El setmanari musical #12

Aquesta setmana en el nostre resum musical: Radiohead, Lorde, El petit de Cal Eril, Texas, Los Planetas i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

PUBLICIDAD

Comencem el nostre setmanari musical amb dues notícies random de la setmana i amb 6 noms: Lorde, Marlon Williams i Bruce Springsteen; i Courtney Barnett, Vagabon i Sharon Van Etten. En un concert al Hollywood Avondale d’Auckland (on ja es poden fer concerts perquè tothom ho ha fet millor que aquí), en Marlon Williams i la Lorde van pujar a l’escenari per cantar Tougher Than the Rest, de The Boss. Un tema que forma part de l’àlbum Tunnel of Love, de 1987. 

I per l’altra banda, la Courtney Barnett i Vagabon també s’han animat amb els covers. En aquest cas Don’t Do It de la Sharon Van Etten. No és tan gratuït com us podeu pensar: per celebrar els 10 anus de l’àlbum Epic s’ha engegat el projecte epic Ten, en què diversos artistes estan fent covers de cadascuna de les cançons de l’àlbum. El projecte al complet: el 16 d’abril. Let’s go.

Radiohead: concerts d’arxiu

 

Com ho heu llegit: Radiohead continua tirant d’arxiu. La banda ha anunciat una nova tanda de concerts en línia i tothom qui vulgui podrà veure en streaming en el seu canal de YouTube els potents directes dels anglesos. El primer dels concerts que podreu veure aquest divendres a partir de les 21 h: el del 16 de gener de 2008 al Impromptu Gig de Londres.

Més músics anglesos. En aquest cas: Dry Cleaning. Són una de les grans esperances musicals britàniques i aquesta setmana han publicat New Long Leg. És el seu disc debut, però, tot i així, ha estat d’allò més esperat. Per dir-ho amb altres paraules, les de The Sunday Times: «Brilliant… a debut album that justifies the hype.”  A que ara el hype el teniu vosaltres?

Joe Strummer també ens ha portat nou material. El líder de The Clash ha publicat Assembly: un recopilatori de temes, directes i gravacions inèdites. Entre tot aquest material trobareu autèntiques joies com el directe mai publicat de I fought the law en un concert de Londres.

Acabem les notícies internacionals amb una nova data: Courtney Maria Andrews, nominada a Best Americana Album Of The Year als últims Grammy, i el seu concert al Razzmatazz el 23 de novembre.

Los Planetas: estem readys

 

Los Planetas tornen per parlar alt i clar. I per estar en boca de tots aquells que els escoltin (i també aquells que no). Per ara han publicat La nueva normalidad i El negacionista. Ens sonen aquests títols… Però la festa grossa vindrà aquest divendres amb la publicació de l’àlbum sencer: El antiplanetismo

Ja heu escoltat el nou single de Virginia & The Wolf? Es diu Radiocassette i és el primer avançament del nou treball del duo després del seu EP debut amb Ultramar. És una mica melancòlica, però què millor que això per la tornada a la feina després de la Setmana Santa?

Parlant de la Setmana Santa… com ha estat la vostra? Perquè la d’Auto Sacramental ha estat apocalíptica i així ho han plasmat en el videoclip de Segunda Venida, un mes després de publicar el seu àlbum Cuestión de fe.

Qui també està preparant la seva tornada és TEXAS. Aquesta setmana ha publicat Mr Haze, un nou single del seu pròxim àlbum Hi, que veurà la llum el pròxim 28 de maig amb BMG. Per fi nou material d’ella i no ens quedarem amb gana: el nou treball tindrà 14 nous temes de rock soul. Let’s get it!

Acabem amb Wild Honey, qui ha tornat amb un títol ben llarg, però un videoclip d’allò més creatiu: En los márgenes de lo que llamabas realidad. És un nou avançament del seu pròxim disc Ruinas Futuras. I… si el tema és així no ens podem esperar a escoltar l’àlbum sencer.

Sara Roy: debut amb companyia

 

Amb Suu i Miki Núñez. Amb aquesta gran companyia ha debutat Sara Roy. Aquesta setmana ha publicat el seu primer disc (A)mar, format per 11 temes inspirats en el mar i que ens fan desconnectar de la realitat i connectar amb paisatges, aire fresc i moments de calma. Tot un èxit, de fet, el seu single Poetes ha acumulat gairebé 250 mil reproduccions en només un mes.

El Petit de Cal Eril és d’aquells grups que tingui nou material propi o no, sempre dels sempres estan actius i ben presents. Però ara sí que sí: han estrenat el seu nou single Cauen les estrelles i han anunciat gira pel maig. El nou tema formarà part del seu vuitè disc i ha servit per començar a escalfar els motors d’un any que es preveu farcit de sorpreses, música i concerts com el del Monumental Club pel 17 de juliol. Us hi esperem!

Acabem el resum setmanal amb un maridatge de cinema i música: The Bird Yellow ha presentat Sydney, el tema principal de la producció Les dues nits dahir. Que, per cert, ha guanyat el premi especial del públic als Gaudí d’aquest any. La cançó és bonica, però agredolça. Com la pel·lícula. Us la recomanem!

Imagen de portada © Alícia Rey

Autora de este artículo

Barcelona Guitar Trio & Dance

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

el setmanari musical #32, Charlie Cunningham - Singulars

El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

Javiera Mena

El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!

El Primer Palau. Cristina Cordero Beltrán.

El Primer Palau: L’emoció del debut

Arrenca la 26a edició del cicle i concurs el Primer Palau, en què podreu sentir i acompanyar els joves genis de la música clàssica en el seu salt sobre l’escenari professional del Palau de la Música. Tot plegat, resulta una oportunitat magnífica per d’introduir-vos en el fantàstic món de la clàssica i presenciar alhora l’inici d’unes prestigioses trajectòries.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat