8 llibres musicals ideals per regalar aquest Nadal

Arriba Nadal i et proposem aquesta llista de lectures musicals ideals per regalar quan et falten idees o per a inspirar-te quan necessites un respir. Acabats de sortir del forn!
Banner MOVES Horizontal

PUBLICIDAD

Amb el Nadal la població es divideix, alguns es converteixen en el Grinch i d’altres es flipen adornant i comprant regals… Però ja siguis d’un team o de l’altre, et portem una bona recopilació de llibres per a amenitzar o complementar les festivitats. Perquè a qui no li ve de gust llegir un bon llibre amb una beguda calenta i una manta? Et proposem lectures variades però unides per una mateixa temàtica: la música. Així que si no tens ni idea de què regalar o et vols donar un capritx, prepara’t per a apuntar perquè hi ha calité. Els 8 millors llibres musicals del moment són:

the velvet underground, etc

The Velvet Undeground, etc – Rafael Cervera (TIMUN MAS, 2023)

The Velvet Underground, el futur cultural

Es tracta de la darrera biografia sobre la mítica banda The Velvet Underground. Des d’un punt de vista molt més profund, exposa com el grup va revolucionar els paràmetres de la música de forma definitiva. Narra una història desenvolupada als anys seixanta a Nova York, en la que apareix l’amistat, la gelosia, els jocs de poder, etc. També ens explica aportacions importants a la indústria musical com la seva participació en el feminisme, el trencament d’allò heteronormatiu o l’adaptació del rock als gèneres més avantguardistes de l’època.

un mundo en cada canción

Un mundo en cada canción – Jeff Tweedy (CONTRA, 2023)

La música que va canviar la seva vida

Jeff Tweedy ens presenta un llibre revelador sobre 50 les cançons que han transformat la seva vida, explorant memòries, música i inspiració. Després de ‘Cómo componer una canción’, el líder de Wilco comparteix experiències personals i reflexions sobre la connexió interna entre la música i la vida. L’autor destaca la importància de les cançons d’altres artistes, que li han permès pensar tant en ell mateix com en els altres. Sense cap mena de prejudici musical, Tweedy tracta cançons de diversos gèneres, des de The Replacements o ABBA fins a Billie Eilish o Rosalía.

letras paul mccartney

Letras – Paul McCartney (TIMUN MAS, 2023)

L’autobiografia definitiva

L’exmembre dels Beatles ens presenta una autobiografia mitjançant les seves 154 cançons més icòniques. L’emblemàtic compositor, considerat el millor de la música contemporània, narra les seves experiències i pensaments en relació amb la creació musical. En aquest llibre es recopilen reflexions i vivències durant seixanta anys de carrera artística. I es que Paul McCartney es considerat com una figura literària important per a la poesia anglesa. El llibre, basat en converses, proporciona una visió íntima i significativa del llegendari músic.

dorothy y el descubrimiento de américa

Dorothy y el descubrimiento de América – Elliot Murphy y Peter Redwhite (Almuzara, 2022)

Una comedia intel·ligent

L’emblemàtic roquer, Elliott Murphy, s’ajunta amb Peter Redwhite, una veu destacada en la narrativa hispana, per publicar una obra d’allò més divertida. Trobem la història del professor Luis Torres, qui busca descobrir Amèrica per poder materialitzar la seva teoria sobre la fusió de la història i la literatura. La trama fa un gir inesperat amb l’entrada de la Dorothy, una dona singular amb la pell tatuada, i l’Alice, una exactriu porno amb un màster en física quàntica. La comedia intel·ligent i surrealista explora la potent influència d’aquestes dues figures femenines en la vida del protagonista.

please, please tell me now

Please, please tell me now – Stephen Davis (TIMUN MAS, 2023)

La història de Duran Duran

L’últim llibre de Stephen Davis presenta la captivadora història de Duran Duran, ressaltant la seva imatge de “nens bons” que els va llançar a la fama, mentre la seva genialitat musical els va portar a múltiples èxits número 1.  Des de vendre 60 milions d’àlbums als 80 fins a superar els 100 milions avui, l’autor explora les arrels de la banda a la sobrietat britànica dels anys 70. Amb anècdotes glamuroses, com el seu lideratge al concert Live Aid i amistats amb Andy Warhol i la princesa Diana, el llibre revela l’essència de Duran Duran amb entrevistes exclusives i fotos inèdites.

SOLKNUS –  Diversos autors (Kasba Music, 2023)

Els nous camins del folk

Es tracta d’un llibre associat al nou àlbum del grup Nus, titulat Solk.  Aquest projecte conceptual està dividit en dues parts: “La llera dels dies”, una trilogia musical sobre la memoria que també inclou poemes i reflexions i “D’arrels i branques” que presenta composicions basades en la música tradicional, entre altres. Conté les lletres de les cançons del disc, acompanyades de textos de diversos autors com Josep Riera o Eva Máñez i fotografies d’artistes destacats. Es tracta del segon llibre-CD del grup, tot i que en aquest cas, el projecte transcendeix més enllà dels codis de les músiques d’arrel. 

the woman in me

The Woman In Me – Britney Spears (PLAZA & JAMES EDITORIES, 2023)

Per llegir tot d’una

The Woman In Me es una historia valenta i conmovedora que tracta temes com la llibertat, la fama, la supervivència o la maternitat. Després de la importància mediàtica que va tenir Britney Spears a mitjans del 2021, quan va compartir la seva veritat, aquest llibre desvela per primera vegada totes les seves vivències i la força interior d’una de les millors artistes de la història del pop. Memories, escrites obertament i amb humor, que et faran empatitzar amb l’artista

los beatles marcando el tiempo

1, 2, 3, 4: Los Beatles marcando el tiempo – Craig Brown (Contra, 2023)

Una història dels Beatles sense trossos avorrits

Aquest relat iliminador i eclèctic rastreja la barreja casual dels quatre elements essencials que constituïen els Beatles: foc (John Lennon), aigua (Paul McCartney), aire (George Harrison) i terra (Ringo Starr). Craig Brown explora les singulars i, sovint desafortunades, mitjançant diaris, autobiografies, entrevistes i anècdotes, que revelen l’enorme influència dels Beatles en el seu temps i en les generacions posteriors.

Autores de este artículo

Hidden Track Banner Movil

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

HEDERA 4TET DESTACADA

6 artistes per descobrir al LEM 2024

El festival LEM arranca aquesta setmana, del 4 al 26 d’octubre, amb una programació plena de novetats i artistes de diferents parts del món. Des de Qualsevol Nit, us recomanem sis artistes per descobrir aquesta edició.

MMVV 2024 DESTACADA

MMVV 2024: Sons del futur, arrels del present

La 36a edició del Mercat de Música Viva de Vic tanca amb un rècord de participació i es reafirma com a espai de trobada de professionals i descoberta de propostes artístiques que irrompen en el panorama musical.

Chappell Roan Columna © Dimitrios Kambouris DESTACADA

Chappell Roan dice basta

La artista se encara con los fans abusivos y los fotógrafos poniendo límites a lo que representa ser famosa. Por ello recibe elogios, pero también durísimas críticas. ¿Todo vale cuando eres un personaje público? Anabel Vélez nos lo cuenta.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat