El setmanari musical #17

Avui al nostre setmanari musical parlarem de: The Chemical Brothers, P!nk, Jack in Water, Sónar, TMATNB, The Tyets, Els Amics de les Arts, Rozalén, i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Hidden Track Records

PUBLICIDAD

No sabem com ha estat el vostre cap de setmana, però el nostre ha estat la repanocha. I és que hem baixat fins a Tarragona per gaudir dels tres dies de música del FiM Vila-seca, que després de 113 artistes i 24 propostes emergents i familiars han tancat aquesta especial edició amb més de 5.000 espectadors i gairebé totes les entrades exhaurides pels seus espectacles. Ha molat! Si parlem de festivals, però, també parlem del Sónar. I és que aquesta setmana ja ens han avançat el color de la seva edició 2022, destacant-ne la presència dels herois llegendaris de l’electrònica, The Chemical Brothers, a més de la seva col·laboració a l’AI and Music Festival que tindrà lloc els dies 27 i 28 d’octubre al CCCB. Un festi que també compta amb l’UPC i betevé. I no podem començar sense explicar-vos un projecte que també mola molt: el Planetary Music de l’ONG Sound Earth Legacy. Es tracta d’un projecte artístic pioner i destinat a recaptar fons per preservar el llegat acústic de la Terra. Entre els músics convidats d’aquesta primera edició trobem John Talabot, Agoria o Oso Leone.

Jack In Water molt melancòlic

 

El músic britànic resident a Mallorca ha estrenat el videoclip de dansa contemporània pel seu nou i melancòlic If I Cared. Després del seu emocionant You Don’t Feel Like Home ens porta aquest tema que és un altre avançament del seu pròxim àlbum debut.

Aquesta setmana també hem rebut la gran notícia que Leifur James passarà per Barcelona aquesta tardor. El de Londres presentarà el seu àlbum Angel in Disguise, el més recent de la seva discografia, el dia 7 d’octubre a la sala Laut. Ja en podeu agafar les entrades per gaudir d’aquest directe i de temes com Wise Old Man o hipnòtic AAID.

I acabem les novetats internacionals amb un tema que ens porta tota la nostàlgia possible: P!nk ha publicat All I Know So far, una cançó 100% P!nk amb què la cantant celebra i anticipa l’estrena del seu documental que estarà disponible el 21 de maig a Amazon Prime Video. Hi ha ganes de recordar vells i bells temps?

Isla de Caras: Un ‘adéu’ que és més un ‘hola’

 

Cada vegada falta menys i tot i que amb la lletra del seu últim single sembli que s’acomiadin, el seu nou àlbum està més i més aprop. Isla de Caras ha presentat Tu forma de decir adiós, el nou avançament del seu imminent LP. Una balada de synthpop trist i alhora tropical que ens dona pistes del que ens hi trobarem:  low fi, soul i chillwave.

Amb una portada d’EP que ens flipa per la seva combinació de colors i elements, Escuelas Pías ha publicat Plantas venenosas, amb temes com Pasatiempos: ritme a tope. La cosa va de plantes, i és que després de Plantas de exterior el novembre de 2020 i Plantas carnívoras aquest febrer, ara arriba aquest tercer EP amb 4 noves cançons de temàtica vegetal. Es nota que ja és primavera.

Si us mola The Weeknd, us portem bones notícies. El duo càntabre de moda, Mentaguay (el nom ho diu tot), presenta City Cool, primer single del seu EP debut Una Ciudad Muy Cool, previst pel juny. Un tema que compta amb tots els elements necessaris per entrar en la banda sonora d’un viatge nocturn en cotxe pel Miami de les discos als 80s.

I seguint amb la música disco dels 80, Rozalén s’ha llençat a la pista de ball al seu nou videoclip, El Paso del Tiempo. Un vídeo on hi ha participat la banda al complet, i que té una lletra molt de crítica amb la tirania del culte a la bellesa. En aquesta mena de sàtira juga un paper fonamental l’aportació especial de Paddy, una dona de 86 anys que figura al Guinness dels rècords com la ballarina de salsa acrobàtica més gran de món.

Molt amics i molt tiets

 

Amics, tiets i coneguts. Així és com han batejat la colabo entre The Tyets i Els Amics de les Arts. Una cançó que crida per tots costats que ja ve el bon temps, que és estiu, i que la vida és ara. Sabeu com va sorgir? A través d’uns missatges privats entre les dues bandes. I és que els de Mataró ja tenien una cançó a punt on encaixaven els Amics, van pensar que s’hi podrien animar i la resta ja és història!

Els TMATNB són capaços de tot. Inclús dedicar una cançó als Triglicèrids: el tipus de grassa més comú que circula pel nostre cos. De fet, així és com es diu el seu quart i últim avançament del seu segon EP Cheat Meal… vaja, ara s’entén tot. Ei! Que els hi dediquem una entrevista en breus breus breus.

Bofirax, de qui també parlarem d’aquí ben poc, aquest divendres treu nou tema: 1993. Una col·laboració amb el saxo d’en Blai Juanet que formarà part del nou EP que sortirà al setembre en vinil. Cada dia ens agrada més el que fa i no podem esperar a escoltar tot el que ens té preparat.

I per acabar, un concert. Ja coneixeu EllEsMusic perquè ja us n’hem parlat i ara us recomanem un directe que us toca ben a prop! Aquest dissabte 15 a La Nau tindrem a Marina Rossell en acústic amb una posterior taula rodona per preguntar-nos “Qui controla els algoritmes musicals?”: Ens hi veiem!

Imagen de portada © Hamish Brown

Autora de este artículo

Halley Records

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Yoko Ono no tuvo la culpa, por Anabel Vélez

La culpa de todo no la tiene Yoko Ono

Harta de tanta crítica absurda contra las mujeres por el simple hecho de ser mujeres o por haberse casado con músicos conocidos, esta semana Anabel Vélez le dedica una oda a Yoko Ono. Alabada sea.

El setmanari musical. Olivia Rodrigo MTV Awards

El setmanari musical #28

En el setmanari musical de hoy: LEM Festival 2021, MTV y Olivia Rodrigo, 53 Festival Int. de Jazz de Barcelona, Comando Suzie, Albert Pla, BAM y mucho más.

IN-SOMNI. CRIM. Foto © Eric Altimis

In-Somni 2021: Fugint de la senzillesa

El 18 i el 19 de setembre el festival In-Somni celebrarà la seva 18a edició al parc de la Coope, a Sarrià de Ter. Parlem amb Jaume Massaguer, director del festival, per descobrir com encaren aquesta edició pandèmica i els concerts que no ens podrem perdre.

El setmanari musical #27

El setmanari musical #27

Hoy en el setmanari musical: Rigoberta Bandini, la huelga del ocio nocturno, los Sparks, el retorno de ABBA, Drake, El Petit de Cal Eril, Leiva… Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

El setmanari musical #26. Charlie Watts

El setmanari musical #26

Hoy en el setmanari musical: Charlie Watts, Posidònia Fest, Lorde, Bonitx, Les Nits d’Acústica, Sons del Món, Aiala, SZA i Xavi Mercadé. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Horóscopo musical Virgo

Tu horóscopo musical se alinea con Virgo

¡Por fin llegan vuestras predicciones musicales! Un horóscopo que no solo augura cómo irán tus próximos 30 días; también te recomienda la mejor música para pasar el mes en función de tu signo zodiacal. Arrancamos con los protagonistas de este mes, los artistas Virgo, y sus mejores temas según tu signo y lo que te espera.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat