El setmanari musical #32

Avui al setmanari musical: Singular, Festival de Jazz de Barcelona, Mutek, Samantha Hudson, Nicki Nicole, Adele i les millors novetats!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
LEM 2021

PUBLICIDAD

La tornada a les pistes ja està aquí! Encara no ens podem creure el que ha passat aquest cap de setmana. L’espera ha acabat i sembla que l’oci nocturn torna per quedar-se. Sales com Razzmatazz o Apolo han tornat a obrir les seves portes i les ganes acumulades durant tot aquest temps han quedat reflectides en l’esgotament –gairebé immediat– de les entrades de les discoteques. A més, molts concerts s’estan programant amb el públic dret i amb un aforament ampliat respecte la seva programació inicial, així que (per fi) sembla que comencem a deixar enrere la foscor d’aquests mesos per donar pas a l’anhelada normalitat –que segur que aprofitem–.

Igual que l’oci nocturn, el turisme torna al seu curs habitual. Per aquells qui esteu pensant en fer una petita escapada, us proposem les rutes musicals per Alacant que ofereix la programació Atiende Off. Entre octubre i desembre, trobareu quatre visites guiades per terres valencianes, confeccionades en consonància amb els estils i gèneres musicals dels artistes que tocaran al final de cada recorregut. Apunteu els noms (Materia, Isasa, Tarta Relena i Sandra Monfort), mireu dates i reserveu!

No tens plans?

Et presentem Singular, un cicle de concerts on podràs trobar artistes que destaquen i presenten un atribut singular a espais íntims. Al seu cartell trobaràs artistes com Charlie Cunningham, Seafret o Hollow Coves, però també servirà per a conèixer nous talents. Té molt bona pinta però tot tios per això…

Més plans: Torna el Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona i amb ell una tria dels millors concerts del gènere. Podràs trobar una gran varietat d’artistes, des de figures sòlides amb una llarga trajectòria fins a propostes innovadores emergents. El festival s’inaugurarà –ni més ni menys que– amb Maria del Mar Bonet i un repertori que acumula el Mediterrani amb el jazz i el swing. T’anirem informant de tots els concerts, estiguis atent!

La varietat està present i del jazz passem a l’electrònica. El dimarts 19 d’octubre podràs gaudir del Mutek Connect a l’Apolo amb un aforament total. I això és una fantasia! L’artista Caterina Barbieri realitzarà un show amb el saxofonista noruec Bendik Giske i l’artista visual MFO. El concert forma part de la gira europea de l’artista italiana i pretén apropar al públic una experiència immersiva. T´ho perdràs?

La cosa va d’artistes locals

 

Pensaves que no mencionaríem la nova cançó de Nathy Peluso i C. Tangana? Sembla que no ens coneguis… El nou videoclip Ateo ha impactat a TOTHOM i sembla que no ha acabat de convèncer a aquell sector més conservador, tot i que la majoria ens hem meravellat davant d’imatges sensuals que contenen un missatge crític. El videoclip es va gravar a la Catedral de Toledo i un dia després del seu llançament, una trentena de persones ha fet pregària davant de l’edifici per «purificar-lo». A més, el degà de la catedral ha dimitit i s’ha disculpat per «l’ús indegut».

Anem de polèmica en polèmica, i és que el nou llançament de Samantha Hudson amb Papa Topo ha resultat ser una bomba. La cançó ha sortit a la llum aquest dimarts –dia de la hispanitat– i es titula Por España. El seu videoclip presenta una paròdia de l’Espanya més conservadora i un discurs irònic en contra de l’opressió d’alguns col·lectius: «hazme sufrir por España, dame caña por España».

Roba Estesa ha llençat Rosa permanent, un disc de 10 cançons que trenca amb el so que fins ara caracteritzava la banda. Però no patiu, la seva essència segueix estant present i seguim trobant reivindicació feminista i folk català, tot i que ara passat per sons més electrònics. Segur que t’interessa saber que arrancaran la seva gira de presentació el 3 de desembre a la sala Apolo, l’oportunitat perfecta per gaudir de la nova faceta de Roba Estesa.

Pot haver-hi una cançó amb un títol més local que la de Karabash? Es titula Montserrat i es va estrenar el passat 8 d’octubre. És un avançament del seu pròxim EP, nascut a partir de les sensacions que van experimentar durant el retrobament després del confinament. Montserrat té sons electrònics i lluminosos, parla de les etapes d’una relació amorosa i gira entorn la metàfora d’una excursió a la muntanya i de la por a quedar-te a soles amb la persona que t’agrada.

Petits avançaments de discos internacionals

 

Sí, després de 6 anys torna Adele. Per molt increïble que sembli, l’artista ha anunciat que divendres 15 d’octubre llençarà nou single i com era d’esperar, ha revolucionat les xarxes. Ho ha fet mitjançant un clip breu en blanc i negre amb un ambient melancòlic –molt Adele, tot sigui dit– acompanyada del seu icònic ‘eyeliner’. De moment sembla que podrem gaudir de l’estil que tant la caracteritza i, per què canviar el que ens ha estat enamorant durant tants anys?

Del silenci d’Adele passem al ‘non stop’ de Nicki Nicole, l’artista argentina que no para de petar-ho. Fa uns dies comentàvem l’estrena del seu nou videoclip Parte de Mí  i tan sols una setmana més tard, ha llençat Baby, una cançó molt més urbana i disco. El tema ha aconseguit col·locar-se a les primeres posicions de les tendències de YouTube i ha entrat de ple a les llistes de diferents països.

Demà no només estarem pendents de la tornada d’Adele, ja que Santiago Motorizado llença Canciones sobre una casa, cuatro amigos y un perro, un disc en solitari per la BSO de la mini-serie Okupas. De moment esperarem escoltant Muchacha de los ojos negros, un dels avançaments del disc que abraça el folklore argentí. El líder de Él Mató un Policía Motorizado ha anunciat concerts a València i Sevilla. Seguirem esperant noves confirmacions…

Si t’agrada el pop i la psicodèlia, segur que Mystic Braves et conquista. La banda de Los Angeles estrenarà nou disc el gener de 2022, però per amenitzar l’espera han presentat Never Went Away, un single que parla del penediment existencial i de totes les coses que podríem haver dit i fet per canviar una situació determinada.

Autora de este artículo

EGE, Carlos Gasca

PUBLICIDAD

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Lady Gaga i salut mental

It’s okay to cry (està bé plorar)

Què tenen en comú Lady Gaga, Kanye West, Taylor Swift, Residente o Kendrick Lamar? Tots són artistes mainstream, que arrosseguen milions de seguidors… Però a més d’això, han revelat en la seva música que pateixen o han patit problemes de salut mental.

Javiera Mena

El setmanari musical #31

Avui al setmanari musical: Mira.mov, IN-EDIT, Ciutat Flamenco, noves confirmacions del Cruïlla de Primavera, Amaia, Javiera Mena… i moltes novetats més! T’apropem l’actualitat músical per estar al dia!

El Primer Palau. Cristina Cordero Beltrán.

El Primer Palau: L’emoció del debut

Arrenca la 26a edició del cicle i concurs el Primer Palau, en què podreu sentir i acompanyar els joves genis de la música clàssica en el seu salt sobre l’escenari professional del Palau de la Música. Tot plegat, resulta una oportunitat magnífica per d’introduir-vos en el fantàstic món de la clàssica i presenciar alhora l’inici d’unes prestigioses trajectòries.

Hóroscopo musical Libra. © Julia Puig Banchs

Tú horóscopo musical se alinea con Libra

¡Por fin llegan vuestras predicciones musicales! Un horóscopo que no solo augura cómo irán tus próximos 30 días; también te recomienda la mejor música para pasar el mes en función de tu signo zodiacal. Arrancamos con los protagonistas de este mes, los artistas Libra, y sus mejores temas según tu signo y lo que te espera.

El setmanari musical #30. Say it Loud - Nadia Rose. Foto © Remy Bourdeau

El setmanari musical #30

Avui al setmanari musical: BAM i Mercè 2021, Say it Loud, el LEM, Mazoni, Ringo Starr, Elton John… Una lectura ràpida a l’actualitat musical per estar al dia!

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat