El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

Última hora: l’oci nocturn reobre les portes a partir de divendres. Sí, sí, heu llegit bé. Aquest cap de setmana podreu agafar als vostres amics i sortir a cantar i ballar totes aquestes cançons que porten al vostre Spotify des de març de 2020. Fins a les 6 del matí, amb un aforament a la pista de ball del 70% i amb el requeriment del passaport Covid, les discoteques (esperem que per sempre) tornaran a acollir al jovent català.

Mira, mira, que ha tornat el MIRA!

 

La segona edició del Mira.mov «Exploring Visual Languages» ja està aquí, un cicle mensual de projeccions immersives que explora la cultura digital contemporània a través de formats, narratives i tècniques innovadores amb animació digital en 3D, imatge creada per ordinador o motors de videojocs. Si te’l vas perdre, ara ja no tens excusa, perquè fins desembre es podrà visitar cada dimecres. A un recinte espectacular com l’IDEAL, el primer centre del sud d’Europa dedicada a la producció i exhibició de les arts digitals amb més de 2000 metres quadrats d’espais, passaràs una tarda que segur no oblidaràs.

De projeccions a documentals… IN-EDIT Barcelona, amb 18 edicions a la seva esquena, és el festival especialitzat en cinema documental musical més exitós del món i el festival de cinema amb més públic (35.000 espectadores) de la ciutat de Barcelona. Un festival que reuneix el millor del món audiovisual i el món musical. Que prefereixes mirar-lo des de casa i no moure’t del llit? Doncs pots seguir llegint perquè In-Edit.tv incorpora fins a 50 documentals musicals al catàleg de la plataforma de televisió a la carta, entre ells documentals sobre Kurt Cobain, Joe Strummer, Love, Morente, Daniel Johnston o Youssou N’Dour. Mola, no?

No et quedis sense entrada!

 

De flamenquito, a pop, passant per rap, la música et mantindrà aixecat del sofà! I per què dic això? Perquè molts festivals i tours nacionals i internacionals ja han sigut anunciats!

Ciutat Flamenco celebrarà la seva 28a edició del 15 al 24 d’octubre a la nostra ciutat. Obrirà la porta al Mediterrani, crearà el I Certamen Internacional de Guitarra Miguel Borrull i impartirà masterclasses per professionals de primer nivell. Amb noms en el seu cartell de la talla d’Antonio Canales, Rosario La Tremendita o Diego del Morao i amb el trio , Flamenco 3.0, format per Queralt Lahoz, Cristina López i Carlos Cuenca. Les palmes segur que no faltaran! Olé!

El Cruïlla està que no para i és que mentre s’està duent a terme el Cruïlla de Tardor, ja estan presentant els noms del Cruïlla de Primavera. Delaporte, Fuel Fandando i Lágrimas de Sangre formen part del cartell. Jo si fos tu no m’ho perdria. I encara que sembli que queda mitja vida, el 28 de gener de 2023 Oques Grasses es transformarà en el primer grup en actiu que canta en català omplint el Palau Sant Jordi en solitari, i un dels pocs catalans que ho aconsegueix. Amb l’espectacle «La gent que estimo», celebraran els 10 anys que porten actius. Si vols anar, has de córrer! Que les entrades estan volant!

A més, els internacionals també estan arribant! Com per exemple Shawn Mendes, que passarà pel Sant Jordi el 14 de maig de 2022 i del qual es podran comprar entrades a partir de divendres, o Counting Crows que arribaran el 13 d’abril presentant el seu últim EP, Butter miracle Suite One, publicat al maig d’aquest any i consistent en una suite de quatre pistes i dinou minuts.

Novetats musicals

 

Auriculars UP! Tarta Relena publica Fiat Lux el pròxim 15 d’octubre, el seu disc de llarga durada on la producció musical i l’electrònica brillen amb tota la seva esplendor. Els elements vocals s’allunyen cada vegada més d’allò orgànic i net, per apostar per les textures i les distorsions que aporten els beats electrònics. Alan Neil, conegut per ser una barreja d’un rave al polígon de Vallekas amb la Setmana Santa andalusa, presenta el primer avanç del seu segon àlbum amb la cançó Vértigo, una cançó que uneix les dues grans influencies, el cante jondo i el so mecànic.

Qui també comença a donar indicis de la nova era en la qual s’endinsarà es Amaia, que el passat dia 1 va presentar Yo invito. Els fans de la guanyadora d’OT 2017 no hauran d’esperar molt més per poder saber que porta entre mans l’artista. Javiera Mena, ha presentat el seu nou single Debilidad per la prestigiosa plataforma COLORS. L’artista xilena és una de les primeres cantats hispanoparlants en passar per una plataforma on el seu abast i prestigi internacional amb el qual dota als artistes és cada cop més gran.

I per què no parlem de la que ha armat Dani Martin? Tres dies fent hype i tota Espanya pensant que tornava un dels grups que més van marcar els 2000: El canto del loco. Sembla que els fanàtics de Zapatillas o Besos haurem d’esperar a aquest retrobament de la banda, ja que de moment Dani Martin presentarà aquesta nit No, no vuelve, que com bé ha dit el cantant, «No, no vuelve. Así se llama mi nueva canción, así se llama el homenaje a la banda de mi vida, El Canto del Loco».

Autora de este artículo

EGE, Carlos Gasca

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

el setmanari musical #32, Charlie Cunningham - Singulars

El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

El Primer Palau. Cristina Cordero Beltrán.

El Primer Palau: L’emoció del debut

Arrenca la 26a edició del cicle i concurs el Primer Palau, en què podreu sentir i acompanyar els joves genis de la música clàssica en el seu salt sobre l’escenari professional del Palau de la Música. Tot plegat, resulta una oportunitat magnífica per d’introduir-vos en el fantàstic món de la clàssica i presenciar alhora l’inici d’unes prestigioses trajectòries.

Hóroscopo musical Libra. © Julia Puig Banchs

Tú horóscopo musical se alinea con Libra

¡Por fin llegan vuestras predicciones musicales! Un horóscopo que no solo augura cómo irán tus próximos 30 días; también te recomienda la mejor música para pasar el mes en función de tu signo zodiacal. Arrancamos con los protagonistas de este mes, los artistas Libra, y sus mejores temas según tu signo y lo que te espera.

El setmanari musical #30. Say it Loud - Nadia Rose. Foto © Remy Bourdeau

El setmanari musical #30

Avui al setmanari musical: BAM i Mercè 2021, Say it Loud, el LEM, Mazoni, Ringo Starr, Elton John… Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat