Carlota Flâneur: Aprenent a estimar el cervell

Carlota Flâneur acaba de publicar ‘Brains’, el seu meravellós EP debut. Descobrim el seu particular i càlid univers a través de les reflexions que la jove cantautora ha escrit per a nosaltres. Que en som d’afortunats!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

A vegades el millor és parar-se en sec i escoltar. Per això de tant en tant demanem als músics que s’expressin i que ens expliquin la seva història per ells mateixos. Sense guió, sense preguntes. Simplement els donem espai i ells parlen. Aquesta vegada és Carlota Flâneur, la jove cantautora ens parla dels orígens i el significat de Brains, el seu primer EP amb les seves primeres quatre cançons.

El cervell és l’òrgan a través del qual vivim (si entenem per viure experimentar la vida). Tots els estímuls que rebem del món exterior es processen en el cervell, transformant-se en percepcions. Evidentment, el cervell humà no pot percebre tota la matèria i l’energia que ens envolta (només percep una petita part). De fet, la representació física real del món no coincideix amb la representació neural, donat que la informació que som capaces de rebre a través dels cinc sentits pateix moltes modificacions quan és processada pel nostre sistema nerviós.

A mi no m’agrada jutjar les coses que percebo; tinc molt present que les meves percepcions sobre el món són limitades i canvien constantment. Procuro també posar en dubte les meves opinions, que es formen quasi soles, sense voler, a mesura que percebo el què passa al meu voltant.

Ara bé, quan es tracta de la percepció que tinc de mi mateixa, la cosa canvia.

Crec que a tothom li agrada tenir una forta sensació d’autoconeixença; és una necessitat social. Des de ben petites, se’ns anima a sentir-nos segures de nosaltres mateixes (d’una manera més o menys tòxica), a saber què se’ns dóna bé i què hem de descartar, etcètera. En definitiva, trobo que es reforça positivament tenir una visió de la personalitat pròpia prou formada.

Crec que és això el què fa que em jutgi constantment. Poso a les meves emocions contra les cordes, em culpo per elles i sense adonar-me’n em nego a acceptar-les, les invalido. Suposo que penso que em conec molt bé, que sé com sóc, i que això em dóna dret a exigir-me respostes a totes les preguntes que tinc sobre mi.

Brains sorgeix de la necessitat d’acceptar que no sempre tindré aquestes respostes. Dia rere dia em repeteixo que la complexitat del meu cervell escapa la meva consciència; he decidit que no puc viure culpant-me per emocions que s’originen a partir de connexions neuronals que van més enllà del meu enteniment. Cal cuidar el cervell, cal estimar-lo.

Brains és el nom del meu primer EP, i ara significa molt més del què significava quan vaig saber que es diria Brains, fa molts mesos enrere. A dia d’avui Brains és per mi el fruit de la creativitat i la confiança que moltes persones han dipositat en mi al llarg del temps. Totes aquestes persones m’han ensenyat un munt de coses, i m’han ajudat a estimar-me el meu projecte encara més.

Per mi, l’estrena de Brains suposa portar al món les meves primeres quatre cançons, que estan plenes de la llum de les persones que m’envolten, a les quals vull donar les gràcies.

Carlota Flâneur. © Silvia Poch
Carlota Flâneur | © Sílvia Poch

Autores de este artículo

Júlia - Hidden Track

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat.

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu la mateix la quantitat que desitgis donar.

Carretera hacia el río

Carretera hacia el río

Relato inspirado en canciones del músico estadounidense Bruce Springsteen. «The River» y «Thunder Road» son algunas de las protagonistas.

Fario - 'TresPeces'

FARIO: Tres peces, tres farios

El trío madrileño FARIO, entre el slowcore y la música tradicional, nos presenta su segundo LP ‘Tres peces ‘ (Lago/Cráter, 2019), que se mueve en un medio eminentemente acuoso, en el que FARIO, con su particular lírica, nos cuentan historias de hundimientos y pérdidas, pero también de resurgimientos.

Clàudia Cabero. Foto ©Juan Miguel Morales

Clàudia Cabero: «Jaque mate doctor»

Clàudia Cabero presenta ‘Aorta’ (U98 Music), su segundo álbum de estudio, en que se combina la música de autor con una (re)visión personalísima de la música de raíz. A través de las canciones homenajea y conecta las personas, músicas y experiencias que la han marcado los últimos años.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat