La Ludwig Band: Entre tons i veus

La Ludwig Band va presentar el seu primer àlbum ‘Al límit de la tonalitat’ (The Indian Runners, 2020) a la Salamadra dins del Let’s Festival. Un directe sorprenent que consolida a la banda com una de les revelacions de la música en català.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Hidden Track Records

PUBLICIDAD

A El Cuartelillo –una antiga caserna de la Guàrdia Civil d’Espolla– és on La Ludwig Band s’ha anat forjant des del 2017. El grup va rememorar els seus inicis tocant alguns temes del seu EP La Ludwig Band (Autoeditat, 2018) i va presentar el seu primer àlbum d’estudi, Al límit de la tonalitat (The Indian Runners, 2020). No hi ha dubte, que en escoltar-los ens traslladem a la sonoritat d’en Pau Riba o Pi De La Serra passant per contemporanis com Manel. La Ludwig beu d’aquestes influències movent-se entre el folk i el pop rock en un directe proper i informal carregat de bons missatges.

En tonalitats majors

 

En Quim Carandell –l’alma mater del grup– s’encarregava de fer-nos riure i de presentar els temes juntament amb la seva tonalitat. A la Salamandra vam entrar de ple en les tonalitats majors, aquelles que associem a sentiments de felicitat i alegria i si més no, és el que transmet la banda dalt de l’escenari.

La Ludwig Band és capaç de cantar sobre la mort omplint de vida la seva música. Ho vam poder constatar en exclusiva al tema S’ha mort l’home més vell d’Espolla, en Do Major. La cançó rendeix homenatge a aquest senyor estimat pel poble i ens convida a veure el costat positiu de la mort. “Hem de recordar el que ens va ensenyar i l’hem de portar sempre dins del cor”, diu la lletra. Com a sorpresa, va pujar a l’escenari el tècnic de so Pau Esteve per solejar amb l’harmònica. La banda va deixar un missatge ben clar: ningú sap qui serà el següent i per tant, motiu suficient per viure el moment al màxim.

En La Major, Val a dir, un tema que ens parla d’un noi que es va enamorar d’una noia i el va portar pel camí de l’amargura. A Fòssil, en Fa Major, a ritme lent ens parlen de quan estàs buscant una cosa i trobes exactament la contrària. Pau Lanzetta omplia el tema d’harmonies amb el piano i Gabriel Bosch improvisava a la guitarra elèctrica un solo ben melòdic. No va ser l’únic solo que vam poder escoltar, La Ludwig Band va tocar el blues Jerusalem, ja que tal com ells deien no poden acabar un concert sense haver-ne tocat un. Va ser el moment idoni per escoltar el talent de la banda solejant amb els seus instruments, destacant l’extravertit Lluc Valverde al clarinet.

Sis músics, sis veus

 

Quim Carandell és la veu principal amb un registre i estil que ens recorda a Bob Dylan. L’acompanyen també a la veu els altres cinc músics definint un clar caràcter vocal que determina el seu últim treball. Bones harmonies i bona afinació, gens fàcil d’aconseguir en un directe i menys amb sis veus. La Ludwig apunta maneres.

En Re Major sonaven en format de medley Avui he anat a Cal Coix i Marta, acompanyades d’un potent joc de llums. A Marta ressaltava la presència del baix d’Andreu Galofré i la culminació del tema a cappella amb la guitarra acústica d’en Quim. Vam escoltar una nova versió d’El fill del rei, un dels pocs temes que van sonar en tonalitat menor. Els riffs melòdics del clarinet d’en Lluc aportaven més dinamisme i una nova sonoritat al tema. Seguidament sonava Cançó núm. 8 “Te’n recordes?” dels temes més corals de l’àlbum.

El líder del grup és qui escriu les lletres que ens parlen d’històries que es mouen entre la narració i la poesia. Judes és probablement la culminació d’aquest estil i personalment el tema més carregat de bons missatges. Ens parla de l’amor, l’alegria i sobre les bones accions per viure en harmonia. “Per ser bona persona, l’univers t’atorga per continuar viu”.

La banda té personalitat pròpia i la sap transmetre a través de la seva música. Joventut, talent i senzillesa, La Ludwig Band té tot el necessari per enlairar la seva carrera musical.

La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Quim Carandell, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Roger Cassola:, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Quim Carandell, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Lluc Valverde, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Pau Lanzetta, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Pau Esteve i Lluc Valverde, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Quim Carandell i Lluc Valverde, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
La Ludwig Band | © Víctor Parreño

Autores de este artículo

Víctor Parreño

Víctor Parreño

Me levanto, bebo café, trabajo haciendo fotos (en eventos corporativos, de producto... depende del día), me echo una siesta, trabajo haciendo fotos (en conciertos, en festivales... depende de la noche), duermo. Repeat. Me gustan los loops.

Caamaño&Ameixeiras

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Mala Rodríguez. © Víctor Parreño

Mala Rodríguez: Alma al descubierto

La Mala Rodríguez celebró los 20 años de ‘Lujo Ibérico’ con un acústico íntimo en el que, acompañada de una guitarrista y nadie más, revisó la producción discográfica que la vio nacer como artista y convertirse en una de las más respetadas en el mundo del rap en español.

Joan as Police Woman. Foto © Aitor Rodero

Joan as Police Woman: A corazón abierto

Joan Wasser, más concocida como Joan as Police Woman, defendió a piano y guitarra el material de su recién publicado disco ‘Joanthology’, un repaso a sus 15 años de trayectoria musical.

Dulce Pontes en el Palau de la Música Catala, Barcelona

Dulce Pontes: Dolç caminar

Crònica del concert de la portuguesa Dulce Pontes, considerada una de les millors veus del fado actual, dins del Guitar Festival al Palau de la Música. Text de Marina Tomàs.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat