El setmanari musical #21

Avui al setmanari musical: CBG! Festivals, Maria Jaume, Los Pilotos, Mountain Goats, Pau Donés, Becky G i molt més. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

Més de trenta festivals de Girona s’han agrupat i es promocionaran amb la renovada marca CBG! Festivals. Tot, amb la finalitat de presentar de manera agrupada el conjunt de l’oferta d’aquests esdeveniments amb dimensió turística entre el públic local i visitant de proximitat. És una acció de promoció conjunta entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i els festivals que en formen part per tal d’obtenir sinergies per impulsar la cultura i alhora la promoció turística, ha explicat Norbert Bes, director del Patronat. Dels 32 festivals destaquen els emblemàtics Porta Ferrada, Peralada o Cap Roig, tot i que també n’hi ha d’altres com l’(a)phònica de Banyoles, l’Emergent al Gironès, el Portalblau a l’Escala, l’Amb So de Cobla a Palamós, Sons del Món a Roses o els festivals de Begur i Cadaqués. La plataforma s’ha materialitzat amb una web on es publiquen les novetats, programacions, cartells i activitats complementàries dels diferents festivals.

I seguint amb festivals, us parlem d’un que ens queda ben a prop: el Barcelona Acció Musical!. Enguany i durant els pròxims 4 anys la cooperativa de producció artística L’Afluent serà l’encarregada de programar els concerts d’aquest festival de referència que any rere any ens ha descobert talents emergents de casa nostra i de tot el món. L’Afluent s’ha posicionat al capdavant de 19 projectes gràcies a la seva proposta definida pel jurat com “un pont entre una proposta rupturista i una proposta continuista”. I bé, estarem en molt bones mans, perquè els seus membres són experts en comissariat artístic, producció tècnica d’esdeveniments musicals i gestió integral de locals de música en directe. Ganes de Mercè!

The Mountain Goats: Un juny de música

 

Mountain Goats ens està preparant per un estiu ben musical. Per ara, ja sabem que el 25 de juny ens portaran el seu Dark in here. I, per ara, ens han delectat amb un dels seus singles amb el mateix títol. Un tema tranquil d’inspiració spaguetti western.
Seguim amb Becky G. Perquè sí, perquè ja tenim l’estiu picant a la porta i perquè no anem a fer veure que a les vacances no escoltem temazos de reguetón. Es tracta de Fulanito, un nou tema de la cantant amb el raper dominicà El Alfa. “Merengue urbano”, en diuen. A ballar i a devorar-lo! El seu rap no té pèrdua.

I acabem les novetats internacionals amb Matt Maltese –un altre clàaaassic de Qualsevol Nit perquè estem enamorats de la seva calma–. Ara, després que el seu tema As the world caves in es tornés viral a Tik Tok durant la primavera passada, l’anglès ens ha portat Mystery, primer avançament del seu futur disc. Viatges en cotxe durant la posta de sol: estem venint!

Los Pilotos: Que brilli el Cruïlla XXS

 

Doncs bé, ja tenim el Cruïlla XXS estrenat. Però pels fans de Los Pilotos no serà festa grossa fins que la banda pugi a l’escenari i ens presenti el seu nou disc en directe aquest dissabte 12 de juny. A més, ho farà amb la peruana Pamela Rodríguez! Més val que us poseu Alianza Atlántica a tope fins aquest cap de setmana perquè el Disseny HUB s’il·lumini i faci ombra a la imponent i brillant torre Agbar.

Recordeu Justicia Universal de Dorian? Hi recordeu la seva immensa gira? Doncs bé, estem segurs que sí. Però ara teniu l’oportunitat de tornar a viure-la. I és que la banda de Barcelona, que ha fet la volta al món i que, sobretot, ho ha petat en l’escena musical hispanoamericana, estrena un documental sobre aquesta súper gira que la va portar per arreu. Estem preparats perquè se’ns torni a posar la pell de gallina. Ja podeu veure el documental, va!

Per tancar aquest bloc, l’Elena Setién ha anunciat un nou àlbum titulat Unfamiliar Minds que podrem escoltar al complet aquest octubre. Després d’estar temps dedicada a composicions de cine i televisió, i després del seu àlbum en basc Mirande, l’artista ens portarà un àlbum que és un pas més cap al seu so característic, aquell que posa música a sentiments que semblen indescriptibles. Ja en podem escoltar un primer single homònim de l’àlbum.

Maria Jaume: Berenars sonors

Ens va impactar amb el seu disc debut Fins a maig no revisc, l’esperem amb ganes la setmana que ve, també al Cruïlla XXS i, per si no en fos suficient, ara estrena single i videoclip. Produït per Lluís Cabot i enregistrat per Panxii Badii, la cantant ha publicat Un bon berenar. Proper, sincer, cru i en la línia musical de Maria Jaume. Eh, l’esperem al concert de dijous dia 17!

Seguim amb talent femení, i és que per donar el tret de sortida de la seva gira estiuenca –que la portarà des de Manresa aquest juny fins a Begur a l’agost– Berta Sala estrena Pors, una emoció col·lectiva de la qual ningú es pot escapar. Atrapa… com el seu videoclip, delicat, tendre i íntim.

Acabem el setmanari recordant en Pau Donés avui que just fa un any ens va deixar. I per retre homenatge al cantant desaparegut, Dani Rovira, Luz Casal, Carles Puyol, Jordi Évole, Coque Malla i fins a 26 personalitats més, s’han unit per una iniciativa amb molt de cor: Vivir es urgente. Amb aquest lema s’acompanya una línia de samarretes dissenyades especialment per l’ocasió i amb què es volen recaptar diners per la investigació contra el càncer. Posa’t la gorra; posa’t la samarreta!

Imagen de portada © Helena Borjesson

Autora de este artículo

Microscopi, Adrià Plana

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

El setmanari musical #33. Lildami, Huntza i Kickbombo.

El setmanari musical #33

Avui al setmanari musical: retorns internacionals (Coldplay, Adele, Cristina Aguilera), col·laboracions sorprenents (Lildami, Huntza i Kickbombo), bones notícies per la cultura i concerts recomanats.

el setmanari musical #32, Charlie Cunningham - Singulars

El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

Javiera Mena

El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat