El setmanari musical #4

Aquesta setmana en el nostre resum musical: The Weeknd, Carlos Sadness, Da Souza, Egosex, Joel Reyes, Neon i Cosmen entre molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Hidden Track Records

PUBLICIDAD

Comencem el setmanari musical amb la gran actuació dels últims set dies: The Weeknd a la Super Bowl. Just ara que pocs dies enrere, amb el monogràfic de Mujeres y Música, us vam parlar de la polèmica actuació de la Janet Jackson i en Justin Timberlake a la mitja part d’aquest gran esdeveniment, ara us preguntem: The Weeknd va estar a l’altura?  Per a nosaltres, sí. El seu quasi quart d’hora d’actuació va ser tot un ‘zasca’ (perdoneu aquest argot passat de moda) a uns Grammy que no s’han dignat a donar-li ni una sola nominació. Ells s’ho han perdut; la Super Bowl ha sumat un altre any d’espectacularitat. Mentrestant, les barcelonines i barcelonins esperem amb encara més ganes el seu acabat d’anunciar concert a la ciutat. Comencem.

Foo Fighters: el rock que necessitem

 

Després d’uns quants singles que ens han fet la boca aigua, els de Seattle ja han publicat el seu desè àlbum al complet, Medicine at Midnight. Produït per Greg Kurstin, qui també els va produir Concrete and Gold, aquest nou treball destaca per ser variat. Hi trobareu tant el rock clàssic i les sonoritats que caracteritzen els Foo Fighters com estils més innovadors i orientats al groove. Sabem que us quedareu amb ganes de més així que no us perdeu l’article del nostre company Mikel Agirre on analitza les claus que han fet de la banda un dels referents del rock de la nostra època.

Si fa uns dies sabíem que The Weeknd ens visitarà l’octubre de 2022, els fans del rock més canyer estan d’enhorabona amb l’esperada notícia de la gira europea de Skating Polly, també amb parada a Barcelona. La banda d’Oklahoma ha destacat sempre per la seva faceta riot grrrl i grunge i per portar a l’escenari uns directes impressionant. Fins i tot l’han comparada amb Bikini Kill i Babes in Toyland. Benvinguda siguis!

El pastís de Carlos Sadness

 

Per alguns reinventar-se és l’única via per mantenir-se dempeus. Per Carlos Sadness, reinventar-se és divertir-se i enamorar els seus fans. Juntament amb la cantant mexicana Bratty, Sadness ha recuperat la Chocolate y Nata del seu últim treball Tropical Jesus i ens ha portat una versió chill, molt molt Sadness i amb un videoclip que ens omple de colors aquests dies de cel gris i pluja dèbil, però collonera.

Los Pilotos ens han començat a donar pistes del seu pròxim àlbum Alianza Atlántica i ho han fet amb el primer single de les onze cançons que formaran el disc. Es tracta d’El ciclo de las mareas, un tema que, com el títol de l’àlbum indica, s’ha fet juntament amb unes artistes internacionals: les dominicanes Mula. Quines seran les seves pròximes col·laboracions transatlàntiques?

Qui també ens ha avançat part del seu nou treball és Joel Reyes. Aquesta setmana el compositor ha estrenat single i videoclip per Así suena (al romperse un corazón). La temàtica de la cançó ja us la podeu imaginar… Amor, reflexió, nostàlgia, penediment. Un videoclip amb la intensitat del blanc i negre que formarà part del seu pròxim EP El blues del perdedor.

“Existe una puerta que lleva del mundo de los sueños al mundo de ultratumba». I vosaltres, creieu en els fenòmens paranormals? Els Cosmen, sí. Aquesta setmana ens han sorprès amb el llançament del seu cinquè treball individual El Baúl del Monje, un tema i títol que fan referència a un conte de successos paranormals.

I per acabar les novetats estatals: un llibre. Sí, l’altre dia us vam parlar de Ziggy Alberts i els seus nous avançaments per searching for freedom. I avui no us portem música, us portem lectura. Sota la seva pròpia editorial, Commonfolk Publishing, el cantautor ha publicat brainwaves, un llibre de poemes atemporals i temes que ens toquen a tots.

Da Souza is coming

 

Sabeu quan un artista no ha tingut prou amb un sol àlbum i de cop i volta ens sorprèn amb nou material? Doncs això és el que li ha passat a Da Souza. Encara els quedaven moltes coses per dir després de Salsa agredolça i és per això que ja han avançat Pep, el primer single del seu pròxim EP Boleros. Els podrem viure en directe a Barcelona el proper diumenge 21.

Psycho(p)omp, així és com es diu el nou tema de Valentina & The Electric Post. Experimental, com sempre. Elèctric, com ens agrada. I amb un videoclip d’aquells que intriguen, que posen nerviós i que acompanyen a la perfecció el ritme de la cançó. I espereu, perquè això és només un avançament del seu nou àlbum The Line.

D’un estil totalment diferent també ens ha arribat Coming for U, el nou single d’Ange, la catalana de R&B que ho està petant en Austràlia i que ja s’està fent un espai en el panorama musical d’aquí.

Si tenim novetats dels nostres estimats Egosex, estem contents. Automàticament. La banda ha estrenat el seu nou single Instagram Machine, un tema que ens intenta convèncer que fem un descans de les xarxes socials i del mòbil. Ens podem desenganxar d’Instagram, però d’ells, no.

Acabem la setmana proposant-vos uns quants concerts. Es tracta del cicle reCONFINED d’El Pumarejo. Una sèrie de directes de febrer fins a abril que comptarà amb artistes com HOLOGRAMA, Diamante Negro, Monfort, UMA, Bianca Steck, Bofirax o The Bird Yellow. Per cert! Aquests dos últims també ens han portat novetats aquests dies. Bofirax i The Bird Yellow s’han unit en una col·laboració inèdita en forma de videoclip. Es tracta de Slowly Through Youth, doneu-li un cop d’ull perquè és de cinema!

Autora de este artículo

Halley Records

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

El setmanari musical #33. Lildami, Huntza i Kickbombo.

El setmanari musical #33

Avui al setmanari musical: retorns internacionals (Coldplay, Adele, Cristina Aguilera), col·laboracions sorprenents (Lildami, Huntza i Kickbombo), bones notícies per la cultura i concerts recomanats.

el setmanari musical #32, Charlie Cunningham - Singulars

El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

Javiera Mena

El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat