El setmanari musical #19

Aquesta setmana en el nostre resum musical: Barba Corsini, Nick Cave, Nirvana, Heba, Ratpenat, Javiera Mena, Sharon van Etten i Angel Olsen i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

Anem a començar amb el súper tema de la setmana: Eurovisión!… Ai, lectores i lectores, que poc ens coneixeu si de veritat us pensàveu que anàvem a dedicar-li el gran protagonisme en el setmanari. És tan important aquest festival com perquè aixequi tanta polseguera com ho fa any rere any? Doncs… què dir-vos? Es veu que sí i no ho dic perquè dissabte passat els meus Stories es van omplir de gent fent ‘porras’, sopars amb diversos plats europeus sobre la taula o amb la casa plena de banderetes del món (que també…), ho dic perquè segons les dades més de 4 milions de persones van seguir l’esdeveniment per La 1. Heavy. Ei, però no m’amagaré, jo estava allà, davant de la tele donant-ho tot durant el Tout l’univers (ehem, guanyadora, ehem).

Seguim amb més actualitat, Amazon Prime Video. El teniu? Doncs apunteu-vos això: estrenarà en exclusiva aquest setembre Everybody’s Talking About Jamie, adaptació cinematogràfica del hit musical. Continuem amb una anècdota bastant graciosa, però d’aquelles que… si et passés a tu, no faria cap mena de gràcia. Resulta que el bebè de la portada de Nevermind de Nirvana, ara un adult de 30 anys, fa anys que reclama els drets de la imatge per la qual la seva família només va rebre 200 dòlars. El ressentiment deu ser ben gran: és una de les imatges més icòniques de l’imaginari col·lectiu.

I no podíem començar amb les novetats internacionals sense abans cridar: feliços 80, Bob Dylan! Sabem que ell ni ens sent ni ens llegeix, però nosaltres, a ell, l’escoltem cada dia <3.

Sharon i Angel, duo de ladies

 

Sabem que per vosaltres ja no deu ser notícia perquè el teniu en loop! Sharon van Etten i Angel Olsen, dues veus inigualables, han creat el seu propi so en el tema conjunt Like I Used To.

Qui també ens ha sorprès amb novetats han estat Thom Yorke, Jonny Greenwood i Tom Skinner. Han presentat The smile, la seva nova banda que ja ha actuat en un directe online del festival Glastonbury.

I tanquem amb Nick Cave, que ha anunciat la data de llançament del seu nou àlbum en físic, pel 18 de juny, i que també és un dels noms estrella del Primavera Sound. Sí, parlem del seu cartell perquè ho té tot: Dua Lipa, Massive Attack, Gorillaz, Lorde, Beck, Tyler The Creator, The National, The Strokes i molt més.

L’entusiasme de Javiera Mena

 

La cantautora nominada a un Latin Grammy ja fa temps que ens portava nova música i ara per fi ha publicat el seu EP I. Entusiasmo. Un nou treball discogràfic amb nous temes, Diva i Pasión A.K.A Ilusión; i els singles que ja hem pogut escoltar com Dos, Corazón Astral o el nostre preferit, Flashback.

Conegut per haver tocat amb bandes com Els Pets, Trau o Carlos Sadness, Jordi Bastida és ara Chico Jorge per fer volar en solitari tot el seu talent. Després de debutar amb Las flores que arden, el de Sabadell ha estrenat amalgama de miedo y furia, segon avançament del seu EP debut.

I acabem amb una mica d’urban: els rapers Vietnam Keed i Syto de HGC s’han unit a It is what it is. I és que el de Barcelona està preparant una trilogia de singles per escalfar motors de cara al seu primer treball. En aquest primer tema, reflexiona sobre la classe baixa i la pobresa.

HEBA, més enllà de l’electrònica

 

Fans de l’electrònica, però sense ser entusiasmats de la ‘tralla’? Amants dels sons electrònics, però chill? Heu d’escoltar HEBA i el seu nou treball HEBA 3, una electrònica preciosa, cuidada, orgànica i perfecta tant per escoltar mentre es treballa com per muntar-se la ‘rave’ a casa (no més de 10 persones, clar).

Per la seva banda Barba Corsini ha estrenat el videoclip per Pirineo, el primer single que ens mostrà per on tirarà el seu disc debut, Un nou incendi, que veurà la llum d’aquí ben poc, l’11 de juny. Produït al seu estudi del barri del Clot, serà el primer treball discogràfic d’aquest grup de música electrònica amb influències del dub, la poesia sonora, el collage i el noise.

I acabem amb una novetat més, també en forma de videoclip! Es tracta d’Incombustibles de Ratpenat com a part del seu segon àlbum 50% glam 50% clavegueram. Ja fa un any que el van publicar… per què publiquen ara aquest videoclip? Doncs per celebrar que ara sí que sí que podran presentar l’àlbum en directe i, a més, amb el cartell d’entrades exhaurides. Serà aquest dissabte 29 a la sala Wolf!

Autora de este artículo

EGE, Carlos Gasca

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Yoko Ono no tuvo la culpa, por Anabel Vélez

La culpa de todo no la tiene Yoko Ono

Harta de tanta crítica absurda contra las mujeres por el simple hecho de ser mujeres o por haberse casado con músicos conocidos, esta semana Anabel Vélez le dedica una oda a Yoko Ono. Alabada sea.

El setmanari musical. Olivia Rodrigo MTV Awards

El setmanari musical #28

En el setmanari musical de hoy: LEM Festival 2021, MTV y Olivia Rodrigo, 53 Festival Int. de Jazz de Barcelona, Comando Suzie, Albert Pla, BAM y mucho más.

IN-SOMNI. CRIM. Foto © Eric Altimis

In-Somni 2021: Fugint de la senzillesa

El 18 i el 19 de setembre el festival In-Somni celebrarà la seva 18a edició al parc de la Coope, a Sarrià de Ter. Parlem amb Jaume Massaguer, director del festival, per descobrir com encaren aquesta edició pandèmica i els concerts que no ens podrem perdre.

El setmanari musical #27

El setmanari musical #27

Hoy en el setmanari musical: Rigoberta Bandini, la huelga del ocio nocturno, los Sparks, el retorno de ABBA, Drake, El Petit de Cal Eril, Leiva… Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

El setmanari musical #26. Charlie Watts

El setmanari musical #26

Hoy en el setmanari musical: Charlie Watts, Posidònia Fest, Lorde, Bonitx, Les Nits d’Acústica, Sons del Món, Aiala, SZA i Xavi Mercadé. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Horóscopo musical Virgo

Tu horóscopo musical se alinea con Virgo

¡Por fin llegan vuestras predicciones musicales! Un horóscopo que no solo augura cómo irán tus próximos 30 días; también te recomienda la mejor música para pasar el mes en función de tu signo zodiacal. Arrancamos con los protagonistas de este mes, los artistas Virgo, y sus mejores temas según tu signo y lo que te espera.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat