El setmanari musical #16

Avui al setmanari musical: Billie Eilish, Coque Malla, Dan Hammond i Gabriela Richardson, Marco Fonktana, Steven Munar, Droeloe, Joan Colomo, el Grec i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Hidden Track Records

PUBLICIDAD

Comencem el setmanari musical #16 amb el boom de Billie Eilish que en les darreres hores ha trencat internet. Ríete tú de Rompe Ralph. Si l’artista ja va tornar-nos crazys quan, fa setmanes, va penjar una foto amb els cabells tenyits de ros, ara ho ha tornat a petar amb les fotos de Craig McDean a la portada de la revista Vogue. El seu missatge ha estat clar: “it’s all about what makes you feel good”. I és que amb aquestes fotografies que desprenen glamour a cada píxel, és la primera vegada que veiem a la cantant vestida d’aquesta manera. Acostumats a veure-la amb roba ben ampla, ja us podeu imaginar la pols que han aixecat. Pols positiva i que mai falti la pols negativa dels haters.

Creuem el ‘charco’ per explicar-vos una notícia que ens queda bastant més a prop: en plena edició del Guitar BCN, Coque Malla ha rebut la Pua d’Or del festival. Els motius estan clars: és un dels referents del rock nacional i la seva cartera d’èxits és ben llarga. Ara, amb un èxit més. Aquest premi també l’han rebut en edicions anteriors Caetano Veloso, Estrella Morente, Jorge Drexler i Joe Satriani. 

Droeloe: Viatge audiovisual a casa nostra

 

A falta de viatges, poseu-vos en mans de Droeloe. És un projecte de música electrònica que crea en directe una experiència audiovisual que us fliparà. I, per sort, la podreu viure a Barcelona. Serà el 12 de novembre a la sala Razzmatazz sota el títol Unexpected Odissey… Més clar impossible! Busqueu els seus projectes a YouTube i al·lucineu.

A Qualsevol Nit ja sabeu que ens agrada descobrir-vos nous artistes i aquest no podia faltar en al nostre setmanari musical: Gong Gong Gong (o top top top). Són un duo de Pequín i aquesta setmana han estrenat una remescla molt orgánica del seu single Moonshadows. Ha estat amb la col·laboració del productor Simon Frank i en ella el baix és més protagonista que mai. Si us mola, ja ho sabeu! Aquest ha estat el segon single de Phantom Rhythm Remixed, el nou àlbum del duo.

Notícies, també, des de Colòmbia. Julián Mayorga està en un dels moments més dolços de la seva carrera. El seu últim disc va despertar crítiques molt positives dels mitjans i ara el cantant ha tornat amb el videoclip del tema que dona nom al disc: Cuando tengo fiebre veo la cabeza de un leopardo magnífico. Black and white power i ens encanta!

Steven Munar: Tenim data!

 

Ja ho podem dir ben alt: Steven Munar vindrà a Barcelona per presentar el seu últim disc (i amb banda completa!). Serà el divendres 4 de juny a BARTS i hi podrem gaudir d’uns dels treballs discogràfics més estimats del pop nacional més recent: The Fish and The Net. I per si la notícia no fos suficientment bona, tindrem sobre l’escenari la banda completa, The Miracle Band.

Parlem de col·laboracions perquè en tenim dues de ben potents. Per una banda, El último vecino s’ha sumat a Nueve desconocidos per portar-nos el seu nou single Preguntas. Ereu capaços d’imaginar el poder artístic d’una aliança com aquesta? Encara no tenim aquí el tema al complet perquè es publicarà aquest divendres, però ja ens han avançat unes poques notes. I ara us parlem d’una altra col·laboració que mola molt i ens porta molts bons records: Gabriela Richardson i el músic, productor i DJ Dan Hammond (Gavin moss, Crystal Fighters). Després de treballar junts al súper hit Hundred Miles, tornen al pop i groove mediterrani amb All I Need. A més, aquí l’anècdota, el videoclip està protagonitzat per Elena Marín, ballarina, entre molts altres artistes, de Rosalía.

I per últim, una data per apuntar-se a l’agenda. Després d’esgotar entrades pel primer concert al Teatre Coliseum, Fuerza Nueva presenta nova data: dijous 14 de maig. No us sonen? És el projecte sorgit de la unió de dos dels talents més genials de l’escena musical estatal: Los Planetas i Niño de Elche.

Strenes: Tossudament alçats

 

No, la frase no és nostra; ho han dit les dades que recullen l’edició número 9 del festival Strenes, del que també ens volem fer ressò al setmanari musical. Estan “tossudament alçats” i han resistit totes les adversitats del moment gràcies a la seva passió i compromís amb el talent i el públic. Olé! A causa del confinament comarcal, hi ha hagut un considerable retorn d’entrades que ja estaven venudes, però, tot i això, hi han passat prop de 10.000 espectadors al llarg dels vint-i-set concerts programats, dels que només s’ha hagut de suspendre el d’Arnau Griso a causa de la pluja. Felicitats a tot l’equip i ens veiem en una desena edició que ho petarà ben fort i serà tot un aniversari!

Per altra banda, parlant també de festivals, el Grec acaba d’anunciar espectacles per aquest juliol. I és que s’acosta l’estiu i ja fa olor de Grec! A la programació trobem dues cites brillants al Teatre Grec amb Cimafunk i Rodrigo Cuevas i, després, un seguit de concerts a BARTS d’on destaquem Tarta Relena o The Sey Sisters. Tenim moltes ganes de gaudir-lo!

Acabem amb tres novetats ben locals: River Omelet ens ha portat Closer, una oda a la vida i als que ja no hi són. Un tema que recorda molt a la sonoritat de Mumford and Sons i The Lumineers. Joan Colomo ha estrenat  el vídeo de Salvem el Planeta!, el segon single d’avançament del seu nou Disc Trist que dona aires de videojoc. Ben divertit! I per últim, Marco Fonktana, el mític MC de l’escena de hip hop barcelonina ha publicat el seu nou àlbum CroonerNo us diem res més perquè ben aviat en tindreu la ressenya a la nostra web!

Imagen de portada © Craig McDean

Autora de este artículo

Halley Records

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Yoko Ono no tuvo la culpa, por Anabel Vélez

La culpa de todo no la tiene Yoko Ono

Harta de tanta crítica absurda contra las mujeres por el simple hecho de ser mujeres o por haberse casado con músicos conocidos, esta semana Anabel Vélez le dedica una oda a Yoko Ono. Alabada sea.

El setmanari musical. Olivia Rodrigo MTV Awards

El setmanari musical #28

En el setmanari musical de hoy: LEM Festival 2021, MTV y Olivia Rodrigo, 53 Festival Int. de Jazz de Barcelona, Comando Suzie, Albert Pla, BAM y mucho más.

IN-SOMNI. CRIM. Foto © Eric Altimis

In-Somni 2021: Fugint de la senzillesa

El 18 i el 19 de setembre el festival In-Somni celebrarà la seva 18a edició al parc de la Coope, a Sarrià de Ter. Parlem amb Jaume Massaguer, director del festival, per descobrir com encaren aquesta edició pandèmica i els concerts que no ens podrem perdre.

El setmanari musical #27

El setmanari musical #27

Hoy en el setmanari musical: Rigoberta Bandini, la huelga del ocio nocturno, los Sparks, el retorno de ABBA, Drake, El Petit de Cal Eril, Leiva… Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

El setmanari musical #26. Charlie Watts

El setmanari musical #26

Hoy en el setmanari musical: Charlie Watts, Posidònia Fest, Lorde, Bonitx, Les Nits d’Acústica, Sons del Món, Aiala, SZA i Xavi Mercadé. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Horóscopo musical Virgo

Tu horóscopo musical se alinea con Virgo

¡Por fin llegan vuestras predicciones musicales! Un horóscopo que no solo augura cómo irán tus próximos 30 días; también te recomienda la mejor música para pasar el mes en función de tu signo zodiacal. Arrancamos con los protagonistas de este mes, los artistas Virgo, y sus mejores temas según tu signo y lo que te espera.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat