Descobreix l’escena musical de Cardedeu

En els últims dos anys una colla d’artistes de Cardedeu han anat construint una escena musical amb veu pròpia: Ariox, Noxtorn i Massaviu són alguns dels noms a tenir en compte
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Palau de la Música - El Primer Palau

PUBLICIDAD

L’últim diumenge d’agost, en el millor comiat d’estiu possible, va sortir un dels discos que més he esperat aquest 2020. Parlo de Venir fins aquí, el primer EP d’Ariox, una artista de Cardedeu. La vaig conèixer gràcies a un fil de Twitter de Juliana Canet, en el qual donava a conèixer algunes joies de talent local com Massaviu i Noxtorn, el projecte del seu germà.

La cançó d’Ariox Dins meu és la primera que va enllaçar i, de llarg, la que més em flipa. El videoclip també em va atrapar: teenage angst, esperit DIY i vida rural. Venint d’Osona, són tres elements amb els quals no puc deixar de connectar. Encara avui, amb 33 anys i dos fills, són coses que em defineixen per la importància que han tingut en la meva vida.

L’espai on es va gravar aquell videoclip, s’ha convertit en un estudi casolà i ha donat nom al col·ectiu El Galliner, que de moment aglutina tres artistes del poble, Ariox, La rut i Noxtorn. Són tres amics que han col·laborat en cançons com Hi caps al meu llit i Els meus, música urbana ballable en català que hauria d’haver sonat a totes les festes majors que no hem pogut celebrar.

La intenció del col·lectiu és convertir-se en una plataforma de promoció i difusió per a músics i amics propers. Aquest mateix dijous dia 24, publiquen Roncola amb tres col·legues que no havien gravat mai res fins ara. Es van tancar un dia al local a improvisar i a passar-ho bé. Canten coses com: “Hem vingut al Galliner però no sabem què fer. Ens alcoholitzem amb ron cola!”. O:  “Jo no vaig borratxa però em dona igual. Me la puto pela estic aquí, cantant. Dilluns vaig acole, quina puta merda!”. I, ei, poca broma. Molts ens hi reconeixem, encara que sigui en altres moments de les nostres vides.

Ariox, Noxtorn i La rut no són els únics músics joves de la generació que va néixer a tombants dels 2000 que avui estan fent coses interessants al poble: Massaviu han signat juntament amb Le Nais la cançó de l’estiu d’iCat. No és una fita menor si ets un grup o artista emergent que viu fora de Barcelona. A mi, la cançó seva que més m’agrada és No hi ets, publicada durant el confinament.

Massaviu, per cert, han col·laborat amb Ariox en alguns temes del seu primer EP, i han firmat cançons conjuntament amb altres grups i músics cardedeuencs com la cançó Ales d’Iglú i Val la pena amb Lluc Planas.

En definitiva, a Cardedeu hi ha una escena que mereix ser explicada. Des que vaig fer aquesta petita immersió, em vaig obsessionar amb la importància de parlar-ne. Potser perquè d’alguna manera m’hi veig reflectit. El 2012 va ser el torn dels meus amics, quan es parlava de Famèlic i de la música a la Plana de Vic. Si llavors la moguda osonenca atreia el focus mediàtic, avui ho hauria de fer la de Cardedeu.

Vaig escriure a Noxtorn per Instagram i vam parlar una mica per Whatsapp. Jo no volia dir bajanades i m’hauria agradat poder-ho explicar tot millor. Sé que és fàcil ficar la pota, però això és només una introducció i em fa la impressió que el relat tot just s’està construint. Sigui com sigui, intentaré seguir-lo de prop. En Joan, que és com es diu Noxtorn, em va dir que a Cardedeu, amb 18.000 habitants, tothom es coneix i que per això els músics s’acaben ajudant,perquè el poble uneix. Jo ja sé d’un amic que se n’hi vol anar a viure.

Autor de este artículo

EGE, Carlos Gasca

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

El setmanari musical. Sónar. Holly Herndon. © Andres Manon

El setmanari musical #29

En el setmanari musical de hoy hacemos un repaso a los festivales de otoño (BIME, Sónar, Black Music Festival y Petit Camaleons) y a las novedades nacionales (Alizz y C Tangana) e internacionales (Lady Gaga y Tony Bennett), ¡entre muchas otras novedades!

Yoko Ono no tuvo la culpa, por Anabel Vélez

La culpa de todo no la tiene Yoko Ono

Harta de tanta crítica absurda contra las mujeres por el simple hecho de ser mujeres o por haberse casado con músicos conocidos, esta semana Anabel Vélez le dedica una oda a Yoko Ono. Alabada sea.

El setmanari musical. Olivia Rodrigo MTV Awards

El setmanari musical #28

En el setmanari musical de hoy: LEM Festival 2021, MTV y Olivia Rodrigo, 53 Festival Int. de Jazz de Barcelona, Comando Suzie, Albert Pla, BAM y mucho más.

IN-SOMNI. CRIM. Foto © Eric Altimis

In-Somni 2021: Fugint de la senzillesa

El 18 i el 19 de setembre el festival In-Somni celebrarà la seva 18a edició al parc de la Coope, a Sarrià de Ter. Parlem amb Jaume Massaguer, director del festival, per descobrir com encaren aquesta edició pandèmica i els concerts que no ens podrem perdre.

El setmanari musical #27

El setmanari musical #27

Hoy en el setmanari musical: Rigoberta Bandini, la huelga del ocio nocturno, los Sparks, el retorno de ABBA, Drake, El Petit de Cal Eril, Leiva… Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

El setmanari musical #26. Charlie Watts

El setmanari musical #26

Hoy en el setmanari musical: Charlie Watts, Posidònia Fest, Lorde, Bonitx, Les Nits d’Acústica, Sons del Món, Aiala, SZA i Xavi Mercadé. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat