El setmanari musical #7

Al setmanari musical d’avui: el nou àlbum de C. Tangana, el festival STRENES, Pack Pro Nobis de Tarta Relena i Final feliz de Supermon, entre d’altres. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

Comencem el setmanari musical parlant de festivals: els grans protagonistes d’aquests dies! Per una banda ahir vam saber que (com ja ens podíem esperar) el Primavera Sound 2021 no se celebrarà. Segon any consecutiu sense aquesta joia que dona la benvinguda a l’estiu… esperem que (almenys) no hi faltin Les Nits del Fòrum. El mateix dia vam saber la programació de la novena edició del festival Strenes. Una edició que, com expliquen, no només es redueix sinó que presenta una programació valenta amb una trentena de concerts. Entre ells, Amaral, La Casa Azul, Joan Miquel Oliver, Clara Peya, Andrea Motis, Lildami o Ferran Palau. A més, es recuperarà el preciós escenari de les escales de la catedral de Girona. Immillorable!

Per una altra banda, Curtcircuit ha anunciat els artistes que tocaran al mes de març amb noms com 31 Fam, Meritxell Neddermann, Dani Nel·lo, Ariana Abecasis, Maria Jaume o Núria Graham. Un cartell variat i de luxe.

La tecnologia sempre ha estat un dels components del festival Cruïlla i ara han volgut fer un pas més enllà en la seva vinculació amb les arts. S’han aliat amb Artificia i han programat tres sessions online entre març i maig per apropar-nos al món de la intel·ligència artificial amb la creativitat artística. Té molt bona pinta!

La mateixa que el nou cicle de propostes musicals EllesMusic, organitzat per Houston Party i Digitalfems. Serà el pròxim 5 de març al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona i comptarà amb la participació de Thaïs Cuadreny aka Fera i Marina Herlop.

I per últim en el nostre cercle de festivals… el Black Music Festival! Ben L’Oncle Soul, Koko-Jean & The Tonics amb Dani Nel·lo i Aiala i Mònica Green obriran aquest divendres aquesta edició especial del festival, que durarà tot l’any.

B de Balthazar; B de Barcelona

 

En les últimes novetats internacionals tenim una barreja d’aquí i d’allà: els Balthazar al VIDA Records & Friends. El grup belga tornarà a Barcelona aquesta tardor en un concert molt esperat a la Sala Apolo per presentar les cançons del seu disc Sand. Heu escoltat el nou disc de Willie Nelson? Segur que si us diem el títol, us sonarà: That’s life. És el quinzè àlbum del músic i en ell ha volgut retre homenatge al seu vell amic Frank Sinatra. Boníssim!

C. Tangana: la gran sorpresa

 

Ai, C. Tangana. Us agradi o no us agradi ‘el Madrileño’, s’ha de reconèixer que en aquest àlbum s’ho ha ‘currat’. Col·laboracions infinites de la talla de Toquinho, Jorge Drexler o Andrés Calamaro, uns videoclips que són autèntiques obres d’art i una barreja d’estils que abraça tots els gustos. Felicitats, Pucho, El Madrileño és un discàs.

«Synth pop per exorcitzar els dimonis d’una distopia postfranquista», així és com Jorge Mills defineix el seu projecte musical Auto Sacramental. I així és el seu nou àlbum Cuestión de Fe, un treball de 10 temes en què Auto Sacramental ironitza sobre la situació política que estem vivint.

Després de transformar el seu nom de (mon) a supermon, Ramon Vives estrena EP! En aquest debut anomenat Final feliz, inclou els singles que ja hem anat escoltant més un parell de temes inèdits. Un és Se us veu tan contents ballant swing, un tema en català que ve acompanyat d’un videoclip dirigit per Jose Lozano del grup Murciano Total, companys de segell de supermon.

La nova Sandra Monfort

 

Potser ja us sona del trio Marala… des del País Valencià arriba Sandra Monfort! La cantant debuta ara en solitari amb el seu nou disc Niño Reptil Ángel i ja ens n’ha avançat el seu primer single SOLAR. A l’espera de més avançaments d’aquest primer àlbum, que es mou entre la música tradicional, l’avantguarda i l’electrònica!

No és l’única persona going solo: el component de Balancí, Ramon Cugat, ens ha presentat el seu primer disc en solitari L’Esquerda: un treball proper, sincer i sense floritures que consta de sis temes.

L’altre dia us vam dir que Da Souza tenia material nou que els havia sobrat del seu últim disc i que ens revelarien en el seu pròxim EP Boleros. Doncs ja teniu un nou avançament! Es tracta de La faula del falcó II, continuació de la peça homònima que apareixia a Salsa agredolça i que compta amb la col·laboració d’un mític Tomeu Penya. Gaudiu-la!

El jove duo Tarta Relena també ens ha portat nova música, en aquest cas, en doble dosis. Es tracta de Pack Pro Nobis, un doble LP coeditat entre The Indian Runners i el segell Urpa i Musell. El primer disc recull els treballs editats fins avui pel duet, dos intensos i sòlids EP: Ora Pro Nobis i Intercede Pro Nobis. I el segon, és Remixos, una sèrie de reinterpretacions de les peces de Tarta Relena, remesclades per a l’ocasió per productors de gran talent de l’escena electrònica barcelonina: John Talabot, Ex Continent, Shelly, Mans O i Garru.

I per últim, un repartiment de luxe: amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Berta Sala, la Magalí Sare, la Carolina Alabau i l’Alba Careta s’han unit per cantar Sola, una cançó escrita per la mateixa Berta Sala i que està basada en uns fets reals que va viure quan tenia 18 anys. La presentaran en directe aquest dijous dins el cicle de concerts SOM AQUÍ, a la sala Luz de Gas.

Autora de este artículo

Halley Records

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

El setmanari musical. Daniel Sabater © Pepe Martínez

El setmanari musical #13

Avui al setmanari musical: Aiala, Prince, La Bien Querida, Big Thief, Yaeji, Ramon Aragall, La Sra. Tomasa, Marialluïsa i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Música en vivo. Festivals X la Cultura Segura. © Vicens Tomas

La esperanza se asoma de cara al verano

Después del concierto de Love of Lesbian en el Palau Sant Jordi el pasado 27 de marzo, se ha abierto una pequeña esperanza para poder recuperar una cierta normalidad para la música en vivo este verano.

Gente que escucha lo mismo desde hace años

¿Hace cincuenta años que escuchas la misma música? ¿Para ti no hay nada mejor que los grupos de los años noventa? Que no te hablen de nuevos grupos, sabes perfectamente que hace mucho que no se hace buena música. Sentimos decírtelo, pero eres un hikikomori musical.

Setmanari musical - Sara Roy © Alícia Rey

El setmanari musical #12

Aquesta setmana en el nostre resum musical: Radiohead, Lorde, El petit de Cal Eril, Texas, Los Planetas i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Festivals per la Cultura Segura_LOL_©Jordi Costa

El setmanari musical #11

Aquesta setmana en el nostre resum musical: Natalia Lafourcade, Sónar, Love of Lesbian, Da Souza, Queralt Lahoz i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat