: Aleix Bou a la bateria, Jordi Casadesús al baix i Sam Berridge al teclat, a la guitara i segones veus. Aquesta vegada hi faltava l’Artur Tort, que en el concert de presentació del disc a l’Apolo sí que hi va ser (quan encara no hi havia coronavirus i podíem ballar i beure cervesa mentre gaudíem de música en directe). El tema amb què decideix obrir el concert del BAM, Connemara, és també el primer single que vam poder sentir de Marjorie, el seu tercer àlbum (quart si comptem la seva carta de presentació: l’EP First Tracks). 

Gairebé sense parar, perquè ja se sap que els concerts en el marc d’un festival, i especialment si es tracta del BAM (i al bell mig d’una pandèmia mundial), toquen Shirley i Hazel. Fortuïtament, sembla que hi ha problemes tècnics i pugen els riders a l’escenari. Per sort, a la taula de so hi ha Panxibadii, el so s’arregla en un tres i no res. “M’acabo de posar de molt mala hòstia, els qui em coneixen segur que ho han vist”, explica la cantant fent broma. De seguida li canvia la cara. El rostre és de concentració, d’abstracció màxima, i comença a cantar Marianne, el primer tema que no és del nou disc, sinó de Does It Ring Bell? (Primavera Labels, 2017).

Seguidament, sona el sintetitzador de Do you wake up for a while everyday? i el següent tema és Sinner, del penúltim disc, i Marjorie, Heath death i Toilet chronicles del nou àlbum (i les all-time favourite si em pregunteu). És una sorpresa molt agradable quan després comença a sonar Christopher, un tema espectacular del seu primer Bird eyes (Primavera Labels, 2015). El concert comença a arribar a la seva fi amb The Stable, una cançó romàntica que ja tocava a l’última gira però que ha vist la llum en aquest últim àlbum. A continuació, Bird hits its head against the wall i Cloud fifteen, els grans èxits del disc anterior. L’artista vigatana ens regala una cançó nova, The beginnings of things, que no està “oficialment acabada”, segons la Núria, però que “l’ha d’anar tocant als bolos perquè és l’única manera que la pugui acabar”. Per acabar, Another dead bee i No returning. Una hora justa de concert. I quina hora. 

En algun moment Núria Graham diu que fem gràcia tots asseguts amb les mascaretes, tots igual de lluny els uns dels altres, per la distància de seguretat. M’imagino la vista que té la Núria damunt l’escenari, i em sembla una escena típica d’una ficció distòpica. Bé, una mica ho és. Però, almenys, les ganes de tocar dels artistes i les ganes de gaudir de música en directe hi són, i no fa pinta que marxin mai.

Concert de Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona
BAM, Núria Graham | © Montse Melero Arjona
Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona
Núria Graham | © Montse Melero Arjona
Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona
La Model, Núria Graham | © Montse Melero Arjona
Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona
Núria Graham | © Montse Melero Arjona
Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona
La Model, Núria Graham | © Montse Melero Arjona
Concert de Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona
Núria Graham | © Montse Melero Arjona
Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona
BAM, Núria Graham | © Montse Melero Arjona
Núria Graham al BAM 2020. © Montse Melero Arjona
Núria Graham | © Montse Melero Arjona

Autoras de este artículo

Montse Melero

Montse Melero

Hacer fotos es la única cosa que me permite estar atenta durante más de diez minutos seguidos. Busco emoción, luces, color, reflejos, sombras, a ti en primera fila... soy como un gato negro, te costará distinguirme y también doy un poco menos de mala suerte.

Charco_Onda Playlist

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Yemi Alade, Apolo

Yemi Alade: Poderío nigeriano

Concierto en La [2] de Apolo de la superestrella del afropop nigeriano Yemi Alade qure acaba de editar su tercer album, «Black Magic».

Concert de Dorian a la Sala Razzmatazz. Foto: MIGUEL LÓPEZ MALLACH per Qualsevol Nit

Dorian: Electropop politizado y mucha fiesta

Un Razz hasta arriba. Desde adolescentes a gente que ya peina canas. Es la segunda noche consecutiva que Dorian, insignia del electropop en nuestro país, toca en Barcelona dentro de la gira de presentación de su último trabajo ‘Justicia universal’.

Triángulo de Amor Bizarro. © Víctor Parreño

Triángulo de Amor Bizarro: Cura nuestros corazones

El concierto del cuarteto gallego Triángulo de Amor Bizarro, dentro del ciclo Nits del Coliseum en Barcelona, fue un despliegue espectacular de toda su ruidosa carrera que (casi) se sintió como un concierto de los de antes.

Mishima, Room festival, Razzmatazz

Mishima i la seva primavera

Els Mishima porten ‘Ara i res’ de nou a Barcelona de la mà del Room Festival i amb en Jordi Lanuza com a artista convidat.

Sleep. Foto © Victor Parreño

Sleep: Al Cisneros is my cult leader

Sleep, la banda stoner de referencia desde los ’90 presentó su último trabajo ‘The Sciences’ (Third Man Records, 2018) en Apolo teloneados por el cuarteto islandés de rock psicodélico Lucy In Blue.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat