Conttra: Friday night fever

El quartet barceloní va presentar a la sala BARTS el seu últim treball ‘Bobo Club’ (Peculiar Records, 2021) amb un esperit totalment renovat. Senyores i senyors, el Bobo Club va quedar inaugurat “por todo lo alto”. Que comenci l’espectacle.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Palau de la Música - El Primer Palau

PUBLICIDAD

Ja fa deu anys que al barri del Clot va néixer Conttra, una banda d’adolescents amb el somni de poder pujar a un escenari i fer ballar a tot el públic. De ben segur, aquest somni s’ha complert i culmina amb Bobo Club, un àlbum ballable que deixa enrere els sons més rock per endinsar-se en fórmules electropop i disco.

 

Benvinguts al Bobo Club

 

L’addictiu single Mi Festival obria el concert i Albert Peiró –veu principal– ens convidava a gaudir de la festa: “Benvinguts al Bobo Club”. Un club on tothom és benvingut, un espai festiu ple de màgia on pots allunyar-te dels prejudicis sense complexes i sentir-te totalment lliure. “Més lliures que vosaltres no hi ha ningú ara mateix”. Conttra va presentar l’àlbum amb una essència totalment renovada, on per exemple els vam sentir cantar en castellà per primer cop.

 

Back to 80’s

 

El tema Bobo club, a ritme dels vuitanta, representa la ideologia de Conttra i la seva actitud vers a la vida, la indústria musical i la societat. Amb Colibríes, el quartet va demostrar que ha deixat enrere l’estil rock que els definia fa uns anys. El tema sona als vuitanta i a ritme desenfrenat fent una metàfora amb aquests ocells que no paren de treballar i aletejar per volar.

Tot i que la sonoritat disco és la que defineix el nou treball de Conttra, el grup també afegeix tocs més moderns amb sintetitzadors que vam poder escoltar amb els temes Sin i ¿Dónde estás?, les cançons més profundes de l’àlbum. Albert Peiró es va quedar a soles amb els teclats i els cors punxants d’Oscar Cabo i Martí Verdú per interpretar la part més punyent de tot el concert.

 

A ritme frenètic

 

El Bobo Club va tornar a vibrar a ritme frenètic amb l’electropop de Días en los que pudimos bailar (mai millor dit) i Adicción, un cant utòpic on l’única moda fos la de no seguir cap moda.

Your sister (Wonder Music, 2016) i I got down on my knees (El Segell del Primavera, 2018) van sonar al Bobo Club com a record dels inicis de la banda, “No seríem Conttra si no tinguéssim un passat”. Els solos de guitarra d’Oscar Cabo ens recordaven l’estil més pur del rock acompanyat de l’incessant bateria de Martí Verdú i els balls incansables i seductors d’Albert Peiró.

El Bobo Club anava tancant amb Versión Final, un tema gairebé instrumental amb melodies repetitives i amb una tornada cantada per tothom. Quan el tema ja havia acabat, el públic va seguir cantant obligant la banda a tornar a interpretar de nou la cançó. Senyal que ningú volia marxar, els Conttra en directe són una dosi d’adrenalina.

El quartet s’acomiadava amb De cine, probablement la cançó més ballable de tot el disc. No hi ha dubte que l’estrena de l’àlbum ha estat un èxit i que Conttra ha tornat per la porta gran. Gràcies, ens heu fet sentir autèntics membres del Bobo Club.

Conttra | © Aitor Rodero
Conttra | © Aitor Rodero
Conttra | © Aitor Rodero
Albert Peiró, Conttra | © Aitor Rodero
Conttra | © Aitor Rodero
Oscar Cabo, Conttra | © Aitor Rodero
Conttra | © Aitor Rodero
Conttra | © Aitor Rodero

Autores de este artículo

Aitor Rodero

Aitor Rodero

Antes era actor, me subía a un escenario, actuaba y, de vez en cuando, me hacían fotos. Un día decidí bajarme, coger una cámara, girar 180º y convertirme en la persona que fotografiaba a los que estaban encima del escenario.

Halley Records

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

PAVVLA a El Molino, Festival Mil·lenni. Foto © Víctor Parreño

PAVVLA es fa gran al Festival Mil·lenni

PAVVLA, el projecte musical de Paula Jornet, va presentar el seu segon LP ‘Secretly hoping you catching me looking’ (Luup Records, 2018) en un Molino amb tot venut dins de la programació del Festival Mil·lenni.

Villagers. Foto © Sergi Moro

La luz de Villagers llega a Barcelona

El proyecto liderado por el irlandés Conor O’Brien presenta su quinto disco, ‘The Art of Pretending to Swim’ (Domino, 2018), con un directo impresionante en la Sala Razzmatazz

Aiala - Fem(me) Futur. Foto © Aitor Rodero

Fem(me) Futur: Las mujeres también hacemos ruido

El mini festival Fem(me) Futur, que tuvo lugar el pasado miércoles 4 de marzo en La [2] de Apolo, dio protagonismo en su primera edición a tres propuestas emergentes de Barcelona lideradas por el talento femenino y con el nexo común de la música negra.

Koko-Jean & The Tonics. © Víctor Parreño

Koko-Jean & The Tonics: Un torbellino y tres maestros

Koko-Jean & The Tonics acudieron al Milano Jazz Club para ofrecer, finalmente, el concierto que el 52 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona había programado con anterioridad. Sobreponerse o tirar la toalla, no existe otra alternativa.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat