Alanaire: Connexió Mallorca-Londres

Alanaire són la Laura Serrano, l’Eirian Lewis, el Pau Enric i el Joan Pérez-Villegas, un quartet que expressa una diversitat i evolució basada en el contrast existent entre els mateixos integrants, que s’han ajuntat per la nostàlgia d’Anglaterra i l’alegria de Mallorca.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
FIM Vila-seca

PUBLICIDAD

A vegades el millor és parar-se en sec i escoltar. Per això de tant en tant demanem als músics que s’expressin i que ens expliquin la seva història per ells mateixos. Sense guió, sense preguntes. Simplement els donem espai i ells parlen. Aquesta vegada és Alanaire, un quartet d’origen Mallorquí, qui ens parlen dels seus orígens i de com els seus camins es van creuar a Londres.

La nostra història és tan sols la condició necessària per ser, avui, el que som, un grup musical de Mallorca, que surt de la necessitat de quatre joves de crear les seves pròpies cançons. Alanaire no som tan sols quatre músics, som un equip que fa possible el resultat que poc a poc anirem publicant. Aquest equip està format, a més dels quatre integrants, per Dominic Massó i Joan Miquel Oliver, els quals han produït i mesclat, respectivament. Per Natxo Bassols, qui ens presenta al món tal com som a través de la transparència de la seva imatge, per Bernat Muntaner, el nostre mànager, i per Promo Arts Music, la discogràfica.

En la música que fem es pot sentir la nostàlgia dels dies grisos i freds d’Anglaterra, on va començar el projecte, combinada amb l’alegria mallorquina dels dies de camisetes de màniga curta. El contrast més gran que defineix la banda és probablement el que existeix entre cadascun dels seus integrants, amb recorreguts molt diversos però amb un punt de fuga comú, que és la nostra illa.

N’Eirian i na Laura estudiaren música clàssica al Royal College de Londres, on es conegueren. En Pau passà a ser baixista de The Prussians i The Wheels; i en Joan anà a estudiar percussió clàssica a l’ESMUC (Bcn) i posteriorment composició jazz a Berna. En paral·lel a Alanaire, na Laura té un projecte a duet amb flauta (Músiques d’elles), en Joan ha publicat l’àlbum Blau Salvatge amb el seu octet de jazz i n’Eirian està engegant el seu propi estudi (Terra Records), d’on sortirà el seu primer EP en solitari.

Alanaire, doncs, és la nostra necessitat de fer un projecte personal i íntim, una forma d’expressar temes que ens toquen molt d’aprop. La millor manera de fer-nos entendre és a través de cançons.

El nom, fruit d’un error, està basat en el poble d’Alenària, de la novel·la de Guillem Frontera La Mort i la Pluja. A causa de l’erosió a què es veu sotmesa la memòria amb el pas del temps i no tenint ja el llibre a mà, en Pau, va errar en el lletreig del nom, resultant aquest ALANAIRE. Quan ens n’adonàrem de l’error vam trobar que era simpàtic, i la sonoritat de la paraula ens agradava tant que decidírem deixar-lo així.

Per últim, però no menys important, l’univers musical d’Alanaire, on també es pot veure reflectida la diversitat i l’evolució dels integrants del grup. Alanaire parteix del rock més tradicional en català i anglès, amb músics com The Beatles, els Guns ‘n Roses o Antònia Font, passant pel folk amb Mumford and Sons i Alabama Shakes, pel pop indie i jazz electrònic com Jacob Collier, Jordan Rakei, Tom Misch, Ferran Palau, Radiohead i Silvia Pérez Cruz i acabant amb compositors clàssics com Ravel, Debussy, Stravinsky, Brahms i Prokofiev, entre d’altres.

Estem emocionats d’ensenyar la nostra música al món, una música que s’ha tractat amb molta paciència i cura i és ara, que està llesta per ser escoltada allà on pugui arribar.

Imagen de portada © Natxo Bassols

Autores de este artículo

Halley Records

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Haley Heynderickx

Haley Heynderickx: Oom Sha La La y la necesidad de crear un jardín

‘Behind the song’ es una sección en la que explicamos mediante reflexiones e ilustraciones qué hay detrás de una canción. Hoy hablamos de ‘Oom Sha La La’, de Haley Heynderickx, artista de Portland con la que tuvimos ocasión de encontrarnos en persona hace unos días.

Isma Romero

Todos los días somos distintos a lo que fuimos, por Isma Romero

A veces lo mejor es pararse en seco y escuchar. Por eso de vez en cuando pedimos a lxs músicxs que se expresen y que cuenten su historia por ellxs mismxs. Sin guión, sin preguntas. Simplemente les damos espacio y ellxs hablan. Hoy es el turno de Isma Romero una de las nuevas voces del rock español.

MAVICA

Mavica: El contexto como punto de partida

Berlín pareció ser la candidata perfecta para Marta Casanova, aka Mavica, pero justo cuando llevaba cinco meses viviendo en la capital alemana una mala experiencia la llevó a componer ‘Fire’, el single por excelencia de su EP debut: ‘Gone’ (Hidden Track Records, 2019).

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat