La Ludwig Band: Entre tons i veus

La Ludwig Band va presentar el seu primer àlbum ‘Al límit de la tonalitat’ (The Indian Runners, 2020) a la Salamadra dins del Let’s Festival. Un directe sorprenent que consolida a la banda com una de les revelacions de la música en català.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

A El Cuartelillo –una antiga caserna de la Guàrdia Civil d’Espolla– és on La Ludwig Band s’ha anat forjant des del 2017. El grup va rememorar els seus inicis tocant alguns temes del seu EP La Ludwig Band (Autoeditat, 2018) i va presentar el seu primer àlbum d’estudi, Al límit de la tonalitat (The Indian Runners, 2020). No hi ha dubte, que en escoltar-los ens traslladem a la sonoritat d’en Pau Riba o Pi De La Serra passant per contemporanis com Manel. La Ludwig beu d’aquestes influències movent-se entre el folk i el pop rock en un directe proper i informal carregat de bons missatges.

En tonalitats majors

 

En Quim Carandell –l’alma mater del grup– s’encarregava de fer-nos riure i de presentar els temes juntament amb la seva tonalitat. A la Salamandra vam entrar de ple en les tonalitats majors, aquelles que associem a sentiments de felicitat i alegria i si més no, és el que transmet la banda dalt de l’escenari.

La Ludwig Band és capaç de cantar sobre la mort omplint de vida la seva música. Ho vam poder constatar en exclusiva al tema S’ha mort l’home més vell d’Espolla, en Do Major. La cançó rendeix homenatge a aquest senyor estimat pel poble i ens convida a veure el costat positiu de la mort. “Hem de recordar el que ens va ensenyar i l’hem de portar sempre dins del cor”, diu la lletra. Com a sorpresa, va pujar a l’escenari el tècnic de so Pau Esteve per solejar amb l’harmònica. La banda va deixar un missatge ben clar: ningú sap qui serà el següent i per tant, motiu suficient per viure el moment al màxim.

En La Major, Val a dir, un tema que ens parla d’un noi que es va enamorar d’una noia i el va portar pel camí de l’amargura. A Fòssil, en Fa Major, a ritme lent ens parlen de quan estàs buscant una cosa i trobes exactament la contrària. Pau Lanzetta omplia el tema d’harmonies amb el piano i Gabriel Bosch improvisava a la guitarra elèctrica un solo ben melòdic. No va ser l’únic solo que vam poder escoltar, La Ludwig Band va tocar el blues Jerusalem, ja que tal com ells deien no poden acabar un concert sense haver-ne tocat un. Va ser el moment idoni per escoltar el talent de la banda solejant amb els seus instruments, destacant l’extravertit Lluc Valverde al clarinet.

Sis músics, sis veus

 

Quim Carandell és la veu principal amb un registre i estil que ens recorda a Bob Dylan. L’acompanyen també a la veu els altres cinc músics definint un clar caràcter vocal que determina el seu últim treball. Bones harmonies i bona afinació, gens fàcil d’aconseguir en un directe i menys amb sis veus. La Ludwig apunta maneres.

En Re Major sonaven en format de medley Avui he anat a Cal Coix i Marta, acompanyades d’un potent joc de llums. A Marta ressaltava la presència del baix d’Andreu Galofré i la culminació del tema a cappella amb la guitarra acústica d’en Quim. Vam escoltar una nova versió d’El fill del rei, un dels pocs temes que van sonar en tonalitat menor. Els riffs melòdics del clarinet d’en Lluc aportaven més dinamisme i una nova sonoritat al tema. Seguidament sonava Cançó núm. 8 “Te’n recordes?” dels temes més corals de l’àlbum.

El líder del grup és qui escriu les lletres que ens parlen d’històries que es mouen entre la narració i la poesia. Judes és probablement la culminació d’aquest estil i personalment el tema més carregat de bons missatges. Ens parla de l’amor, l’alegria i sobre les bones accions per viure en harmonia. “Per ser bona persona, l’univers t’atorga per continuar viu”.

La banda té personalitat pròpia i la sap transmetre a través de la seva música. Joventut, talent i senzillesa, La Ludwig Band té tot el necessari per enlairar la seva carrera musical.

La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Quim Carandell, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Roger Cassola:, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Quim Carandell, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Lluc Valverde, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Pau Lanzetta, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Pau Esteve i Lluc Valverde, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
Quim Carandell i Lluc Valverde, La Ludwig Band | © Víctor Parreño
La Ludwig Band. © Víctor Parreño
La Ludwig Band | © Víctor Parreño

Autores de este artículo

Víctor Parreño

Víctor Parreño

Me levanto, bebo café, trabajo haciendo fotos (en eventos corporativos, de producto... depende del día), me echo una siesta, trabajo haciendo fotos (en conciertos, en festivales... depende de la noche), duermo. Repeat. Me gustan los loops.

EGE, Carlos Gasca

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

concert-ephemerals-bam-plaça-dels-angels-barcelona-qualsevol-nit

BAM 2016: Viernes

Así fueron los conciertos en el Barcelona Acció Musical (BAM Festival) y las Festes de la Mercè en el segundo día, viernes.

Kokoshca. © Montse Melero Arjona

Kokoshca: més vitalistes que mai

La banda va presentar l’àlbum ‘Kokoshca’ (Sonido Muchacho, 2021) al pati d’armes del Castell de Montjuïc pel cicle Sala BCN. Els pamplonesos tornen a la càrrega amb un disc pop i ple de positivisme.

Concierto de Rubén Blades en el Poble Espanyol

Todos los Blades el ‘Bleids’

El panameño Rubén Blades se despide de sus conciertos de salsa en el Poble Espanyol con su gira Caminando, adiós y gracias. Texto de Carlos Robles.

Najwa Nimri. Foto © Miguel López Mallach

Najwa Nimri: un visto y no visto

La polifacética Najwa Nimri regresa a la música en el mejor momento de su carrera, tras cuatro años dedicados enteramente al cine y la televisión, con varios reconocimientos y los icónicos personaje en ‘Vis a Vis’ y ‘La Casa de Papel’. El pasado viernes presentó en Razzmatazz su nuevo trabajo ‘Viene de largo’ (Mushroom Pillow, 2020).

Concert de MC50 a l'Apolo, Festival Mil·lenni. Foto © Víctor Parreño

MC50: los gamberros del rock cumplen 50 años

Wayne Kramer revive el espíritu de la mítica banda MC5 para celebrar el 50 aniversario de su formación, en una gira bajo el nombre de MC50 en compañía de Marcus Durant, Kim Thayl, Billy Gould y Brendan Kanty.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat