Playlist: Segells independents de Barcelona

Repassem algunes de les cançons més representatives i conegudes editades pels principals segells de música independent de Barcelona.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

Parlar dels segells musicals independents de Barcelona no té sentit si no reservem una estona per fixar-nos en la seva música. Per això des de Qualsevol Nit us hem preparat aquesta playlist on intentem reflectir els diferents estils que integren les discogràfiques Bankrobber, BCore, El Genio Equivocado, Foehn i Hidden Track Records.

No ha estat fàcil condensar en cinquanta cançons totes les sensibilitats que conformen els principals segells de música independent de la ciutat. Es tracta d’una llista molt heterogènia, que compta amb veus novelles com els b1n0, Junco y Mimbre o la debutant Maria Jaume, i també amb altres figures molt més consolidades del panorama català com Nueva Vulcano, Mazoni, El Petit de Cal Eril o Pau Vallvé.   

Gairebé tres hores de música alternativa, però a la vegada accessible, editada per discogràfiques de proximitat. Un repàs del bo i millor de la seva trajectòria com a segells, amb artistes del passat, del present i del futur.

Escoltar aquesta llista pot ser una manera perfecta per descobrir alguns dels noms més destacats de la nostra escena musical, una de les més afectades per les restriccions derivades de la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. Una escena molt potent, però alhora sovint injustament oblidada.

La playlist combina estils tan diferents com l’electrònica experimental de Phoac, el folk psicodèlic mallorquí de Miquel Serra, el dance despreocupat de Ladilla Rusa o el pop metafísic de Ferran Palau. I idiomes com el català, el castellà, l’anglès, el francès o fins i tot, l’inventat pel cantautor Daniel Lumbreras.

Passatges onírics amb Balago i els Oso Leone, i d’altres bucòlics amb les melodies de Sanjosex o d’Anna Andreu. Delirants amb Pacosan i Anímic, i elèctrics amb Standstill  i els Tokyo Sex Destruction. Una recopilació per perdre-s’hi i deixar volar la imaginació en aquests dies de tardor cada cop més foscos i freds.

Si us ha agradat aquesta llista, no dubteu en llegir sencer el monogràfic sobre els segells independents de Barcelona: Menys concerts, més discos; Veure la vida a través d’un segell discogràfic i artistes i segells.

Imagen de portada ©️ Raúl Covisa

Autor de este artículo

La Cúpula Music - Streams

PUBLICIDAD

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Conttra

12 videoclips per fugir de l’avorriment

C. Tangana, Dorian i Pimp Flaco, Maria Jaume, Ferran Palau, Nico Roig, Alice Wonder o Brighton 64. Material audiovisual de primera que resumim en aquesta llista de 12 videoclips per fugir de l’avorriment i passar una bona estona. Poseu-vos els casos i submergiu-vos en ells!

Videoclips 2020 - Ferran Palau 'Flora / Caic'

Los mejores videoclips de 2020

En el podium de nuestro recopilatorio de los mejores videoclips de 2020 encontramos a la banda callejera infantil de Rosalía, las luces deslumbrantes de The Weeknd en su hit ‘Blinding Lights’ y la poesía de Ferran Palau en ‘Flora-Caic’.

Mejores discos de noviembre. CARLOTA FLÂNEUR - Brains

Los mejores discos de noviembre

The Smashing Pumpkins, Kali Uchis, Bad Bunny, Deva, Aesop Rock, Miley Cyrus, Pixel de Stael, Gerry Cinnamon, Xoel López, Alberto Montero, Carlota Flâneur, Kiwis, Señor Suerte, Daniel Lumbreras, Nacho Casado y Pablo Prisma y las Pirámides.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat