10 artistes de la nova onada que aviat escoltaràs a tot arreu

Et portem 10 cançons d’artistes de la nova onada perquè puguis descobrir el talent de músics emergents. El mix de gèneres i el so renovat arriba per quedar-s’hi.
Banner LEM 2024

PUBLICIDAD

Molts cops volem descobrir el talent d’artistes emergents i no sabem ni per on començar. Et plantes davant un perfil de Spotify i et preguntes: I ara què? Per evitar-te aquest moment, et portem 10 cançons d’artistes de la nova onada. Tots ells són gent jove moguda per la passió de barrejar i actualitzar estils musicals, per això la nostra llista està envoltada d’un aire molt fresh. Alguns debuten, altres compten amb una mica més de recorregut, però tots acabaran sonant a tot arreu.

Mk.gee – Are You Looking Up

 

No és cap sorpresa que qualsevol persona que descobreix a Mk.gee senti que hagi trobat or. Només has d’escoltar aquest Are You Looking Up, tema inclòs en el recent àlbum Two Star & The Dream Police (R&R, 2024), per adonar-te que es tracta d’un artista ben especial. La seva barreja de sons funk i lo-fi, sovint trets dels 80, t’encantaran i et confondran a parts iguals.

Nieve Ella – Car Park

 

Si vas al dia i ja t’has vist la darrera temporada de la sèrie de Netflix Heartstopper, Car Park et sonarà. I si no tens ni idea del que t’estic parlant, aquesta introducció serveix igualment per descriure’t el so de la britànica Nieve Ella: la perfecta banda sonora d’una sèrie de comèdia romàntica adolescent, que ens parla de l’amor i del dolor d’una manera tan real i propera que no pots evitar connectar a l’instant.

mateo – nunca es tarde

 

El sevillà mateo és un romàntic empedreït i això es reflecteix a cada nota de la seva música. Amb el seu EP de debut 7210, ens va fer un recorregut per les muntanyes russes emocionals del desamor amb una sinceritat que et toca l’ànima. Ara torna amb nunca es tarde, un nou tema on parla d’aquell moment en què t’adones que una relació ja no té futur, i tot i que és dolorós, també és alliberador. Musicalment, barreja arrels andaluses amb tocs contemporanis com el reggaeton i el jersey club, oferint una proposta tan fresca com irresistible. Si t’agraden artistes com Judeline o Sen Senra, et fliparà.

Sabrina Sterling take a shot

 

Prenent influència d’artistes com Lizzy McAlpine, Julia Michaels o Phoebe Bridgers, Sabrina Sterling és una de les veus emergents que ve trepitjant fort aquest any. A, Bittersweet, un tema que va captivar TikTok, Sabrina ens parla d’un adéu inesperat entre germanes, un comiat tan tendre com dolorós. L’artista estatunidenca combina arrels acústiques amb produccions modernes, creant una barreja que et farà somriure i plorar alhora.

nusar3000 – ROSA DE JERICÓ

 

Busques alguna cosa una mica més experimental? Sens dubte la resposta és nusar3000, l’artista madrileny emergent que sembla venir d’un futur llunyà amb la seva música. Potser ara mateix no et sona el seu nom, però és darrere del famós remix de Despechá de Rosalía o del més recent temacle Vaya Liada, de Julieta i Mushkaa. A 3000, projecte publicat al juny d’aquest any, nusar3000 ens porta una barreja d’electrònica i sons urbans sense seguir regles, però que funciona de manera espectacular. Et prometem que no et deixarà indiferent.

PeriferiaSálvame

 

Periferia és d’aquelles bandes que t’atrapa des del primer acord. Amb el seu últim treball, Fortuna o Discordia, han connectat amb una nova generació de fans que no només escolten, sinó que viuen les seves cançons. Aquest grup de punk-rock, amb tocs d’emo i pop, ha donat un gir més personal i intimista a la seva música, i el resultat és explosiu. Un bon exemple d’això és aquesta Sálvame.

BINA. – Bossy

 

Abans d’escoltar Bossy, et recomano que ho facis amb els auriculars posats per gaudir de l’experiència completa. La música de l’artista londinenca BINA. t’arriba directament a l’ànima, amb un indie soul exquisit que es mou entre atmosferes íntimes i bases de R&B suau, afegint un toc de jazz que li dona una elegància única. I si t’ha agradat, estàs de sort perquè estarà acompanyant BLK ODYSSY com a telonera del seu concert a Barcelona el proper 30 d’octubre.

OuinetaBikini Kill

 

Definint-se ella mateixa com a una fada de la veritat, Ouineta és una de les propostes més fresques del pop català. Amb el seu nou single Bikini Kill, una barreja de jersey i drill produïda per Juan Feduchi, ha guanyat popularitat a les xarxes, gràcies al seu estil satíric i enganxós. Des del seu debut amb l’EP Ouineta23, la seva música explora temes com l’adolescència, el desig i la identitat digital, amb un toc irònic i nostàlgic.

Etta Marcus Death Grips

 

Quan escoltes Etta Marcus és inevitable sentir que alguna cosa gran està a punt de succeir a la carrera d’aquesta artista londinenca. Escrita fa quatre anys, Death Grips ha anat madurant al mateix ritme que la seva autora, passant per més de deu versions abans d’arribar a la seva forma final. Etta explica que la cançó va sorgir en un moment de transició: el final de la seva adolescència i la seva primera relació, un còctel d’emocions confuses que va donar lloc a una cançó plena de força i vulnerabilitat

Galgo Lento – VULL TENIR-TE A PROP

 

Si encara no coneixes l’univers captivador de Galgo Lento, ara és el moment ideal per descobrir un dels artistes més singulars de l’escena indie catalana. VULL TENIR-TE A PROP, primer tast del nou àlbum, que sortirà el proper 25 d’octubre, ens endinsa en l’essència de Galgo Lento: una veu que ressona amb honestedat i proximitat, acompanyada per melodies subtils que fan de la senzillesa una virtut. Amb influències que van des de l’indie fins al R&B, Galgo Lento beu de referents com Mac DeMarco o Frank Ocean, però sempre amb un toc personal que el fa destacar.

Imatge de portada Nieve Ella © Mollie Mckay

Autora d'aquest article

Hidden Track Banner Movil

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Omara Portuondo © Carlos Pericás DESTACADA

Omara Portuondo s’acomiada definitivament dels escenaris

La mítica cantant cubana Omara Portuondo va haver de deixar l’escenari en braços després de patir un desmai en ple concert al Palau de la Música de Barcelona dimecres passat. Aquest fet ha suposat la seva retirada definitiva dels escenaris, tancant una trajectòria extraordinària.

HEDERA 4TET DESTACADA

6 artistes per descobrir al LEM 2024

El festival LEM arranca aquesta setmana, del 4 al 26 d’octubre, amb una programació plena de novetats i artistes de diferents parts del món. Des de Qualsevol Nit, us recomanem sis artistes per descobrir aquesta edició.

MMVV 2024 DESTACADA

MMVV 2024: Sons del futur, arrels del present

La 36a edició del Mercat de Música Viva de Vic tanca amb un rècord de participació i es reafirma com a espai de trobada de professionals i descoberta de propostes artístiques que irrompen en el panorama musical.

Chappell Roan Columna © Dimitrios Kambouris DESTACADA

Chappell Roan dice basta

La artista se encara con los fans abusivos y los fotógrafos poniendo límites a lo que representa ser famosa. Por ello recibe elogios, pero también durísimas críticas. ¿Todo vale cuando eres un personaje público? Anabel Vélez nos lo cuenta.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat