Els cinc concerts que no t’hauries de perdre del Sala BCN

Sala BCN torna a omplir de música el Pati d’Armes del Castell de Montjuïc amb gairebé 20 actuacions entre el 24 d’octubre i el 28 de novembre en la seva primera edició de tardor.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

Després de l’èxit de la edició estiuenca del cicle de concerts Sala Barcelona, que va tenir lloc durant els mesos de juliol i agost al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc, l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) en col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) torna a impulsar el cicle en la seva primera edició de tardor.

Amb l’objectiu de reactivar l’escena musical de la ciutat i tot un sector (artistes, personal tècnic i auxiliar, mànagers, empreses de so i llums, programadors, fotògrafs, cambrers i cambreres, personal de seguretat, manteniment, neteja, etc) que porta aturat gairebé al 100% des de fa més de mig any, el Sala Barcelona arrancarà de nou el proper dissabte 24 d’octubre.

Fins al 28 de novembre tindran lloc gairebé 20 actuacions de bandes locals i nacionals, que formen un cartell molt eclèctic amb estils musicals variats que reflecteixen el tarannà propi de les sales de concerts de la Ciutat Comtal. Un cicle de concerts a l’aire lliure, amb un aforament reduït de màxim 400 persones, que tindrà lloc al mateix emplaçament: el Pati d’Armes del Castell de Montjuïc. La programació prevista serà divendres i dissabtes.

Per si tot això no fos un reclam suficient per als incondicionals de la música en directe, Sala Barcelona acollirà els dies 6, 7 i 8 de novembre una edició especial del AMFest amb 9 propostes musicals per als amants dels sons contundents i l’experimentació. Una aposta que, encara que sigui arriscada ja està sold out, i sense límits estilístics que dóna visibilitat a projectes musicals nacionals que no han pogut presentar els seus treballs per la pandèmia.

Aquests són els cinc concerts imperdibles del cicle segons la redacció de QN:

Joe Crepúsculo
Dissabte, 28 de novembre a les 20:00h

Joe Crepúsculo + Cabiria

Sembla que va ser ahir, però han passat 12 anys de Supercrepus. Ens han passat per damunt crisis econòmiques, mundials de futbol i pandèmies. L’indie va deixar de ser indie per a omplir palaus d’esports, l’entelèquia coneguda com a “música urbana” es va convertir en el centre de la indústria musical, deixem d’escoltar fitxers .mp3 per a substituir-los per Spotify i Youtube. Tot ha canviat des de Supercrepus. I, pandèmia mitjançant, arriba Supercrepus II. Joe Crepúsculo s’atreveix a revisitar el disc que li va donar visibilitat uns quants anys després, amb maduresa, però sense perdre el sentit lúdic de les composicions. I és que, per sobre de tot, Supercrepus II és un disc de pop total, un manual de cançons, una guia d’estils on caben tots els gèneres imaginables passats pel filtre d’un creador que els barreja amb un món creatiu personal i pròsper. El podrem veure en directe al Castell de Montjuïc el 28 de novembre!

Obsidian Kingdom by Sergio Albert
Dissabte, 7 de novembre a les 19:30h

Obsidian Kingdom

Obsidian Kingdom s’han consagrat a l’exploració dels límits de la música Rock, eludint qualsevol etiqueta i bevent per igual del rock progressiu, el post-metal, l’alternatiu i l’electrònica. Malgrat la seva reticència a ser encasellats, el grup barceloní manté una constant: continuar publicant contingut estimulant que no deixi a ningú indiferent.

The New Raemon
Divendres, 27 de novembre a les 21:00h

The New Raemon

Ramón Rodríguez va estar anys al capdavant del grup de culte Madee abans d’arrencar el seu projecte en solitari: The New Raemon. Entre la seva prolífica discografia –16 àlbums entre tots els seus projectes– es troben El problema de los tres cuerpos, aclamat àlbum al costat de Francisco Nixon & Ricardo Vicente i, el premiat i celebrat, Lluvia y Truenos, escrit a quatre mans amb Ricardo Lezón, líder de McEnroe. La seva penúltima referència discogràfica Una canción de cuna entre tempestades va estar en gairebé totes les llistes del millor de l’any.
Pablo Und Destruktion
Dissabte, 31 d’octubre a les 21:00h

Pablo Und Destruktion

En els seus cinc discos publicats fins avui, Pablo Und Destruktion s’ha acostat a la cançó astur i folk d’autor amb una cadència misteriosa i psicodèlica. Les seves cançons són cerimònies amb vida pròpia, cants íntims carregats de sensacions i pesessis extàtics. Convertit en una sort de crooner visceral, tan aviat apunta a Nick Cave com a Paco Ibañez, encertant sempre a base de tons d’intensitat, personalitat i unes lletres que saben buscar l’universal en el popular, i treure la bellesa de la violència (i la violència de la bellesa). El dissabte 31 d’octubre tens una cita amb ell a Sala Barcelona, al Castell de Montjuïc.

Divendres, 13 de novembre a les 21:00h

Guadalupe Plata

Guadalupe Plata (2018) suposa, en les seves pròpies paraules, “un nou intent d’anar més enllà en la nostra creuada de la involució i la idea de crear el nostre “Gris-Gris” particular. Per això vam decidir tornar a aprofundir en el so gibrell, com a baix principal, una bateria amb pocs micros que pogués treure la major naturalitat de so y una guitarra endollada a l’amplificador sense intermediaris ni res que pogués pertorbar la pau del convent. Vam afegir instruments nous en algunes cançons com ara una ampolla d’anís, una bandúrria desmuntada y algun so de porta vella, amb la fi d’afegir un tint de l’Espanya profunda”. Convé d’estacar que tots aquests elements rústics, una vella guitarra Harmony amb olor a encens, ampolles d’anís, bandúrries, un gibrell baix omnipresent, una bateria amb so espectral, contrastaven enormement amb la gegantesca televisió de plasma a la qual endollaven la Nintendo Switch durant els descansos de la gravació.

Autores de este artículo

Iris Deco - 'Golden' (Hidden Track Records, 2021)

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

el setmanari musical #32, Charlie Cunningham - Singulars

El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

Javiera Mena

El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!

El Primer Palau. Cristina Cordero Beltrán.

El Primer Palau: L’emoció del debut

Arrenca la 26a edició del cicle i concurs el Primer Palau, en què podreu sentir i acompanyar els joves genis de la música clàssica en el seu salt sobre l’escenari professional del Palau de la Música. Tot plegat, resulta una oportunitat magnífica per d’introduir-vos en el fantàstic món de la clàssica i presenciar alhora l’inici d’unes prestigioses trajectòries.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat