El setmanari musical #1

Aquesta setmana en el nostre resum musical: el millor del panorama internacional amb Foo Fighters i Travis Scott, el ‘bailoteo’ bossa nova de C. Tangana i Toquinho, i les estrenes de proximitat amb Lu Rois i Júlia. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar a l’última!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

Singles, videoclips, avançaments, àlbums, curiositats. Segur que no teniu temps a digerir la gran quantitat de novetats que la indústria musical ens porta cada setmana. Oi? Doncs és per això que estrenem el nostre resum setmanal! Un article breu i condensat on cada dimecres trobareu aquelles notícies musicals dels últims set dies. Aquelles que necessiteu per poder presumir de melòmans.

Comencem el repàs d’una manera poc alegre, però amb notícies que havien d’estar de totes totes. Entre elles, la mort de Joan Eloi Vila, guitarrista dels programes d’Andreu Buenafuente que al llarg de la seva carrera també va acompanyar artistes com Jimmy Page i Joaquín Sabina. I, és clar, la polèmica mort del mític productor Phil Spector, entre moltes altres feines, conegut per treballar pels Beatles en la seva última etapa i especialment amb John Lennon. Per què polèmica? Pel gran i divers ressò que ha protagonitzat a les xarxes. Mentre uns han aprofitat per lloar la carrera artística del creador del ‘wall of sound’, altres no han volgut oblidar que… bé, era un assassí i estava complint condemna per la mort de Lana Clarkson. A vosaltres, quin dels dos records us queda?

Foo Fighters: s’acosta la guerra

 

Seguint amb l’àmbit internacional, aquesta setmana ens ha portat novetats ben sucoses. Foo Fighters han publicat el seu nou single Waiting on a War, avançament del seu nou àlbum Medicine at Midnight que veurà la llum el 5 de febrer. Una cançó amb un gran pes emocional (només s’ha de llegir la lletra perquè ens caigui la llagrimeta) i que juntament amb les ja estrenades No Son of Mine i Shame Shame formaran part del desè treball dels de Seattle. Travis Scott també ens ha sorprès amb nova música. El raper s’ha ajuntat amb el productor murcià HVME per portar-nos un remix ben potent d’una de les seves cançons de l’àlbum Bird in the Trap Sing McKnight: Goosebumps. I poques hores abans de donar per tancades les novetats hem sabut d’una col·laboració amb què feia temps que fantasiejàvem: Rosalía i Billie Eilish s’han ajuntat per posar banda sonora a l’exitosa Euphoria de Netflix. El tema, Lo Vas A Olvidar, veurà la llum demà dijous 21. El hype està alt.

Tangana: ‘el madrileño’ llatí

 

Últimament no para de sorprendre’ns amb hits que ho peten. I aquest ja s’està fent el seu camí. C. Tangana ens porta per Brasil amb el seu nou single Comerte Entera. Una bossa nova amb tocs absolutament contemporanis que compta amb la col·laboració del grandíssim mestre Toquinho. Del maridatge d’estils, generacions i òptiques sempre surten coses bones. Així com de la fusió a sis mans que podrem veure a A Los Que Nazcan Más Tarde. The New Raemon, David Cordero i Marc Clos ens porten aquest disc sorgit del confinament del qual ja hem pogut escoltar dos avançaments i aquesta setmana ens han portat el tercer, Corre, caballo viejo. Moltes ganes de saber què més amaga aquest treball conjunt.

Los Hermanos Cubero també estan de tornada i no de qualsevol manera. El duo ja ha anunciat la data del seu proper treball, Errantes Telúricos, pel 19 de febrer. I ens ha regalat el primer avançament, Problemas a los problemas. Un títol que sembla idoni per un món com aquest. Entre les 10 cançons que conformaran aquest nou àlbum podrem trobar la participació de molts altres artistes. Els que sabem per ara: Josele Santiago, Rocío Márquez, Rodrigo Cuevas, Ara Malikian, Hendrik Rover, Amaia, Christina Rosenvinge, Grupo de Expertos Solynieve, Nacho Vegas i Carmen París.

No podríem tancar les novetats estatals de la setmana sense donar la nostra enhorabona a Melenas! La banda que va dir adéu el 2020 amb Días raros posicionat a les llistes del millor de l’any, ara sumen una altra bona notícia! S’han proclamat guanyadores dels Music Moves Europe Talent Awards juntament amb altres set artistes participants. Un reconeixement a escala internacional d’un festival en què en edicions passades també hem pogut veure passar Rosalía, Dua Lipa o Fontaines D. C. Desitgem a les Melenas que ho petin tant com tots aquests artistes!

Entre casa i la lluna, amb les novetats locals

 

Acabem el resum repassant el millor que ens han portat els segells de la nostra ciutat aquests últims dies. Lu Rois ha estrenat single acompanyat d’un vídeo rodat a la platea de l’Apolo per Luna nueva. Amb la sabadellenca a la veu i al piano, acompanyada de la guitarra de Santi Careta i les bases de DJ Tutu, el nou tema representa una carta personal i íntima a la Lu Rois de la infància. La seva trencada i tremolosa envers el silenci posa la pell de gallina!

Des d’Alcoi també ens ha arribat el tercer àlbum de Júlia, Casa. Un treball de vuit temes amb què viatjar al passat amb sons del present. Un homenatge al clàssic lema de ‘retorn als orígens’, sempre amb particularitats. Un àlbum càlid, proper, familiar i cuidat per tornar a casa.

I per últim, el gran retorn! Sorpresos, amb ganes i amb moltes expectatives. Així ens hem quedat quan hem sabut que Madee ha tornat als estudis. Han passat catorze anys de silenci musical des del seu últim disc L’Antarctica, l’espera ha valgut la pena? Jutgeu per vosaltres mateixos! El nou àlbum Eternity mingled with the sea és una col·lecció de dotze temes amb el material del recent EP Under the sun i alguns temes addicionals. Maduresa, teclats i new wave dels vuitanta per acomiadar les novetats musicals més destacades. Vosaltres relaxeu-vos; nosaltres us en portem més dimecres que ve!

Autora de este artículo

Iris Deco - 'Golden' (Hidden Track Records, 2021)

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

el setmanari musical #32, Charlie Cunningham - Singulars

El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

Javiera Mena

El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!

El Primer Palau. Cristina Cordero Beltrán.

El Primer Palau: L’emoció del debut

Arrenca la 26a edició del cicle i concurs el Primer Palau, en què podreu sentir i acompanyar els joves genis de la música clàssica en el seu salt sobre l’escenari professional del Palau de la Música. Tot plegat, resulta una oportunitat magnífica per d’introduir-vos en el fantàstic món de la clàssica i presenciar alhora l’inici d’unes prestigioses trajectòries.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat