El setmanari musical #2

Aquesta setmana en el nostre resum musical: la cancel·lació del festival Glastonbury, ‘Something New’ de GOOSE, els 11 anys de Seward i el music film de Pau Vallvé, entre molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Palau de la Música - El Primer Palau

PUBLICIDAD

Segona setmana portant-vos el resum setmanal i ja l’hem d’encetar amb una molt mala notícia: no hi ha Glastonbury 2021. Veient el ritme que porta el calendari de vacunació no ens sorprèn, el que no ens esperàvem és haver de pair aquesta notícia en ple gener. No és massa d’hora per anunciar-ho? I si el mantenen tot i deixar anar la seva essència de macro festival? En un comunicat emès pels seus directors, Michael i Emily Eavis, han demanat perdó a tots els fanàtics del festival i han defensat que els és impossible salvar l’edició 2021. Res a fer.

Sleaford Mods: habemus concert

 

El que necessitem per temps com aquests. Els belgues GOOSE ha anunciat nou EP, Something New, de cara al febrer i ja ens ha regalat un dels seus cinc temes. Es tracta de Viper, un avançament que manté l’ànima electrònica i potent que ha marcat la banda des del seu debut el 2006.

Des d’Austràlia també ens arriben novetats. Amb una melodia i videoclip estiuenc que ens transporta a la platja, els passejos amb cotxe i les nits de guitarra, el cantautor Ziggy Alberts ens presenta letting go, nou avançament del seu pròxim disc, searching for freedom, que veurà la llum al març. Mentrestant, una altra bona notícia que desitgem que res la tombi! Els britànics Sleaford Mods han anunciat concert a Barcelona aquest octubre per presentar Spare Ribs. Tenint en compte la bona rebuda del seu últim disc i el fet que sigui un dels pocs directes internacionals amb data a la ciutat, l’eufòria està assegurada.

Acabem l’apartat internacional amb Los Dioses (o si més no, així és com ells s’anomenen). Els porto-riquenys Anuel AA i Ozuna ja fa dies que jugaven amb les ànsies dels seus seguidors i per fi han publicat el seu esperat àlbum. Un treball que farà soroll, ja que es tracta de dues superestrelles mundials de la música llatina. La rebuda, per ara, a l’altura.

Muerdo: sanador com l’aigua

 

A l’espera de poder escoltar la totalitat de La Sangre del Mundo a principis de març, Muerdo desvela a compte gotes alguns dels seus nous temes. Aquesta vegada, amb Aguacero. Després del tema que dona nom a l’àlbum, Yo pisaré las calles nuevamente y Mensajero, Aguajero és el quart single del nou treball del murcià i ens parla del poder sanador de l’aigua i de regar les il·lusions perquè creixin fortes. Per il·lusió, la dels fans expectants.

Alison Darwin també està d’estrena. Els de Barcelona han presentat Ayer, el segon avançament del seu primer LP Ficción y realidad, previst per l’abril. El tema: post-grunge dels noranta, indie-rock actual i una tornada per posar-se a ballar.

I, per últim, un videoclip que us fliparà! El duo pop No sé a quién matar ha estrenat el videoclip per Me has jodido: una peça audiovisual extraordinària de venjança, neu i bosses d’escombraries per tapar caps. Quanta violència entre el nom de la banda i el single.

Homenatge a Seward

 

El col·lectiu barceloní Seward està d’aniversari! I com en aquests temps una de les poques il·lusions que ens queden és celebrar-los com toca, han estrenat una col·lecció de remixs a càrrec d’amics com els sevillans Los Voluble, Raúl Cantizano, Marina Herlop, B1n0, Águeda García Molinero o Bofirax. Aquesta nova i explosiva edició anomenada We Prefer Two, ja està disponible al bandcamp de la banda.

Aquesta setmana també hem comptat amb l’estrena de dos mini films que ens han deixat amb la boca oberta i amb ganes de més. Per una banda, Pau Vallvé ha estrenat Tot el que brilla. Protagonitzat per Ana Alarcón i dirigit per Loida García, a través dels temes La vida és ara, Èpoques glorioses, Copiar/Pegar i un fragment de Tothom vol ser feliç, el music film tracta de la lluita amb un mateix, amb traumes i ferides no curades. I per l’altra banda, el videoclip analògic de 16mm de Zulabard. Una autèntica peça cinematogràfica del tema Down the Line (I’m Fine) que combina la història d’una parella amb la guitarra del cantant.

El trio mallorquí Saïm ha estrenat Autumne, l’últim avançament del seu LP Fràgil que es publica el pròxim 5 de febrer. Mabel Flores ha publicat el seu segon àlbum, Meraki, juntament amb l’ardent i artístic videoclip d’uns dels seus temes, Mujeres incendio. I a la vista dels pròxims dies, Aiala, poc després de publicar Face to face (Silence), ha anunciat que divendres 5 ens regalarà White wine (Raro), l’últim avançament del nou disc 2021: an Earth oddity.

Tanquem i acomiadem la setmana recordant en Jordi Fàbregas i Canadell. El músic, compositor i activista cultural ens va deixar el passat 20 de gener i no podem fer una altra cosa que agrair-li la seva feina com a fundador i impulsor del Centre Artesà Tradicionàrius i el seu festival. Tot un símbol del barri de Gràcia.

Autora de este artículo

EGE, Carlos Gasca

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Yoko Ono no tuvo la culpa, por Anabel Vélez

La culpa de todo no la tiene Yoko Ono

Harta de tanta crítica absurda contra las mujeres por el simple hecho de ser mujeres o por haberse casado con músicos conocidos, esta semana Anabel Vélez le dedica una oda a Yoko Ono. Alabada sea.

El setmanari musical. Olivia Rodrigo MTV Awards

El setmanari musical #28

En el setmanari musical de hoy: LEM Festival 2021, MTV y Olivia Rodrigo, 53 Festival Int. de Jazz de Barcelona, Comando Suzie, Albert Pla, BAM y mucho más.

IN-SOMNI. CRIM. Foto © Eric Altimis

In-Somni 2021: Fugint de la senzillesa

El 18 i el 19 de setembre el festival In-Somni celebrarà la seva 18a edició al parc de la Coope, a Sarrià de Ter. Parlem amb Jaume Massaguer, director del festival, per descobrir com encaren aquesta edició pandèmica i els concerts que no ens podrem perdre.

El setmanari musical #27

El setmanari musical #27

Hoy en el setmanari musical: Rigoberta Bandini, la huelga del ocio nocturno, los Sparks, el retorno de ABBA, Drake, El Petit de Cal Eril, Leiva… Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

El setmanari musical #26. Charlie Watts

El setmanari musical #26

Hoy en el setmanari musical: Charlie Watts, Posidònia Fest, Lorde, Bonitx, Les Nits d’Acústica, Sons del Món, Aiala, SZA i Xavi Mercadé. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Horóscopo musical Virgo

Tu horóscopo musical se alinea con Virgo

¡Por fin llegan vuestras predicciones musicales! Un horóscopo que no solo augura cómo irán tus próximos 30 días; también te recomienda la mejor música para pasar el mes en función de tu signo zodiacal. Arrancamos con los protagonistas de este mes, los artistas Virgo, y sus mejores temas según tu signo y lo que te espera.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat