M Clan: Els clàssics mai fallen

Carlos Tarque i Ricardo Ruipérez van tocar en acústic a la sala BARTS pel festival Guitar BCN. Un concert de luxe per gaudir dels hits de M Clan en format íntim i amb un matís musical diferent.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

M Clan, en actiu des dels anys 90, és reconeguda com una de les bandes més rellevants del rock espanyol. Ara el duo ofereix una gira per rememorar totes aquelles cançons que els han acompanyat al llarg de la seva carrera. Vam escoltar els hits amb una nova sonoritat en acústic amb tocs d’harmònica, percussió i amb la veu de Carlos Tarque omplint la sala BARTS. El concert el sostenia l’implacable Ricardo Ruipérez a la guitarra, no va caldre res més per reviure i cantar els temes a ple pulmó.

El somni americà

 

El 2016 el duo va viatjar a Nashville –la seu del country– per gravar Delta (Warner, 2016) el seu últim àlbum d’estudi. Un àlbum que ens sorprèn, ja que trenca amb la tessitura musical habitual. Ens vam endinsar de ple en el folk i country americà amb la balada California, un tema melancòlic i reflexiu que fa referència a un somni americà perdut. Abans d’escoltar-la, però, Ricardo Ruipérez recordava amb nostàlgia els inicis musicals de la banda i dedicava la cançó a Barcelona “la ciudad que tanto nos ha dado”. També vam poder escoltar Concierto salvaje, d’estil folk rock on Tarque s’afegia a la guitarra i demostrava les seves noves habilitats a les sis cordes.

Collage d’estils

 

A més del country, la banda també opta per sonoritats més comercials com per exemple al tema Llamando a la Tierra (Warner, 1999). La versió de Serenade de Steve Miller Band va ser el primer hit de la banda. Com deia Ruipérez, és una composició que els hi va canviar la forma de veure les coses, “estamos muy agradecidos”. Aquest cop escoltàvem cantar a Carlos Tarque acompanyat del cajón que aportava molt més dinamisme i potència al directe.

En una línia més soul vam escoltar Para no ver el final (Warner, 2010). El cantant treia la seva millor veu per parlar-nos del desamor igual que a Maggie despierta (DRO East West, 2000), versió de Maggie May de Rod Stewart. La cançó ens parla sobre un noi que queda destrossat per la ruptura amorosa amb Maggie, però ell la segueix estimant igual. El duo explicava que Stewart ha sigut sempre un referent musical i van fer aquesta versió per assemblar-se una mica a ell.

Rememorant els clàssics

 

M Clan van continuar amb el seu hit Miedo (DRO East West, 2004) que van dedicar als sanitaris pel seu esforç i van denunciar el poc agraïment que reben. El duo assegurava haver passat més por que mai durant aquesta època pandèmica.

El concert no podia haver acabat sense Perdido en la ciudad (Warner, 1995). Aquest tema –dedicat a tots els fans que segueixen al grup des del principi– forma part de l’àlbum debut gravat a Memphis on es deixa entreveure la clara influència del rock americà. És dels temes on més vam trobar a faltar la banda al complet o poder escoltar algun solo d’en Ruipérez.

Els anys passen, però el tema Carolina (DRO East West, 2000) segueix sent un dels hits més reconeguts de la banda.“Carolina ya tiene edad para hacer el amor…”. Qui no ha cantat aquesta cançó una nit d’estiu amb amics? Vam poder escoltar una versió diferent amb Carlos Tarque a l’harmònica solejant entre estrofes. A la BARTS vam viure un d’aquells concerts que desitges que no acabi mai. Els M Clan són un clàssic que mai falla.

Carlos Tarque, M Clan | © Miguel López Mallach
Ricardo Ruipérez, M Clan | © Miguel López Mallach
M Clan | © Miguel López Mallach
Carlos Tarque, M Clan | © Miguel López Mallach
M Clan | © Miguel López Mallach
Carlos Tarque i Ricardo Ruipérez, M Clan | © Miguel López Mallach

Autores de este artículo

Miguel López Mallach

Miguel López Mallach

De la Generación X, también fui a EGB. Me ha tocado vivir la llegada del Walkman, CD, PC de sobremesa, entre otras cosas.
Perfeccionista, pero sobre todo, observador. Intentando buscar la creatividad y las emociones en cada encuadre.

EGE, Carlos Gasca

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Steffen Morrison. © Víctor Parreño

Steffen Morrison: Positivismo

El Mas i Mas Festival abrazó el soul de raíces en la presentación de Soul Revolution, último e introspectivo trabajo del cantante originario de Surinam, Steffen Morrison.

Giorgio Moroder. Foto © Miguel López Mallach

Giorgio Moroder: Homenaje al maestro

El dj, productor, intérprete y compositor italiano Giorgio Moroder, padre de la música disco y pionero de la electrónica, repasó su trayectoria repleta de éxitos, premios y colaboraciones de lujo en el festival Jardins de Pedralbes.

Núria Graham. Foto © Sergi Moro

Núria Graham: Mirar atrás y después avanzar

El regreso como solista a los escenarios de Núria Graham tuvo lugar en la sala Apolo de Barcelona, donde presentó por primera vez las íntimas canciones de su nuevo disco ‘Marjorie’ (Primavera Labels, 2020) dentro del Guitar Fest BCN.

Lina_Raül Refree. © Òscar García

Lina_Raül Refree: Emoción sobre capas electrónicas

La actuación de la fadista Carolina Rodrigues (Lina) y del músico y productor Raül Fernández (Raül Refree) es el resultado final de un viaje a en busca de la renovación de la música popular, en este caso, el fado, pero abre tantas puertas que quizás es sólo un inicio.

Nada Surf. Foto © Víctor Parreño

Nada Surf: Un concierto como los de antes

Los neoyorquinos Nada Surf, iconos del rock alternativo de finales de los 90, regresan a Barcelona para celebrar el décimo aniversario de SON Estrella Galicia, con un total de ocho álbumes publicados y un nuevo single lanzado recientemente ‘Can’t Get It Out’.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat