El setmanari musical #3

Aquesta setmana en el nostre resum musical: Nathy Peluso al Festival Mil·leni, l’àlbum d’Arlo Parks, el videoclip de TMATNB a l’Apolo i ‘En el país de Mortadelo y Filemón’ de Brighton 64, entre molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

PUBLICIDAD

“Well, there is a house in New Orleans. They call The Rising Sun”. Així comencem el resum setmanal, homenatjant al guitarrista original de The Animals, Hilton Valentine, mort divendres passat als 77 anys. Les xarxes es van inundar de múltiples records del músic, però, sens dubte, pel que més serà recordat és aquell riff de guitarra que obria House of the Rising Sun. Cançó tan mítica com les pel·lícules i sèries de les quals ha estat banda sonora. Westworld, Sons of Anarchy, Los siete magníficos… Aquests dies també hem hagut d’acomiadar sobtadament la cantant, DJ i productora Sophie. Tot i que no va ser fins al 2018 que va publicar el seu àlbum debut Oil of Every Pearl’s Un-Insides, nominat a un Grammy, al llarg de la seva carrera artística va col·laborar amb Charli XCX, Diplo, Lady Gaga o Madonna. Recordeu el hit Bitch I’m Madonna? Ella el va coescriure. Deixem enrere les males notícies i comencem amb les novetats més sucoses, entre elles, que Nathy Peluso, la nostra business woman preferida, ha confirmat concert pel 30 d’abril al Palau de la Música dins del Festival Mil·leni. Moltes ganes de directes i més si són així.

Arlo Parks: l’esperat debut

Collapsed in Sunbeams, aquest és el nom de l’esperat disc debut de la britànica Arlo Parks. Després de fer-nos esperar amb els singles Carolin, Green Eyes i Hope, per fi ha publicat a totes les plataformes el seu primer treball de 12 temes. Una delícia per deixar-se portar amb la seva veu dolça. Seguim al Regne Unit i les seves últimes novetats. La britànica Billy Nomates ens ha sorprès amb el seu nou single Heels. Cançó que ha servit per anunciar la publicació del seu pròxim EP Emergency Telephone, previst pel març. El també britànic Rag’n’Bone Man ha tornat tres anys després del seu exitós debut Human amb un single que avança els sons del seu pròxim àlbum. Es tracta d’All You Ever Wanted, un tema que parla d’aquells llocs de Brighton i Londres que han desaparegut i que formarà part de Life By Misadventure. I entre el Regne Unit i Mallorca: Steven Munar. El músic acaba de publicar The Fish and The Net: un àlbum que, segurament, sigui el seu treball de consagració. Vosaltres què n’opineu? En ell trobareu referències d’aquelles que enamoren i us fan descobrir més i més de l’artista com Talking Heads, David Bowie, Wilco, Nick Cave, Radiohead. Bona pinta, oi?

Acabem les novetats internacionals des de Colòmbia i amb Maluma. El referent del pop llatí va publicar per sorpresa el dia del seu aniversari #7DJ, un nou àlbum visual que combina un curtmetratge de sis vídeos i cançons interconnectades. Fusió de música urbana llatina, reggae i dancehall. Què voleu que us diguem? Combinació ideal per aquests dies.

Pajaro Sunrise: tornar a Madrid

Pajaro Sunrise  ha donat al seu tema el que es mereix, un bonic videoclip. La cançó Madrid, el tema central de la banda sonora de la pel·lícula El arte de volver que va ser nominada als premis Goya en la categoria de Millor Cançó Original, ens està tornant a fer taral·lejar com va fer amb el seu llançament el setembre passat. Ara, amb un videoclip amb muntatge de Jean-Marie Lapernat que ens mostra un Madrid familiar, tranquil i sense neu! El duo Cala Vento ha estrenat el seu doble single Teletecho i El Acecho, dues cançons que dialoguen entre elles sobre la responsabilitat personal i la capacitat d’influir els altres des de la individualitat. Una indirecta al paper de la música en la societat. La primera cançó d’aquest doble single, Teletecho, a més de tenir videoclip també ha comptat amb la col·laboració d’Amaral. No us el perdeu!

Quan més estem nostàlgics dels seus impressionants concerts a la ciutat, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba ens porten Gitana, el nou avançament del seu pròxim LP Hilo Negro. Després de petar-ho amb El Valle, el tema Gitana arriba amb un videoclip que, com ja és habitual, respira psicodèlia i ganes de ‘soltarse el pelo’. Potser el nom de la banda costa de recordar, però les seves cançons (i els seus directes!) s’encarreguen que no els oblideu pas.

El país dels Brighton 64

Crítica, humor i sons inconfusibles. Els mods estan farts de no poder gaudir dels escenaris i s’han marcat un videoclip carregat d’actualitat pel seu tema En el país de Mortadelo y Filemón. Una crítica a moltes de les mesures que s’han pres, sobretot al principi de la pandèmia. A la cara B, el tema Debo marchar. Qui més hi veu una indirecta?

El líder de l’escena urbana catalana, Lildami, ha tornat! I amb un àlbum ple de contrastos. Es tracta de Viatge en espiral, el segon treball del de Terrassa després del seu triomfant Flors mentre visqui que ha comptat amb la col·laboració d’Albert Pla, La Casa Azul, Mi Amargo i els seus inseparables Sr. Chen i Emotional G. No podem esperar a veure passejar els seus temes pels escenaris del país.

I tanquem el setmanari amb imatges que us portaran molt bons records (compte amb la llagrimeta!). El trio d’electrònica de Barcelona, TMATNB, ha presentat Rolling Eyes, el primer single del seu segon EP, i tema d’un videoclip que ret homenatge a la Sala Apolo i a la cultura club. Pocs dies abans que es compleixi gairebé un any que les nostres sales estan tancades, veure l’interior de l’Apolo viu, encara que sigui per un videoclip, ens emociona i ens omple de bons moments. L’interior il·luminat pel seu característic vermell cridaner, la gent recolzada a les barres prenent un gintònic o aquell fum ‘discotequero’ que t’emboirava les preocupacions per unes hores. Ai…

Autora de este artículo

Halley Records

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

el setmanari musical #32, Charlie Cunningham - Singulars

El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

Javiera Mena

El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!

El Primer Palau. Cristina Cordero Beltrán.

El Primer Palau: L’emoció del debut

Arrenca la 26a edició del cicle i concurs el Primer Palau, en què podreu sentir i acompanyar els joves genis de la música clàssica en el seu salt sobre l’escenari professional del Palau de la Música. Tot plegat, resulta una oportunitat magnífica per d’introduir-vos en el fantàstic món de la clàssica i presenciar alhora l’inici d’unes prestigioses trajectòries.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat