Paunezz: “Les meves cançons són petites veritats i cada una explica una història diferent”

Parlem amb Paunezz, el projecte del cantautor igualadí Carles Pauné que a poc a poc s’ha anat fent gran, i ens presenta el darrer videoclip ‘Tan lluny, tan a prop’, inclòs a l’EP de debut ‘EP#1’ (Microscopi, 2021).
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Palau de la Música - El Primer Palau

PUBLICIDAD

Paunezz és el projecte musical de Carles Pauné, nom que us sonarà de la banda de pop festiu JOKB. El jove cantautor igualadí acaba de publicar el videoclip Tan lluny, Tan a prop: single inclòs al seu EP debut, EP#1.

Com ens explica el mateix Carles, l’EP va sorgir d’una manera orgànica a partir dels temes que havia anat acumulant, amb la voluntat que aviat n’hi hagi més. “Ha sigut una cosa improvisada que s’ha anat fent gran” comenta Paunezz, content del feedback i de la rebuda de l’EP entre el públic. Al cap i a la fi, la música la feia per a ell mateix, però que la gent la gaudeixi i se la faci seva l’ha animat a seguir component. “Va ser un exercici de teràpia, i de vulnerabilitat, són coses íntimes i de sobte qualsevol persona les pot escoltar, però s’aprecia que cadascú es pugui sentir identificat i la interpreti a la seva manera”, ens diu.

El projecte de Paunezz no surt d’un lloc en específic, és un projecte que ha anat creixent el temps. L’inici va ser amb el confinament: amb el seu grup JOKB, en Carles sempre escrivia, però mai es va atrevir a gravar-se a ell mateix, “sempre tenia la inquietud de fer-ho”, comenta. Durant aquell període, es va alliberar dels seus dimonis i va decidir començar a gravar els temes que tenia al calaix, amb l’ajuda d’en Jan Aygua

Paunezz. © Sebastián Gerezc
Paunezz | © Sebastián Gerezc

EP#1 recull cançons que serveixen com a una explicació de la seva vida personal i emocional. Les lletres giren entorn de sentiments i temes com l’amor, la solitud o la salut mental. Una quotidianitat definida per ell mateix com la “més absurda” que intenta plasmar amb components nostàlgics i a moments foscos. Aquesta música trista no ha de tenir una connotació negativa… estar trist no és dolent. Com explica Carles Pauné “aquesta música crea preguntes, amb les cançons només vull deixar per escrit coses que em ronden pel cap, són petites veritats i cada una explica una història diferent”.

Avui es publica el seu darrer videoclip, Tan lluny, tan a prop: Una cançó que parla de fer-se gran, de créixer, però a l’hora de sentir-te nen encara. “Jo tenia aquestes imatges gravades de quan es podia anar a un festival de música, estic content de com ha quedat. La cançó i les imatges són nostàlgiques, i ara es troben a faltar festival així. És una manera de reivindicar que els joves necessitem aquests llocs, ens sentim que tenim una part de la joventut robada, una reivindicació de la joventut i la música en directe”, comenta Pauné.

Tan lluny, tan a prop està inspirada en un poema de Jordi Estapé, Cabanyes de fusta i llençols, i com a curiositat, us podem dir que el bus que apareix al final del vídeo és el mateix que escoltava de matinada en Carles mentre componia la cançó durant el confinament. 

Paunezz farà el seu debut escènic el pròxim 27 de maig a la Barts Club per presentar EP#1 en format trio (amb Rut Mateu al chello i els teclats, i Aurora Coca a la bateria i a les veus) i fins i tot, tocarà cançons encara inèdites. No us ho perdeu!

Imagen de portada © Sebastián Gerezc

Autor de este artículo

Charco_Onda Playlist

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Pajaro Sunrise-Maruxa Caeiro

Pajaro Sunrise: Pero, ¿de qué me suena a mí esa cara?

Yuri Méndez, a.k.a. Pajaro Sunrise lleva más de doce años rodando por este mundo del indie como si de un auténtico Ulises se tratase. Ahora acaba de hacer la música para la película ‘4 latas’, de Gerardo Olivares, y coincidiendo con su estreno, ha publicado el disco ‘Man of many faces’ con su banda sonora original.

Lana del Rey en Barcelona

Lana del Rey para principiantes

Este mes se cumplen 34 años del nacimiento de Lana del Rey. Catapultada al estrellato como un relámpago de purpurina en el año 2012, esta cantante y compositora neoyorquina ha logrado construir una carrera sólida alrededor de una mirada muy concreta sobre el mundo contemporáneo y la creación musical desde la fama.

Joan Colomo. © Víctor Parreño

Joan Colomo: “Reivindico el dret a ser feliç”

Torna Joan Colomo després d’una «parada» de quatre anys des de ‘L’oferta i la demanda’ per atendre projectes (The Unfinished Sympathy) i travessar pandèmies. Avui parlem amb el músic de Sant Celoni sobre el seu setè àlbum d’estudi ‘Disc Trist’ i sobre el dret a ser feliç en un món gris.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat