Mabel Flores: Benvingudes a la vida

La cantautora catalana va presentar el seu tercer treball ‘Meraki’ (Kasba Music, 2021) a la Salamandra dins del projecte Sala Cat. Un directe carregat d’energia i crítica social amb un missatge molt clar: l’empoderament feminista.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Palau de la Música - El Primer Palau

PUBLICIDAD

A mig camí entre la cançó d’autor i el so mestís, la música de Mabel Flores beu de moltes influències sud-americanes, folklòriques i mediterrànies. A ritme de rumba, cúmbia, merengue i reggaeton, l’artista ens va fer reflexionar sobre les problemàtiques socials actuals. Acompanyada d’una banda consolidada i decidida a donar-ho tot sobre l’escenari, Meraki reforça l’evolució musical de l’artista convertint-se en un referent del panorama actual.

Meraki, una manera de viure

 

Meraki és una paraula grega que significa fer les coses amb molta il·lusió i deixar-te la pell en el que fas. Així és com la Mabel Flores viu la música, i això s’ha vist reflectit en el seu últim treball. No hi ha dubte que van donar-ho tot sobre l’escenari, si més no, el directe va ser una grata sorpresa per aquells qui estàvem acostumats a veure l’artista en un format més íntim a duo. El concert va ser un espectacle de so i de llums, acompanyat de moltes coreografies i una escenografia plena de vida decorant l’escenari amb monsteres i heures. Un directe ple d’energia i de música contínua, ja que gran part del concert va sonar en format de medley.

Obria l’actuació amb Ya llega, Vamos a volar i Libre. Una medley ple de vitalitat i perfectament enllaçat amb els riffs de trompeta de Neus Aranda i els tumbaos d’Edu Núñez al piano. Un inici de concert que ens recordava a les mítiques festes de poble que tant trobem a faltar.

Meraki és una oda a l’existència i l’artista ens convidava amb la seva música a celebrar-ho, “Benvingudes a la vida” deia. Com a Canta, a ritme argentí de chacarera, i a Canciones en pijama, la cançó més ballable del disc amb sons d’acordió des dels teclats d’Edu Núñez. L’energia que desprenia la banda també beu molt de les percussions, les quals tenen molta presència al llarg d’aquest últim treball. Amb Àlex Sánchez a la bateria, l’acompanyaven també la mateixa Neus al timbal i güiro i l’Edu al shaker.

Empoderament feminista

 

La Mabel Flores ha defensat el feminisme des del principi de la seva carrera. Vam poder-ho constatar a Es una niña, on l’artista i la Neus acompanyades del piano recitaven una lletra molt dura i realista en aquest sentit. “Pa combatir un patriarcado con sed de sangre, compañeras nunca es tarde.”

Així doncs, no ens agafa per sorpresa que Meraki mantingui el to i el missatge de la reivindicació feminista en tot moment. Ho podem escoltar als temes Algo torpe i Mi amante preferida o Mujer incendio, a ritme de cumbia i amb un potent solo de guitarra d’en David Verdugo.

Mabel Flores és d’aquelles artistes que utilitza la música per dir el que no es podria dir amb paraules i encerta de ple. Escoltar Meraki provoca moltes emocions que conviden a reflexionar i és que, quan un fa les coses amb il·lusió i s’hi deixa la pell, aconsegueix tot el que vol.

Mabel Flores. © Aitor Rodero
Mabel Flores | © Aitor Rodero
Àlex Sánchez, Mabel Flores. © Aitor Rodero
Àlex Sánchez, Mabel Flores | © Aitor Rodero
Mabel Flores. © Aitor Rodero
Mabel Flores | © Aitor Rodero
Mabel Flores. © Aitor Rodero
Mabel Flores | © Aitor Rodero
Neus Aranda, Mabel Flores. © Aitor Rodero
Neus Aranda, Mabel Flores | © Aitor Rodero
David Verdugo. Mabel Flores. © Aitor Rodero
David Verdugo, Mabel Flores | © Aitor Rodero
Mabel Flores. © Aitor Rodero
Mabel Flores | © Aitor Rodero

Autores de este artículo

Aitor Rodero

Aitor Rodero

Antes era actor, me subía a un escenario, actuaba y, de vez en cuando, me hacían fotos. Un día decidí bajarme, coger una cámara, girar 180º y convertirme en la persona que fotografiaba a los que estaban encima del escenario.

EGE, Carlos Gasca

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Cecile McLorin Salvant, BARTS (GREC)

Cécile McLorin Salvant o el arte de la interpretación

La sala Barts vivió con Cécile McLorin Salvant una noche memorable enmarcada dentro del festival Grec, presentada también por la organización como una de las previas del próximo Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que llega a su cincuentenario.

concert-c-duncan-primavera-club-sala-apolo-barcelona-qualsevol-nit

Primavera Club – Sábado

El Primavera Club es la edición de otoño del festival Primavera Sound. El sábado 22 fue la segunda jornada, con Minor Victories como cabeza de cartel.

Arnau Obiols. Foto © Víctor Parreño

Arnau Obiols: Benditas padrinas

Arnau Obiols presentó su último proyecto en solitario ‘Tost’ inspirado en los cantes, músicas i sonidos del Pirineu català, dentro del ciclo de Folk en el Centre Artesà Tradicionàrius.

Destroyer, Bikini

Destroyer: Días de vino y rosas

Los canadienses Destroyer, proyecto personal de Dan Bejar, presentaron en la sala Bikini de Barcelona su último trabajo ‘Ken’ (Merge Records / Dead Oceans, 2017).

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat