In-Somni 2021: Fugint de la senzillesa

El 18 i el 19 de setembre el festival In-Somni celebrarà la seva 18a edició al parc de la Coope, a Sarrià de Ter. Parlem amb Jaume Massaguer, director del festival, per descobrir com encaren aquesta edició pandèmica i els concerts que no ens podrem perdre.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Banner Suscripciones QN horizontal

PUBLICIDAD

Si voleu aprofitar una última escapada per les terres gironines abans que s’acabi el bon temps, el festival In-Somni és una bona oportunitat. Finalment s’han hagut d’ajornar alguns concerts de la programació degut a l’impossibilitat de flexibilitzar els horaris. Concretament els de la jornada de divendres 17: Joana Serrat & The Great Canyoners, Vàlius, Grises, Last Transmission i Luw, així com un seguit de sessions de dj. Des de l’organització s’està treballant amb la resta d’institucions per trobar una nova data i poder celebrar la jornada en millors condicions. Tot i aquest inconvenient, valdrà la pena gaudir d’un cap de setmana complert d’artistes de l’escena musical independent.

Ens trobem en una època difícil, tots ho sabem. L’esperança de poder viure la música sense mesures de seguretat haurà d’esperar i el públic s’haurà de complaure amb les restriccions que tots bé coneixem. “Hem avançat una mica, però no gaire” confessava Jaume Massaguer. Així i tot, In-Somni ha picat pedra per poder celebrar una edició marcada per la Covid-19, però amb una cartellera carregada de nous talents i d’artistes locals.

Noves sonoritats, nous talents

 

Actualment s’hi val tot i els festivals acostumen a no seguir cap estil musical en concret, més aviat és un poti poti de músics i de gèneres. In-Somni no es queda enrere i al llarg de les 18 edicions s’han anat actualitzant als corrents musicals del moment. Ara per ara, el festival ha començat a endinsar-se en la música urbana, el hip-hop i el trap. “Això no vol dir que siguem fans de tot, però estem molt disposats i volem obrir la ment de la gent” deia en Jaume.

El festival In-Somni és sinònim de descobrir noves sonoritats i sobretot de descobrir nous talents. És un fet innegable, “si ens hem de posar una medalla, seria aquesta”, ens assegurava a l’entrevista. Podríem dir que en Jaume i la resta del seu equip tenen un instint per “caçar” talents. Com a anècdota –abans de l’existència del festival– l’any 96 van descobrir als reconeguts Dover i els van portar de gira per diversos locals del territori. Així doncs, l’In-Somni ha sabut atrapar bona música i creure en ella. La llista d’artistes que han passat pel festival és molt llarga, més de 500 perquè us feu una idea. Alguns, sense gaire recorregut en aquell moment, però que posteriorment han esdevingut artistes essencials de l’escena independent actual. Exemples no ens en falten: Mala Rodríguez, els Manel, 2 Many Dj’s, Crim, El Último Vecino, o Antònia Font… “Ara tothom perd el cul per Antònia Font quan ja fa anys que pedala” ens deia en Jaume.

Un llarg camí recorregut

 

In-Somni va començar sent un festival que se celebrava a les quatre províncies catalanes, però amb la crisi del 2008 es van haver de conformar amb la capital del gironès. El 2020 tenien planejat créixer a escala d’infraestructura, però la Covid-19 ho va frenar tot i des de l’any passat el festival ha canviat d’ubicació a Sarrià de Ter. Però com bé diuen, “no hay arcoíris sin un poco de lluvia” i en Jaume es mostra content amb l’evolució del festival i per comptar amb el seu propi espai autogestionat. Són optimistes i tenen raons per ser-ho, In-Somni és dels pocs festivals independents que queden i no descarten –si tot va bé– una versió d’hivern. “Som una mica punkis, ens hem de buscar la vida”, deia entre riures.

Per aquesta edició, el festival compta amb tot d’artistes de la casa. No cal anar molt lluny per trobar talent, “ens agrada la música de casa i tenim bons artistes”. Així doncs, La inquisición i Crim donaran el tret de sortida amb les seves propostes punk-rock, els primers presentant el seu nou treball Tenevrae, i els segons celebrant els seus 10 anys dalt dels escenaris. Tampoc podia faltar la revelació del hip hop actual Swit Eme o del trap Mad Phi & l’Home Estàtic i Flashy Ice Cream. Amb base de rap, Doble & Hug Sound i Basement Band (com a última incorporació), tancaran aquesta edició pandèmica a l’espera que es pugui recuperar la data amb la resta de grups que hi havia programats per divendres en millors condicions.

Tal com es defineixen ells mateixos, In-Somni és més que un festival i que un grapat de concerts. Fugen de la senzillesa arriscant-se a trobar noves sonoritats lluny de la comercialitat. “Quan busques trobes l’essència de les coses”, deia en Jaume en acabar l’entrevista.

Per a més informació podeu consultar la web CBG! Festivals

Imagen de portada © Eric Altimis

Autora de este artículo

Barcelona Guitar Trio & Dance

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Yoko Ono no tuvo la culpa, por Anabel Vélez

La culpa de todo no la tiene Yoko Ono

Harta de tanta crítica absurda contra las mujeres por el simple hecho de ser mujeres o por haberse casado con músicos conocidos, esta semana Anabel Vélez le dedica una oda a Yoko Ono. Alabada sea.

El setmanari musical. Olivia Rodrigo MTV Awards

El setmanari musical #28

En el setmanari musical de hoy: LEM Festival 2021, MTV y Olivia Rodrigo, 53 Festival Int. de Jazz de Barcelona, Comando Suzie, Albert Pla, BAM y mucho más.

El setmanari musical #27

El setmanari musical #27

Hoy en el setmanari musical: Rigoberta Bandini, la huelga del ocio nocturno, los Sparks, el retorno de ABBA, Drake, El Petit de Cal Eril, Leiva… Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

El setmanari musical #26. Charlie Watts

El setmanari musical #26

Hoy en el setmanari musical: Charlie Watts, Posidònia Fest, Lorde, Bonitx, Les Nits d’Acústica, Sons del Món, Aiala, SZA i Xavi Mercadé. Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Horóscopo musical Virgo

Tu horóscopo musical se alinea con Virgo

¡Por fin llegan vuestras predicciones musicales! Un horóscopo que no solo augura cómo irán tus próximos 30 días; también te recomienda la mejor música para pasar el mes en función de tu signo zodiacal. Arrancamos con los protagonistas de este mes, los artistas Virgo, y sus mejores temas según tu signo y lo que te espera.

Xavi Mercadé

Xavi Mercadé, la música en un instante

Nos ha dejado el fotógrafo Xavi Mercadé, uno de los fotógrafos de conciertos decanos no sólo de Barcelona. Sus fotografías son historia viva de la música de este país.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat