Suu: En efervescència

Sota el pseudònim de Suu hi trobem Susana Ventura, una de les artistes catalanes més escoltades de l’actualitat. A la sala BARTS pel Guitar Bcn, vam poder gaudir dels inicis musicals de l’artista i dels èxits de ‘Ventura’ (Halley Records, 2020) a més d’algun petit avançament en primícia.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Marco Fonktana - 'Crooner'

PUBLICIDAD

Cada cançó de la Suu és un petit poema o un minirelat que ens endinsa al seu costat més personal. Amb Natural, l’artista ja demostrava la seva facilitat amb la prosa parlant-nos de les seves experiències d’amor al llarg de la seva vida. No només parlem d’amor romàntic, també d’altres tipus com l’amor propi al tema A solas. Suu, recitava i cantava els versos acompanyada del seu inseparable ukelele i dels tocs íntims de la guitarra de Miquel Cubero. “Ens hem d’escoltar a nosaltres mateixos. No ho fem gairebé mai i és imprescindible”. També vam escoltar una pura declaració d’amor a Me gusta o una forma divertida d’expressar el fracàs d’una cita a Lligar no és lo teu.

Amb Ventura, de la mà del famós cantant i productor Carlos Sadness, Suu obre una nova etapa mostrant una clara evolució del seu so a un pop més delicat, però sense deixar de banda la poesia i els missatges positius que tant la caracteritzen.

Bona banda i bons referents

 

A la jove cantautora l’acompanya una banda que molts artistes voldrien tenir. Els components solejaven a diferents temes, com per exemple Edgar Gómez (el trombonista) a Soy, Arnau Bonet a Natural, i el reconegut bateria d’Arnau Griso, Guillem Arnau a No eres tan especial. La qualitat musical era innegable i aportaven al directe molta energia positiva.

Miquel Cubero a la guitarra i Arnau Folch al baix desplegaven la seva faceta de coristes a alguns temes i els mateixos Edgar i Arnau, quan no estaven fent alguna coreografia els podies veure als teclats. Suu, aconsegueix un directe molt potent, molt més del que podem escoltar al disc i, si més no, la part electrònica que aporten els teclats és un gran punt a favor.

El Niño de la Hipoteca, Txarango, La pegatina… són uns dels referents de l’artista. Amb Ventura, va poder complir el somni de col·laborar amb Adrià Salas de la Pegatina al tema Algo de mi. És el tema que més s’assembla pel que fa al so al primer treball, amb aquest aire de rumba i de festa major. Malauradament no vam poder escoltar la col·laboració en directe, però en Miquel Cubero el va substituir exitosament.

La Suu va interpretar dos covers per justificar, tal com deia ella, que és fan de molts artistes i que si no ho fos, no faria la música que fa. La banda va tocar el famós tema de C. Tangana Nunca estoy. Va ser un cover molt personal, ja que l’artista va fer la seva pròpia traducció al català i va mostrar la seva part més electrònica cantant en autotune. Seguint aquesta sonoritat, van interpretar Quédate conmigo de Pole, el tema on més van lluir els teclats.

Estrena en exclusiva

 

El públic de la sala BARTS vam escoltar en primícia el que probablement serà el pròxim hit més cantat de Suu. El tema es diu Nota de voz i va deixar les expectatives ben altes. L’artista no va avançar quan seria l’estrena oficial, però preneu nota, no podreu parar de cantar la melodia.

Per acabar no podien faltar els hits Eres un temazo i Tant de bo, la cançó que tothom taral·lejava l’estiu passat. Suu, s’acomiadava emocionada entre llàgrimes i no era per menys la seva visible emoció, 21 anys, dos àlbums, un Premi Enderrock i una agenda repleta de concerts per tota la Península. La Suu ha arribat més enllà del que podria haver imaginat mai.

Suu. © Miguel López Mallach
Suu | © Miguel López Mallach
Suu. © Miguel López Mallach
Suu | © Miguel López Mallach
Suu. © Miguel López Mallach
Suu | © Miguel López Mallach
Suu. © Miguel López Mallach
Suu | © Miguel López Mallach
Suu. © Miguel López Mallach
Suu | © Miguel López Mallach

Autores de este artículo

Miguel López Mallach

Miguel López Mallach

De la Generación X, también fui a EGB. Me ha tocado vivir la llegada del Walkman, CD, PC de sobremesa, entre otras cosas.
Perfeccionista, pero sobre todo, observador. Intentando buscar la creatividad y las emociones en cada encuadre.

app.portaldisc.com

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Concierto de Willie & Winnie en Barcelona. Foto © Víctor Parreño.

Willie & Winnie, la promesa de Ferrol, en Barcelona

Willie & Winnie es un dúo de Ferrol que mezcla el folk norteamericano con otros estilos, consiguiendo así reinterpretar el género y crear un nuevo lenguaje. Presentaron su último trabajo, ‘Dream for winter’ (2016), en la Sala Continental de Barcelona.

Tiken Jah Fakoly. Foto © Aitor Rodero

Tiken Jah Fakoly: Africa must be free!

El cantante marfileño Tiken Jah Fakoly arrasó vistiéndose de aguerrido “freedom fighter” en la sala Apolo, en la que fue la presentación su undécimo álbum ‘Le monde est chaud’ (Barclay, 2019) para el Cruïlla de Tardor. Revolución consciente.

Stonefield - Sidecar

Stonefield: Oscura y delicada psicodelia

Las australianas Stonefield están de gira de presentación de su tercer disco de estudio ‘Far from Earth’ (Flightless Records, 2018) con 5 paradas en nuestro país. En su paso por el Sidecar, les acompañaron las barcelonesas Pinpilinpussies, garage pop con actitud punk.

Tribalistas / 50 Festival Internacional de Jazz de Barcelona / Lloc: Auditori del Forum / Data: 28.10.2018. Estas fotografías están sujetas a derechos de copyright. NO PUEDES descargarlas ni usarlas sin mi permiso. Si quieres adquirirlas y usarlas contacta conmigo en este e-mail: aitorrodero@gmail.com.

Tribalistas: Reverdeciendo laureles

Concierto multitudinario de Tribalistas, banda que reúne tres estrellas de la música brasileña y que visitaron por primera vez Barcelona bajo el marco Festival Internacional de Jazz.

Carla Bruni. Foto ©Víctor Parreño

Carla Bruni: El toque francés inaugura el Pedralbes

La glamourosa cantautora italo-francesa Carla Bruni inaugura la séptima edición del festival Jardins de Pedralbes entre las versiones de su último trabajo ‘French touch’ (Universal Music, 2017) y su propio repertorio.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat