Els nostres 20 Tiny Desk preferits del 2023

Sampha, Fred again.., The Smile, Arlo Parks, PJ Harvey, Caroline Polachek, Post Malone, Lewis Capaldi, Cypress Hill, Cuco, MUNA, Villano Antillano, Little Moon, Kenny Beats, RAYE, Sam Smith i Becky G entre els millors Tiny Desk de 2023.
QN Mixtape 2022

PUBLICIDAD

Els Tiny Desk Concerts són una sèrie de concerts organitzats per NPR Music a les seves oficines de ràdio, a Washington D.C. En una època en la que regnen les sobreproduccions i els espectacles a gran escala, Tiny Desk ens permet veure als artistes d’una manera més honesta, íntima i sense artificis.

La idea va néixer el 2008, quan Stephen Thompson, un dels productors de NPR Music, i el locutor Bob Boilen van sortir decebuts i enfadats d’un concert de la cantant de folk Laura Gibson, ja que no van poder escoltar les cançons a causa del soroll del públic. Thompson va bromejar amb la idea que Gibson hauria de tocar només a la taula de treball de Boilen. Però això no es va quedar en res, perquè un mes després, la cantant va actuar al reduït espai que ocupava el presentador en el seu dia a dia, es va gravar en vídeo i es va penjar a YouTube. 

Gràcies a Bob Boilen i la seva broma que es va tornar en una realitat, a dia d’avui tenim moltes actuacions increïbles per gaudir, tant d’artistes de renom en la indústria com d’emergents a punt de fer el salt. Cada any, cadascun d’aquests artistes ens sorprèn amb noves maneres de donar vida i representar els seus projectes musicals, i aquest 2023 no ha estat una excepció. Per això, avui us deixem amb les nostres sessions preferides d’aquest any, sense cap ordre particular. No ens enrotllem més, comencem!

1 – The Smile

 

El primer Tiny Desk que es va publicar aquest any i el primer amb el que volem començar aquesta llista dels nostres preferits. Poc podem dir de la mestria d’aquesta banda. Una sessió suau, lleugera i pura que capta realment l’essència de la simplicitat i vulnerabilitat dels Tiny Desk.

2 – Fred again..

 

Els Tiny Desk també són una oportunitat per experimentar i sortir de la teva zona de confort. En aquest cas tenim a un dels majors reptes per a un artista com Fred again.., acostumat a oferir DJ sets dirigits a un públic massiu. Podrà aconseguir crear una atmosfera íntima i única? Desprès de veure aquest Tiny Desk, la resposta és clara. Es tracta d’un set emotiu i preciós amb el que probablement t’hauràs d’aguantar alguna llagrimeta. Una demostració increïble de la creativitat que posseeix un artista que no es pot comparar amb ningú altre.

3 – MUNA

 

A la llista no poden faltar talents femenins, i un dels grups amb més protagonisme ha estat MUNA. El grup d’indiepop sorprèn per com sona la música en aquest format. Amb les veus angelicals seguides d’instruments de corda i percussió de fons, et posen la pell de gallina des del primer moment.

4 – Cuco

 

Cuco s’adapta a qualsevol gènere que li agradi, i per això es llueix tant en aquesta sessió de Tiny Desk. Transmet una vibra de relaxació amb instruments com ara una guitarra elèctrica o un teclat. Això parla molt bé de l’evolució de l’artista aquests darrers anys.

5 – PJ Harvey

 

Un dels Tiny Desk més recents, i un dels millors de l’any. Estem parlant de la gran PJ Harvey, una de les artistes femenines amb més talent de la seva generació. Una actuació acústica totalment poètica, onírica i experimental.

6 – Post Malone

 

Cada cop hi ha més noms grans a Tiny Desk, i un d’ells aquest any és Post Malone. El raper sorprèn cantant versions molt sentimentals de Sunflower o Circles, acompanyat d’una banda de corda. Posty mostra la seva evolució com a artista i un directe en què es deixa l’ànima a cada cançó.

7 – Cypress Hill

 

I si parlem de rap, a la llista no podia faltar un dels grups més icònics del gènere, Cypress Hill. Amb instruments de vent i una taula de barreges, B-Real i Sen Dog van versionar alguns dels seus èxits com Hand On The Pump o How I Could Just Kill a Man, aportant-los un toc diferent. Res a aclarir, si t’agrada el rap, aquesta és la teva sessió.

8 – Caroline Polachek

 

L’any no podia acabar sense un Tiny Desk de Caroline Polachek. Si escoltes els discos recents de l’artista, potser pots arribar a pensar que la seva veu està modificada amb autotune, però t’equivoques. L’abast i control vocal que té Polachek és tot ella mateixa sense cap addició. Aquesta dona és pura màgia.

9 – Bono and The Edge

 

Una sessió completament inesperada, però una de les que demostra la importància que tenen actualment els Tiny Desk Concerts. Bono i The Edge d’U2 ofereixen una presentació en viu diferent de les que fan en concerts. Tocant algun dels seus clàssics com Beautiful Day o Walk On ens avisen que tenen corda per a estona, i que a Tiny Desk us pots esperar qualsevol tipus d’artista.

10 – Villano Antillano

 

Una artista capaç d’anteposar-se a totes les crítiques i mostra un directe diferent del dels seus concerts. Villano Antillano canta de manera natural amb un conjunt d’instruments de fons i un cor que representa els valors de la porto-riquenya. Quatre temes que fan homenatge a la llibertat sexual i amor.

11 – Little Moon

 

No és cap coincidència que aquest hagi guanyat el premi a millor Tiny Desk de l’any amb la cançó wonder eye, que va sorprendre per unanimitat als jutges del concurs: Sharon Van Etten, Baby Rose, Sudan Archives i Albina Cabrera. La veu de Little Moon és d’un altre món.

12 – Kenny Beats

 

Un dels Tiny Desk que més bones vibres et transmet. El productor i DJ Kenny Beats s’encarrega especialment de que tots els artistes convidats tinguin l’oportunitat de brillar, i cadascú sembla estar posant tot el seu cor en cada nota. Menció especial a la meravellosa Remi Wolf i Nami, un geni musical desconegut per molts i poc valorat, però que en aquest Tiny Desk per fi ha aconseguit el reconeixement que mereix. Ets un gran, Kenny.

13 – RAYE

 

Un dels majors descobriments d’aquest any mereixia tindre el seu propi Tiny Desk. RAYE és una artista que ha lluitat molt per arribar fins on és ara. Hi ha moments d’aquest conscert on si tanques els ulls, pots arribar a sentir l’Amy Winehouse. Pocs artistes actuals aconsegueixen emanar aquesta essència del jazz.

14 – Lewis Capaldi

 

Una sessió que, veritablement, et pot commoure i arribar a treure alguna llàgrima. Lewis Capaldi és un d’aquells experts a arribar al cor, però en aquesta presentació el porta a l’extrem, en companyia d’alguns músics, la guitarra i la màgica veu. Si vols plorar com si no hi hagués un demà, aquesta és la teva sessió.

15 – Dodie

 

Dodie és una de les joies amagades que pot passar desapercebuda, però que val la pena parar-hi atenció, i començar per aquest Tiny Desk és una bona idea. Les lletres, l’orquestració, el talent i la passió de tota la banda t’atrauran immediatament.

16 – Arlo Parks

 

Arlo Parks és una altra de les artistes que ha tret àlbum aquest any i ho ha anat a celebrar a les oficines de NPR Music. Ja sigui parlant o cantant, la cantant i compositora britànica et transmet una tranquil·litat i pau difícil d’explicar. Un dels moments destacats és quan es posa a llegir un poema de ‘The Magic Border’, el seu propi llibre cvde poesia que ha publicat també aquest mateix any.

17 – Sam Smith

 

La veu del britànic és una de les més característiques de l’escena musical actual, i la mostra en tota la seva esplendor en aquest concert. Amb un piano i un cor al darrere, Sam Smith ens regala les melodies d’alguns dels seus grans èxits com Stay With Me o How Do You Sleep. El cor és la viva imatge de la felicitat que desprenem tots en veure Sam, picant de mans en l’última cançó de la sessió al ritme de la icònica Unholy

18 – Karol G

 

Una de les artistes més importants del gènere urbà arriba per mostrar el seu talent i veu a Tiny Desk Concerts. Karol G mostra noves versions d’èxits com Carolina o Pero Tu en ritmes de R&B i fins i tot de regional mexicà. Si teniu dubtes sobre si us agrada aquesta artista, aquesta sessió us els dissiparà del tot.

19 – Hermanos Gutiérrez

 

Aquest duet equatorià-suís és una manera de relaxar-nos i no pensar en res més. Amb cançons com El Bueno i El Malo o Tres Hermanos, i el so de les seves guitarres, són capaços de fer-te desconnectar per un moment i centrar-te només en el que estàs escoltant. En concret, una joia, tant per escoltar de fons com per centrar l’atenció al vídeo.

20 – Sampha

 

Moment de fer un petit spoiler i dir que el disc va publicar Sampha el mes passat es troba dins de la nostra llista de millors discos de l’any. Per tant, és tot un plaer veure que avui mateix ha sortit aquest magnífic Tiny Desk. En aquesta sessió recent sortida del forn, l’artista ens omple de soul, tendresa i emocions. Sampha per fi està rebent el reconeixement que es mereix.

Autores de este artículo

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

HEDERA 4TET DESTACADA

6 artistes per descobrir al LEM 2024

El festival LEM arranca aquesta setmana, del 4 al 26 d’octubre, amb una programació plena de novetats i artistes de diferents parts del món. Des de Qualsevol Nit, us recomanem sis artistes per descobrir aquesta edició.

MMVV 2024 DESTACADA

MMVV 2024: Sons del futur, arrels del present

La 36a edició del Mercat de Música Viva de Vic tanca amb un rècord de participació i es reafirma com a espai de trobada de professionals i descoberta de propostes artístiques que irrompen en el panorama musical.

Chappell Roan Columna © Dimitrios Kambouris DESTACADA

Chappell Roan dice basta

La artista se encara con los fans abusivos y los fotógrafos poniendo límites a lo que representa ser famosa. Por ello recibe elogios, pero también durísimas críticas. ¿Todo vale cuando eres un personaje público? Anabel Vélez nos lo cuenta.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat